Arkadaşlar geçen sene 2 senelik myo'dan mezun oldum ve açıköğretime ( 4e tamamlama ) kayıt oldum. Askerlik tecilim 2015 aralıkta bitiyor. Şimdi kayıt yenileme işlemini yapıyorum açıköğretimde. Tecilim bittiğinde ne olacak? Açıköğretim otomatik olarak tecilimi yenileyecek mi yoksa tecil yapamıyorlar mı? İnternette binbir türlü yalan yanlış bilgi var hangisine inanacağımı şaşırdım.
yök askerlik şubesine otomatik gönderiyormuş ama siz yine kontrol amaçlı aöf bürodan öğrenci belgesi alıp tecilin bitimine yakın şubeye gidin. orada gerekli işlemi yaparlar.
quote:
Orijinalden alıntı: Qonrul
yök askerlik şubesine otomatik gönderiyormuş ama siz yine kontrol amaçlı aöf bürodan öğrenci belgesi alıp tecilin bitimine yakın şubeye gidin. orada gerekli işlemi yaparlar.
Sorunsuz bir biçimde tecilim olacak yani? Araştırdığım kadarıyla tecil olmuyor vs diyenler çoğunluktaydı. Çalışmaktayım şu anda askerlik derdi çıktı rahat uyku yok
The BlackMamba 24
kullanıcısına yanıt
evet kayıt yenileme yaptığın için okuyor gözükeceksin ve gerekli bilgi/evrak askerlik şubesine gidecek. ama tecilin bitimine yakın yada bittikten sonra şubeyi ara durumunu kontrol ettir. eğer bi aksilik olursa aöfden öğrenci belgesi alarak şubeye götürürsün sorun olmaz. şubedeki görevli söyledi bana da.