Şimdi Ara

DGS' ye nasıl hazırlanılmalı!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
1.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu sene ist üniversitesi makine bölümünü kazandım. Amacım 2 yıllık önlisansı bitirdikten sonra DGS ile Makine Mühendisliğine tamamlamak.

Sorum DGS için nasıl hazırlık yapılmalı çalışma sistemi nasıl olmalı. Ben şimdiden çalışmalara başlamayı düşünüyorum ama bunu yaparken hangi yoldan yapmalıyım ?

Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler hayırlı forumlar

• Bende 2.sınıfım ama geç bile kaldın çalışmaya başla hızlı bir şekilde. Süre çok sıkıntı sınavda süreyi iyi kullanabilmen bolca kitap veya başka tür şeyler okumanı tavsiye ederim. Önce eksiklerini kapat sonra deneme çözmeye başla
  • quote:

Orijinalden alıntı: excellentwarrior

Bende 2.sınıfım ama geç bile kaldın çalışmaya başla hızlı bir şekilde. Süre çok sıkıntı sınavda süreyi iyi kullanabilmen bolca kitap veya başka tür şeyler okumanı tavsiye ederim. Önce eksiklerini kapat sonra deneme çözmeye başla

yorumun için eyvallah kardeşim önerdiğin bir kaynak varmı mat-1 konuları beni sarmıyo mat-2 daha anlaşılabilir gibi geliyo biraz ters ama bende öyle :)
  • supros kullanıcısına yanıt
    Mat-1 daha kolaydır çok iyi biliyorsan dgs'de, ygs ve lys'de olmayan mantık soruları var sözel ve sayısal olarak onları hallet 2014'te yanlış hatırlamıyorsam sayısal mantıktan 15 soru çıkmıştı. Yani özet olarak mat-1 bence daha kolay bilgin varsa iyi biliyorsan mat-2 ve mantık çalış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: excellentwarrior

Mat-1 daha kolaydır çok iyi biliyorsan dgs'de, ygs ve lys'de olmayan mantık soruları var sözel ve sayısal olarak onları hallet 2014'te yanlış hatırlamıyorsam sayısal mantıktan 15 soru çıkmıştı. Yani özet olarak mat-1 bence daha kolay bilgin varsa iyi biliyorsan mat-2 ve mantık çalış.

eyvallah kardeşim saolasın

mat-1 için önerdiğin kaynak kitaplar var mı
  • supros kullanıcısına yanıt
    O konuda fikir veremem ama internetten video izleyerek kağıda yazarak bile çalışabilirsin seçenek çok yani, dgs mantık kitabı olarak tasarı kullanıyorum.
  • excellentwarrior kullanıcısına yanıt
    eyvallah kardeşim elimden geleni yapıcam

hayırlı forumlar ...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ve aleykum selam

bende dgs ile atatürk üni. yerleştim .

mat 1 çalışmanız gerekiyor sadece. sorular çok basit kpss kitaplarında çalışablirsin ama sayısal mantık için ayrı kitap alablirsin.

ihtiyaç yayınları tavsiye ederim.

bol bol deneme çözüp soruları vaktinde yetiştirmen lazım çünkü sınavda süre çok önemli

önlisanstaki diploma puanı çok önemli netlerini artırıyor.

birde dgs girip tercih ettiğin vakit okulları aramalısın ders muafiyeti hakkında bilgi alarak tercih etmelisin.yoksa gördüğün dersleri tekrar görürsün.

Allah yardımcınız olsun.Selametle
  • Eyvallah gardaş saolasın bende dediğin gibi sayısal mantık kitabın aldım başladım şimdiden Allah sonunuzu hayretsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar, bende dgs ye hazirlanacagim sakarya insaat tekn. myo bitmis durumda bir yil boyunca kendimi sinava vermek istiyorum ama herkes gibi sorularim var

Oncelikle dershaneye gitmek yararli olur mu? bunu ogrenmek istiyorum.yoksa bu isin altindan kendim kalkabilir miyim

Sinav akademi nin deneme setini alip kendimi denemek istedim ve durumum cok iyi durumda degil 80 mat soruda 25 30 dogru/net cikarabiliyorum.nasil yapmali, ne yapmali da 60 soruda bu neti 40 a cekmeli ve mimarlik bolumune adim atmali bunu dusunuyorum.sinav 31 temmuzda ve ben ygs zamaninda calistigim az cok matematigi bile unutmus durumdayim.yardimci olursaniz sevinirim onerilerinizi bekliyorum

Dgs 2016 icin whatsapp grubu kuran varsa irtibatta olmak isterim tesekkurler

• GökŞah kullanıcısına yanıt
    Pardon hocam bana dediniz sanırım lys'ye gitmiş kafa

• quote:

Orijinalden alıntı: affetmeyeci

Selamlar, bende dgs ye hazirlanacagim sakarya insaat tekn. myo bitmis durumda bir yil boyunca kendimi sinava vermek istiyorum ama herkes gibi sorularim var

Oncelikle dershaneye gitmek yararli olur mu? bunu ogrenmek istiyorum.yoksa bu isin altindan kendim kalkabilir miyim

Sinav akademi nin deneme setini alip kendimi denemek istedim ve durumum cok iyi durumda degil 80 mat soruda 25 30 dogru/net cikarabiliyorum.nasil yapmali, ne yapmali da 60 soruda bu neti 40 a cekmeli ve mimarlik bolumune adim atmali bunu dusunuyorum.sinav 31 temmuzda ve ben ygs zamaninda calistigim az cok matematigi bile unutmus durumdayim.yardimci olursaniz sevinirim onerilerinizi bekliyorum

Dgs 2016 icin whatsapp grubu kuran varsa irtibatta olmak isterim tesekkurler

Dun denemede 254 sayisal puani yaptim bence umit var degil mi

• takip
  • Konuyu açalı baya olmuş senin ama tavsiyem daha ilk senen kendini çok yorma mat aşırı kötü değilse halledilir dgs

• quote:

Orijinalden alıntı: Sarısin

Konuyu açalı baya olmuş senin ama tavsiyem daha ilk senen kendini çok yorma mat aşırı kötü değilse halledilir dgs

Hocam niye kendini yormasin bu sene kazanamazsa bir sene daha zaman kaybı olur

• quote:

Orijinalden alıntı: Dunsparce

quote:

Konuyu açalı baya olmuş senin ama tavsiyem daha ilk senen kendini çok yorma mat aşırı kötü değilse halledilir dgs

Adam üni 1. sınıf ...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Dunsparce

quote:

Adam üni 1. sınıf ...

Pardon hocam yanlış anlamışım

• arkadaşlar öncelikle ilginiz ve yorumlarınız için tek tek teşekkür ederim

Finaller bitmek üzere ara tatil dönemini dgs mat çalışarak tamamlamayı düşünüyorum mat. iyi ama eksiklerim var ek olara türkçe yapamıyorum .s
  • önlisans inşaattan inşaat mühendisliğine geçtim. bu sene mezun olucam hayırlısıyla. sistemli bir çalışma ile kazanılmaycak bir sınav değildir. ancak çoğu kişi çok basite aldığından istediği yerlere gidememektedir. sınava hazırlanırken intibak, yediiklim gibi yayınların denemeleri çözerek hazırlandım. sınava hazırlanma aşamasında Dgsli.org sitesinin çok fazla yararını gördüm. sürekli takip edebilirsiniz. aynı şekilde DGS Facebook sayfalarındaki soru çözümleri sayesinde sınava daha iyi hazırlandım. kendinize güvenin gerisi gelir.

yararlanabileceğiniz kaynaklar
    (bkz: www.dgsli.org )
    (bkz: www.facebook.com/dikeygecissinavi )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civilheros -- 4 Mart 2016; 15:46:19 >

• Ek olarak çıkmış sorulara bakmanı tavsiye ederim. Sınava 1 ay kala normal sınav oluyormuş gibi al soruları çöz. Çok faydası olacaktır. Dersanelerin denemelerinden daha kolaydır ve moral açısından birebir ;) Burdan bakabilirsin: DGS Çıkmış sorular
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.