Şimdi Ara

DGS İle Mühendisliğe Geçtim Soruları Alayım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
16.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hem aöften iktisata tamamladım hemde şuan mühendislik son sınıftayım.Herşey lys demek deüil dgs ile mühendisliğe geçebilirsiniz.Hem mesleki bilgi kazanmış oluyorsunuz.Sorularınız alayım.

• Yapay Zekanın Yanıtı

DGS ile Mühendisliğe Geçiş: Bilmen Gerekenler

DGS ile mühendisliğe geçiş, Lisans Derecesi Sahibi (LDS) olan bireylerin başka bir lisans programına geçiş yapmalarını sağlayan bir sistemdir. Bu geçiş sayesinde, farklı bir alanda eğitim almak ve kariyer değiştirmek mümkün hale gelir.

DGS ile mühendislik okumak, son yıllarda büyük ilgi gören bir tercih haline gelmiştir. Çünkü mühendislik, ülkemizde ve dünyada en çok aranan meslek grupları arasında yer almaktadır.

DGS ile mühendisliğe geçiş yapmak için öncelikle DGS sınavına girmen ve başarılı bir puan alman gerekir. Sınavda başarılı olan adaylar, tercih ettikleri üniversitelerin Mühendislik fakültelerine yerleştirilebilirler.

DGS ile mühendislik okuyanlar, mezun olduktan sonra Makine Mühendisi, Elektrik-Elektronik Mühendisi, İnşaat Mühendisi gibi çeşitli mühendislik dallarında çalışabilirler. Mühendislik mesleği, yüksek maaş ve kariyer fırsatları sunan bir alandır.

DGS ile mühendisliğe geçiş yapmak için şunları yapmalısın:

• Lisans Derecesi sahibi olmak
    • DGS sınavına girmek ve başarılı olmak
    • Tercih ettiğin üniversitelerin Mühendislik fakültelerine başvurmak
    • Başarılı bir şekilde mezun olmak

DGS ile mühendisliğe geçiş, kariyerinde yeni bir sayfa açmak ve hayallerine ulaşmak için önemli bir fırsattır. Bu geçişi başarılı bir şekilde yapmak için gerekli adımları atarak hedeflerine ulaşabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hangi üniversite?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marco Luigi

Hangi üniversite?

Bahçesehir
  • bilg müh galiba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adalet

bilg müh galiba?

Elektrik elektronik .2 yıllık elektronik teknolojisi okuyup geçtim
  • Nike Tyson kullanıcısına yanıt
    burs durumun nedir?
  • Hocam kac mat yaptiniz yazar misiniz lutfen
  • kaçıncı sınıftsn başladın 2 mi 1 mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aman Vermez

Hocam kac mat yaptiniz yazar misiniz lutfen

Tam hatırlamıyorum ama baya 10 boşum vardı gerisini yapmıştım
  • quote:

Orijinalden alıntı: jack_fear

kaçıncı sınıftsn başladın 2 mi 1 mi

2
  • Başka bir konuda sorum olacaktl benim.Örgün eğitimde bir bölume devam ederken açık öğretimde de aynı anda baska bir bölum okuyabiliyor muyuz.Bu konuda bilgilendirirsen sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: space.

Başka bir konuda sorum olacaktl benim.Örgün eğitimde bir bölume devam ederken açık öğretimde de aynı anda baska bir bölum okuyabiliyor muyuz.Bu konuda bilgilendirirsen sevinirim

İki katı harç ödüyorsun aöf.Okunabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nike Tyson

quote:

Hocam bana yardim eder misiniz hedefim 45 net bu sene giricem bana ne önerirsiniz 45 ustu yeterli istediğim yer gelir hangi yayinlari cozdunuz dershaneye gittiniz mi bnm pek durumum yok kendim çalışcam yazarsaniz cok memnun kalirim
  • quote:

quote:

quote:

Hocam bana yardim eder misiniz hedefim 45 net bu sene giricem bana ne önerirsiniz 45 ustu yeterli istediğim yer gelir hangi yayinlari cozdunuz dershaneye gittiniz mi bnm pek durumum yok kendim çalışcam yazarsaniz cok memnun kalirim

Eskiden fem en iyisiydi ama şimdi fdd yada final yayınlarını öneririm.Dgs zor bir sınav değil sadece daha fazla net yapman gerekiyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Eskiden fem en iyisiydi ama şimdi fdd yada final yayınlarını öneririm.Dgs zor bir sınav değil sadece daha fazla net yapman gerekiyor.

Hocam şuan fem konu anlatimdan calisiyorum da daha soru bankasina geçmedim

• Dpü germiyan teknik bilimler myo makine bölümünden dgs ile uludağ üniversitesi makine mühendisliğine geçiş yapmıştım, okul biteli çok oldu ve şuan çalışıyorum mutluyum huzurluyum
  • Bu dgs öğrencilerinin hepsi boş beleş beyni mat1 çalışmaktan yanmış elemanlar oluyo genelde. Bunların bölümle alakası yok okumak için okuyan tayfa mezun olduklarında içi boş bi çöp kutusu
  • Biz kı*ımızı yırtıp 50 bine zor girelim adamlar eml den odtü itüye geçsin
  • Dgs ile geçilir de her dersi saymıyorlar.
    Bazı arkadaşlar gerçekten komik. Dgs öğrencisinin sizden eksik kısmı sadece matematik. Diğer alanlarda 2 yıllıktan gelenlerin çoğu donanımlı oluyor.
    Mesela biz 3 kişi dgsli olarak denizciliğin tozunu attık. 4. sınıfın sonunda bizim 2 yıllıkta öğrendiğimiz birçok ders ve konu öğretilmemişti.
    Sanırsın ki fakültelerde süper eğitim var 2 yıllıklar dökülüyor yok öyle birşey.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Prestige

Biz kı*ımızı yırtıp 50 bine zor girelim adamlar eml den odtü itüye geçsin

Ben atlden girdim.Ayrıca o okullara girmek için en az ilk yüze girmen gerekiyor .Zaten girselerde meslek lisesi mezunları bitiremez
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.