Şimdi Ara

DGS'den Boğaziçi-İTÜ- ODTÜ bilgisayar mühendisliği kazanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Böyle bir hedefim var. Bu sene 2 yıllık bilgisayar teknolojisi yazıp 2. sene DGS girip bu üniversiteleri kazanabilir miyim düzgün bir çalışmayla? Konular az ve sınav YKS'den daha kolay. Düzgün bir çalışmayla yapılabileceğini düşünüyorum. Zaten önceden matematik temelim de var. Tek sıkıntı kontenjan ama 49 Mat, 42 Türkçe 77 ÖBP ile ilk 5 e giriyorum.

DGS'den Boğaziçi-İTÜ- ODTÜ bilgisayar mühendisliği kazanmak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GreatArcher -- 11 Temmuz 2023; 16:6:49 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

DGS ile Bilgisayar Mühendisliğine Geçiş: Boğaziçi-İTÜ-ODTÜ'ye Yolculuk

Bilgisayar mühendisliği alanında kariyer yapmak isteyen ve DGS sınavına hazırlananlar için Boğaziçi, İTÜ ve ODTÜ'nün Bilgisayar Mühendisliği bölümlerine geçiş yapmak büyük bir hedef olabilir. Bu zorlu ancak ödüllendirici yolda başarıya ulaşmak için dikkatli bir planlama ve sıkı çalışma gerekmektedir.

DGS Süreci

DGS, ön lisans mezunlarının lisans programlarına geçiş yapmalarını sağlayan bir sınavdır. Bilgisayar mühendisliğine geçiş yapmak isteyen adaylar, DGS'nin Fen Bilimleri-Matematik puan türünden başarılı olmalıdır.

Hedef Üniversitelerin Seçimi

Boğaziçi, İTÜ ve ODTÜ, Türkiye'nin en prestijli üniversiteleri arasında yer almaktadır ve bilgisayar mühendisliği programlarıyla tanınırlar. Bu üniversitelerin programları, güçlü akademik kadroları, son teknoloji laboratuvarları ve zengin müfredatları ile ön plana çıkmaktadır.

Başvuru Koşulları

Söz konusu üniversitelere DGS ile başvurmak için belirli koşulların karşılanması gerekmektedir. Bu koşullar üniversiteden üniversiteye değişmekle birlikte genellikle şu şekilde özetlenebilir:

• Yüksek DGS puanı
    • Ön lisans diplomasının belirli bir not ortalamasına sahip olması
    • İngilizce dil yeterliliği

Hazırlık Süreci

DGS'de yüksek puan almak ve hedef üniversitelere kabul edilmek için kapsamlı bir hazırlık süreci gerekmektedir. Bu süreç şunları içermelidir:

• Ders notlarının dikkatli bir şekilde incelenmesi
    • Örnek soruların çözülmesi
    • Konu anlatımlı kitaplardan ve video derslerden faydalanma
    • Deneme sınavlarına katılma

Sonuç

DGS ile Boğaziçi, İTÜ veya ODTÜ'nün Bilgisayar Mühendisliği bölümlerine geçiş yapmak, azim ve sıkı çalışma gerektiren zorlu bir yolculuktur. Ancak bu yolda başarıya ulaşmak, kariyerinizde büyük bir dönüm noktası olabilir. Hedeflerinizi belirleyerek, bir çalışma planı oluşturarak ve kararlılıkla çalışarak hayallerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ankara Üniversitesi Bilgisayar Teknolojisi 2. sınıfa geçtim hocam bu sene. DGS yapacaksan ve kendine güveniyorsan deneyebilirsin ancak DGS kontenjanları iyice düşürüldü ÖSYM tarafından bu sene bunu bilmelisin. Yapacağın iş yine kolay değil. Bölüm olarak sorarsan genel olarak yüzeysel bir eğitim var bizim burada o yüzden bölümde geçme korkusu yaşamazsın ancak yine de çalışma istiyor. ÖBP (Ön Lisans Başarı Puanı) notunun da yüksek olması gerekiyor mutlaka. Soruların azlığı veya soruların basitliği seni aldatmasın gerçekten kazanması kolay değil DGS'de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-03D7516A4 -- 11 Temmuz 2023; 16:9:11 >
  • YKS'ye göre daha kolay gibi kazanması.

• GreatArcher G kullanıcısına yanıt

Bir arkadaştan aldığım duyuma göre DGS'de ODTÜ, BOUN falan kazananların büyük çoğunluğu YKS Sayısalda ilk 20k yapanlarmış diye biliyorum. Yani DGS'ye çalışkan adamlar da giriyor, TYT'den 500 puan yapıp senin izlediğin yolu izleyenler gördüm. Rakiplerin dişli olacak gene ona göre hazırlanmalısın.

• Magnumdan aston martin çıkması daha olası gibi
  • Bence çok zor bir hedef. Başka bir 2 yıllık okuyarak geçebileceğin 4 yıllık bölümleri arttırmanı ve daha az rekabetli olanlar için çalışmanı öneririm. Mesela 2 yıllık elektrik bölümü geçebileceğin bölümler açısından daha avantajlı olabilir
  • Hocam ben rakip bazlı düşünmüyorum aslına bakarsan. Konular az ve çıkmış sorulara baktım TYT'ye göre çok kolay. Bu netleri yaparsam zaten istediğim yere geliyorum. Yani rakipler dişliymiş falan pek takmıyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Bir yere kadar evet ama ufak bir hata yaparsan her şey çöp olur. YKS’de kötü senaryolarda bile başka seçenekler oluyor
  • hvl00 kullanıcısına yanıt

Hocam elektrik elektronik ilgimi çekmiyor.

Dünyanın en büyük kumarı kolay gelsin.
  • Econbender kullanıcısına yanıt

+

Ve şunu da unutma DGS ile ODTÜ Boğaziçi kontenjan açmazsa ne yapacaksın iki yıl sonra ? İyi düşün. DGS yi öldürüyorlar.
  • Hocam onu ben de düşünüyorum da maalesef askerlik sıkıntısı var bu sene YKS giremem artık. Bir yer yazıp ertelemem lazım.

• Yani şunu düşünüyorum 2. sene hem DGS hem YKS çalışırım şansımı artırırım böylece.

Yani 2 yıllık okulun ortalamasını yapmak da birer sorun. 77 dediğin ortalamayı öyle kolay kolay yapamazsın. Üstüne üstlük stajı bilmem nesi heps ayrı bela. 100 soru 130 dakika bi soruya tekrar dönme ihtimalin sıfır zaten. 3.90 ortalama yapar 77 puan ki sıkıntı yani her türlü sıkıntı.
    Sınava girdim ben. 1 soruyla ODTÜ makinayı kaçırdım. Pek izlememe gerek yok gibi.
  • Nereyi kazandınız?

• YKS daha mantıklı DGS’den.DGS tamamen şans.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.