Şimdi Ara

Devlet vs %100 burslu vakıf

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
2
Favori
777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben istemek mimarlık. İTÜ güzel. Ben çalışmak. Atanmak İTÜ’ye ve diğer devlet üniversitelerine liyakatsiz rektör. Devlet okullarının global sıralaması düşmek çok hızlı. Ben korkmak. En son galatasaray üniversitelerinin fransız profesörlerine çalışma izni vermemek. GSÜ sinirli. Ben düşünmek devlet üniversiteleri bilerek kötüleştirilmek. Ben istemek erasmus yapmak yurtdışı lisans yapmak. Ben korkmak bunların önümüzdeki yıllarda engellenmesinden. Ne olacağını bilmemek devlet okullarına önümüzdeki 5 yılda. Özyeğin öğrenci memnuniyeti olmak çok yüksek. Bir sürü imkan... bir sürü. Ama olmamak özyeğinin öğrencileri İTÜ kadar iyi. Ben istemek İTÜ ortamı, sevmek taşkışla kampüsü. Ama özyeğin olmak daha iyiye giden bir okul. Profesörler çok iyi. Rektör çok iyi. Staj imkanları çok iyi. Yurtdışı imkanları çok iyi. Binalar vs olmak çok iyi. Benim kafa karışmak çok fazla. Merak etmek siz ne düşünüyor yüzde yüz burslu vs devlet üniversitesi hakkında?

• kağıt üzerinde hiçbir vakıf üniversitesi kar edemez. Genelde vakıf üniversiteleri oraya para ödeyerek gelip devlete yatay geçiş için çırpınanlar tarafından kötülenir. Bence en önemlisi oraya gelen bir arada aynı şeyi öğreneceğiniz kitle ve akademisyen kadrosu. Bir akademisyen olsan şu dönemde son gideceğim yer devlet üniversitesi olurdu. Ben "apartmandan bozma" bir yerde, akademik geçmişi olan, öğrencileriyle gerçekten ilgilenen iyi hocaların olduğu tam burslu bir vakıf üniversitesinde tıp fakültesi okuyorum. Burssuzların ticarethane olarak tanımladığı okul yurt, yemek ve cep harçlığı veriyor. Okulun öğrenci kitlesi leş. Konuştuğum her tam burslu okuldan memnun ama paralı gelen neredeyse herkes şikayetçi çünkü zorluyorlar.

• Adolf kitler kullanıcısına yanıt
    Neden
  • Çok korkuyorum burs kesilme olaylarından. Sene uzatinca ne oluyor? İyice araştırmak lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam burs kesme vakıftan vakıfa değişkenlik gösteriyor.

• Adolf kitler kullanıcısına yanıt
    berkecan pelinsu 😆 doğru hocam
  • bölümden bölüme değişiyor, (apartman olanları ayrı tutarak söylüyorum) çok güzel yerlere gelen tanıdıklarım özel okuyup. mimarlık hakkında bilgim yok maalesef. öğrencileri ile konuşmanı tavsiye ederim.

• 2. olanı yaptım iyi ki de öyle yapmışım, gayet memnunum. ücretsiz tek kişilik yurt , aylık burs, ücretsiz yemek, kaliteli eğitim...vs bir öğrencinin ihtiyacı olan her şeyi sağlıyor okul. o yüzden her zaman vakıf ünilerini ön planda tutmak gerektiğine inanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tctantr -- 13 Şubat 2021; 16:55:38 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Koç Tıp vs Diğer Tıp
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Devlet üniversitesi her zaman daha iyidir diye bir klişe var. Kimine göre doğru kimine göre yanlış. Devlet olmayan her üniversiteye de işi ticarete dökmüşler denen bir klişe de var. Devlet olmayan her üniversite ne yazık ki özel olmuyor, vakıf ve özel olarak 2ye ayrılıyorlar. Vakıflarda burs kesilmesi durumu olmuyor. Öncelikle tercih ederken buna dikkat etmek gerekir. Şöyle bi durum da var okul sırf devlet diye tercih yapmayı da doğru bulmuyorum. Açıkçası söylemek gerekirse ben bir vakıf üniversitesinde %100 burslu okuyorum. Tercih dönemimde devletleri de tercih ettim elbette. Tercih yaparken üniversitenin akademik kadrosu, staj ve iş imkanı, yurt dışı imkanı vb şeyler de göz önünde tutulmalı bence hatta sosyal faaliyetler bile önemli diyebilirim. Yani emin olun akademik kadrosu devletten daha iyi olan vakıf üniversiteleri de mevcut ve ister devlette ister vakıfta olmuş olun işin öğrencide bittiği fikrindeyim. Atıyorum X bölümü mezunu 2 öğrenci olsun birisi devlet çıkışlı birisi vakıf çıkışlı. Kimi üniversiteler iş imkanı sağlayabiliyor öğrencilerine ama bu üniversitelerin sağlamadığını düşünelim. Vakıf mezunu öğrencinin başarıları vs. devlet çıkışlı olan öğrenciden daha iyiyse sırf devletten mezun diye onu işe almak bence mantıksız. Yani uzun lafın kısası bunlar çok araştırılması gereken şeyler. Bana soracak olursanız vakıfta %100 burslu okumaktan memnun musun diye memnunum derim çünkü şu anki imkanları belki devlette okusam bulamayabilirdim( en azından mezun odaklı bakıyorum duruma)

• Özellikle yurt+nakit bursu ise tadından yenmiyor. Ekonomik bağımsızlık gibisi yok.
  • kağıt üzerinde hiçbir vakıf üniversitesi kar edemez. Genelde vakıf üniversiteleri oraya para ödeyerek gelip devlete yatay geçiş için çırpınanlar tarafından kötülenir. Bence en önemlisi oraya gelen bir arada aynı şeyi öğreneceğiniz kitle ve akademisyen kadrosu. Bir akademisyen olsan şu dönemde son gideceğim yer devlet üniversitesi olurdu. Ben "apartmandan bozma" bir yerde, akademik geçmişi olan, öğrencileriyle gerçekten ilgilenen iyi hocaların olduğu tam burslu bir vakıf üniversitesinde tıp fakültesi okuyorum. Burssuzların ticarethane olarak tanımladığı okul yurt, yemek ve cep harçlığı veriyor. Okulun öğrenci kitlesi leş. Konuştuğum her tam burslu okuldan memnun ama paralı gelen neredeyse herkes şikayetçi çünkü zorluyorlar.

• flean kullanıcısına yanıt

+

tercih yapılırken o kadar önemsenmese de üniversiteye gelince o ekonomik bağımsızlığa sahip olmak olayının ne kadar önemli olduğunu anlıyorsun.

• ivanmiliinnski İ kullanıcısına yanıt
    Bu arada Türkiye’de özel üniversite diye bir hukuki nitelik bulunmuyor. Ayrım yok yani hepsi vakıf üniversitesi tüzel kişiliğine haiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JusteMilieu

Bu arada Türkiye’de özel üniversite diye bir hukuki nitelik bulunmuyor. Ayrım yok yani hepsi vakıf üniversitesi tüzel kişiliğine haiz.

@JusteMilieu Teşekkür ederim hocam bir yanlışımı düzelttiniz ancak demek istediğim bursun her vakıf üniversitesinde kesilmediğiydi. Tabii ki yanlış telaffuz ettim tekrardan teşekkür ederim:)

• mimarlık istemesen bauyu önerirdim ama ücretli falan cansu pelinsu baya ıslak ortammış
  • up

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.