Şimdi Ara

DGS mantıklı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler bu sene mezun senemdi ve yine istediğim başarıyı elde edemedim AYT dolayısıyla. Bir sene daha hazırlanmaya ailem izin vermiyor ben de 2 senelik olan Eczane Hizmetleri bölümüne gidip 2020 KPSS ye girmeyi düşünüyorum (DGS den lisans a giremezsem belki memurluk olur diye) 2021 de de DGS düşünüyorum Kimya Mühendisliği bölümü için sizce sırf DGS için 2 sene beklemek mantıklı mı? (Bu iki senelik arada KPSS yi kazanıp memur da olabilirim)

AYT konusunda biraz mal olduğumu öğrendim TYT yi yapabiliyorum (temel lise ve dershane) çıkışlıyım ama AYT yi yapamıyorum bu yüzden DGS yi soruyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• DGS cidden sistemin açığı gibi bir şey,çok kolay bir sınav.İyi bir çalışmayla rahatlıkla Boğaziçi Kimya Mühendisliği kazanırsınız ama 2 seneyi kötü bir üniversitede/yüksekokulda geçirmek biraz sıkar.Gerçi siz memur olayım kafasına girdiyseniz dgs de çalışmazsınız,öncelikle ne yapmak istediğinize karar verin.
  • Dgs gireceksen açıktan bi bölüm oku 2 yıllıklar okumaya deymez yıllarına yazık

• bilmeyenler buraya yazmış ama şunu unutmayın DGS sayısal alandan girecekseniz evet sayısal sorular kolay oluyor (bazı mantık problemleri hariç) zamanda sıkıntı olmaz ama eğer EA adaletten hukuk ise işteeee o zaman dümen değişiyor 60 tane babacan paragraf sorusu seni bekliyor ve inan bana kolay değil TYT bu sene nasıl ağlattı herkesi öyle düşün

ama sayısalsan rahat olabilirsin dgs puan hesaplama sitelerinden bak ne yapabilirsin
  • Hocam niye öyle dediniz 2 yıllık sağlık bölümlerinin hem KPSS puanları az hem de alımları fazla düşük değil.

Hem KPSS ye gireceğim hem DGS ye DGS olmaz ise KPSS den yerleşebiliyorsam memur olmayı düşünüyorum.

• 2019Rank1 kullanıcısına yanıt
    Hocam Ege Üniversitesinde okumayı düşünüyorum kötü bir üniversite değil okul kampüsün de içinde.
    Ya artık önüme çıkan tüm imkanları değerlendirmek istiyorum bu yüzden memurluk da aklımda var zaten KPSS 2020 de DGS ye de 2021 yılında görebiliyorum arada bolca vakit oluyor yani.

• dedex1277 D kullanıcısına yanıt
    Hocam açıkçası sözelim sayısaldan daha iyi ama bir DGS ile hukuğu tutturacak kadar değil bu yüzden 15-20 soru mat 30-40 soru da Türkçe çözme niyetim var neticede Türkçe'nin de katsayısı az olmasına rağmen getirisi var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.