Şimdi Ara

Devre Şeması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
5.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Merhaba Arkadaşlar Devre şemasını okumada acemiyim. Devreyi tam anlamda kuramadım. Bağlantı şekline göre bu devreyi kurmak istiyorum devreyi delikli pertinaks üzerine kuruyorum.Bağlantı şemasi örnek aşağıdaki gibi olursa hata payım daha az olur.Teşekkürler.
    Örenek şema Anlaşılır
     Devre Şeması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dursunaga -- 21 Şubat 2009; 1:42:00 >

• Yukarıdaki şekilde kurmaya alışırsan daha kolay olur. Üçgenler eksi kutba bağlanacak o kadar, alışınca üsttekinin daha anlaşılır olduğunu göreceksin.
  • Devre şemasındaki senbolleri tanıyorum sadece örnek entegrenin 5. bacağından c5 kondansatörüne bağlantı gidiyor ve kondansatörün + ucu entegrenin 6 bacağına ordanda şaseye gidiyor
    Burada c5 kondansatörü bir bacağı entegrenin 5. bacağına diğer bacağı 6 bacağına 6. bacağından ek bir bağlantıda şaseyemi gidiyor yoksa 5. bacağı + ucu - ucuda şseye 6. ucundanda direk şaseyemi gidiyor bu tür bağlantılarda sorun olurya o yüden bilgili ilgili bir arkadaşım daha açık bir çizim sunarsa faydalı olacak.olmadı yaka yaka öğrenicam ziyan olacak.Teşekkürler
  • 6. bacak direk şaseye bağlı, 5. bacak da 100 uF üzerinden şaseye bağlı. Yani orada şaseleri birleştirmiş sadece. Kapasitörün şaseye gelen tarafı da eksi olacak tabii ki, bunu sembole bakmadan da görebiliyoruz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dursunaga

Devre şemasındaki senbolleri tanıyorum sadece örnek entegrenin 5. bacağından c5 kondansatörüne bağlantı gidiyor ve kondansatörün + ucu entegrenin 6 bacağına ordanda şaseye gidiyor
    Burada c5 kondansatörü bir bacağı entegrenin 5. bacağına diğer bacağı 6 bacağına 6. bacağından ek bir bağlantıda şaseyemi gidiyor yoksa 5. bacağı + ucu - ucuda şseye 6. ucundanda direk şaseyemi gidiyor bu tür bağlantılarda sorun olurya o yüden bilgili ilgili bir arkadaşım daha açık bir çizim sunarsa faydalı olacak.olmadı yaka yaka öğrenicam ziyan olacak.Teşekkürler

5. pin +V değil. C5 bir filtre kondansatörü. İçerideki bir devrede kullanılıyor. Biliyorsunuz IC lerin içine büyük kapasiteli kondansatörler konamaz.

Ek; Niye "datasheet"lerini indirip bakmıyorsunuz. İç yapıyı inceleyerek kafanıza takılan bazı sorulara cevap bulabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tephas -- 21 Şubat 2009; 18:44:42 >

• Arkadaşlar yardımlarınızdan dolayı teşekkür ederim.Paint üzerinde devre elamanlarının bağlantılarını çizdim devre şemasına göre pertinaks üzerindede böyle bağlantı kuracağım.Bir yanlışlık varmı kontrol ederseniz sevinirim işte devre
     Devre Şeması

Detaylı İncelemek için

entegrenin 1. Bacağından c2 kondasatörü + bacağı gidiyor oradan entegrenin 7. bacağındaki c3 kondasatörünün eksisiyle birleştikten sonra c1 kondasatörü ile 2k2 drenci üzerinden şaseyemi gidiyor oradada bi sorun yaşadım .Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dursunaga -- 22 Şubat 2009; 0:45:07 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    220v ile ldr li devre yardım
    17 yıl önce açıldı
    Proteus devre çizme
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: dursunaga

Devre Şeması

Merhaba Arkadaşlar Devre şemasını okumada acemiyim. Devreyi tam anlamda kuramadım. Bağlantı şekline göre bu devreyi kurmak istiyorum devreyi delikli pertinaks üzerine kuruyorum.Bağlantı şemasi örnek aşağıdaki gibi olursa hata payım daha az olur.Teşekkürler.
    Örenek şema Anlaşılır
     Devre Şeması

ben ilk konu açıldığında hiç bişey anlamadım, arkadaşımızın neyi sorduğunu ne yapmak istediğini defalarca okumama rağmen bi şey çıkaramadım,
    cevap veren arkadaşlar siz nasıl anladınız sorunun ne olduğunu

• @dursunaga

Şemada bir sorun görmedim, bu şekilde olmalı.
  • Arkadaşlar devrede potasyumetre olarak 1k bir potasyumetre ve 470 u F 16 v kondansatör kullansam sorun olurmu
    elimde bulunan mağzemeler ile bu devre olurmu
    1k Potasyumetre
    LA4440
    4x470 uF 16 V kondansatör
    100 uF 25 V Kondansatör
    102 K Kondansatör
    2k2 Drenç
    2.2 uF Kondansatör
    2200 uF 25 V Kondansatör
    25 W 4 ohm Hoparlör

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dursunaga -- 23 Şubat 2009; 18:49:03 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.