Şimdi Ara

### DH Body Builders ### (2321. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46.860
Cevap
291
Favori
1.529.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23192320232123222323
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • i miss da year 2014.. @yozgate next to mayor da villa gym. good old gold dayzzzzz.z.z.z. csb br0o not
  • OneTreeHill kullanıcısına yanıt
    salona sabah 6:30'da mı gidiyorsun sonra da işe sanırım. zor olmuyor mu peki? bir de gece kaçta yatıyorsun genel olarak? ben de sporu sabaha mı alsam diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E19076E5A

salona sabah 6:30'da mı gidiyorsun sonra da işe sanırım. zor olmuyor mu peki? bir de gece kaçta yatıyorsun genel olarak? ben de sporu sabaha mı alsam diye düşünüyorum.
    6 da kalkiyorum.6.30 da basliyorum. Sadece yataktan ilk cikis ani iskence oluyor. Onun disinda spor icin erken kalktigim gunlerden daha fazla verim aliyorum. Aksam 11 gibi filan uyumuş oluyorum ama arada 12 1 sarkıyor. Haftada 4-6 arasi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba. Yeni konu açmadan buradan bir tavsiye almak istedim

Yeniden spora başladım 1. ayın sonundan itibaren takviye almayı düşünüyorum. Eskiden Twinlab marka protein tozu kullanıyordum. Şimdi piyasada bir sürü ürün ve çeşit dolmuş. Hangi ürün ya da ürünler ile başlamam daha mantıklı olur sizce?Kas gelişimine katkı sağlaması açısından.
  • Program konusunda kafam karışık ya.
    Başlayalı yaklaşık 1.5 ay oluyor, 8 kilo aldım. Kilo alımı ilk haftalara oranla düşük. Hiç takviye kullanmadım, gainer düşünüyorum öncelikle. Daha sonra protein tozuna geçicem.

Split programını uyguluyorum. Göğüs-triceps, sırt-biceps, omuz-bacak şeklinde. Ancak 4. gün ne yapmam gerektiğini bir türlü oturtamadım. İlk full body yapıyordum haftanın başında ancak araştırdıktan sonra son derece gereksiz olduğunu ve yarardan çok zarar getireceğini öğrendim. Şimdi ön ve arka kol için ayrı bir gün yaptım, haftanın son günü kol çalışıyorum. Ayrı bir kol günü sizce faydalı olur mu? 4. gün için ne önerirsiniz. Kardiyoya şu an için ihtiyacım yok çünkü yağlı bir vücuda sahip değilim.

Son derece tecrübesizim bu konuda, bilginize. Salon sahibi de antrenörlük belgesini yeni almış, pek de profesyonel bir adam değil. O yüzden daha çok internete başvuruyorum.
  • Deadlift yap , Barfiks çek, Squat yap.

Yapacak şey çok

Eksik olduğunu düşündüğün yeri çalış. Mesela ben Deadlift te ve dips te eksik görüyorum, extra bir gün olursa bunlara yönelirim.

• Hiit cardio yapabilirsin çoğu kişi spor yapıp cardio yapmadığı için gelişemiyor antremanlar'dan sonra 30-40 dakika durmadan hiit kardio yapman hem yağ oranını azaltır hemde daha güzel bir görüntü sağlar birde nacizane tavsiye gainer kullandıktan sonra protein tozu kullanmaman gainer içerisinde zaten yüksek miktar'da protein oluyor karbonhidratın verdiği enerjide cabası bunu kullanıp yüksek ağırlıklara çıktıktan sonra protein tozuna geçince protein tozunun etkisi az gibi kalıyor bu yüzden daha fazla protein tozu tüketmeye başlıyorsunuz örneğin ben Optimum Serious Mass gainer kullanıyordum 1 servis içerisin'de 50gr protein oluyordu ve çok iş görüyordu gainer'ı bırakıp protein tozuna Optimum Gold Standard Whey'e başladım onda'da bir servis'te 23gr protein tozu oluyordu o yüzden 2 servis kullanıyordum ama gainer'dan aldığım protein tozuna yetişemiyordu vücudunuza yükleme yaparken bunları göz önüne alın vücuda önceden yüksek miktarlar yüklerseniz sürekli yüksek miktar isteyecektir aksi halde gelişim düzeniniz bozulur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnadoluEfes -- 25 Ağustos 2020; 15:39:36 >
  • 10 15 gündür spor yapmıyorum 40 gün daha yapmayacağım. 2 ay spor yapmamış olacağım ne kadar bir güç düşüşü olacak göreceğim. 150 kg 5 tekrar bench muhtemelen 130 kg 5 tekrar zorlanarak çıkacak

• hocam sizin ağırlıklar olimpik miydi?

döküm alacaktım ama 100 kg üzerine çıkınca barlar da sıkıntı oluyor deniyor.O yüzden olimpiğe yönelmek mi lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JazHoyt -- 28 Ağustos 2020; 13:2:41 >
  • JazHoyt J kullanıcısına yanıt
    Hocam benimkiler olimpik değil standart bar. 100 kg da falan bir sıkıntı kesinlikle çıkmaz ben denemek için 200 kg takmıştım gene bişry olmamıştı.

İnstadan takip ettiğim bir abi vardı. Liftler epey iyiydi. O da evde çalışıyor. 270 deadlift standart barlarla rahatlıkla yapmıştı.

Ben de ilk aldığımda dayanmaz fakan sanıyordum da sonuçta 1 TL lik madeni para kalınlığında içi dolu demir kolay kolay kırılmaz

• hocam sizin yazınızdan sonra döküm bakayım dedim şansıma 12 lira kg si olimpik kilo denk geldi barla beraber aldım şuan temizliyorum.bar kısa 152 cm ama rulmanlı çok iyi denk geldi.

letgoyu derinlemesine incelemek lazım.
  • JazHoyt J kullanıcısına yanıt
    Kg'ı 12 lira olimpik ağırlık sudan ucuz hayırlı olsun hocam

• direnç bandı kullanan var mi ( dambil olmadan) tavsiye eder misiniz

• Askerdeyken mecburiyetten kullandım, dumbell varken tercih etmem

• beni de alsana knk
  • Bu hafta fazlasiyla verimli bir hafta oldu.

Dips'de en son 1 RM +60 kg takiyordum, programi bolmek durumunda kalinca kucuk kas gruplari icin ayri bir gun yaptim ve +67.5 kg gordum 95 kg vucut agirliginda. Umarim salondaki dips aleti dayaniklidir.

Bench press'de 120 kg bastim, kisisel rekor. 5 set 1 tekrar cikti.

OHP'de 1.5 senelik bekleyisten sonra nihayet 80 kg basabildim. ilk tekrarim 77.5 kg idi, sonra iki tane 80 kg single geldi.

Squat'da 167.5 kg gordum, toplamda 2 single. Working set'lerde de 140 kg ile 5x4 yaparak kapattim. bu da bir rekor.
  • Son bir yıl içindeki gelişmeme bakıyorum da şu sporda en temel şey vücut ağırlığı ile yapılan hareketleri es geçmemekmiş hatta bir çok şeyden daha önemli benim tecrübem bu. Bunu şimdi mi farkettin diyebilirsiniz haklısınız çok geç farkettim.

Barfiks, dips, street workout(Türkçesi nedir?) için temel hareketler. Gerçekten vücudumda istediğim değişiklikleri yapmamı sağladı.

Özellikle barfiks, bugüne kadar niye bu kadar ihmal ettim, es geçtim anlamıyorum.

nacizane tavsiyem vücut ağırlığı ile yapabileceğiniz her şeyi yapın. En basitinden evinize barfiks demiri alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kırılanhayaller -- 8 Eylül 2020; 22:52:0 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kırılanhayaller

Son bir yıl içindeki gelişmeme bakıyorum da şu sporda en temel şey vücut ağırlığı ile yapılan hareketleri es geçmemekmiş hatta bir çok şeyden daha önemli benim tecrübem bu. Bunu şimdi mi farkettin diyebilirsiniz haklısınız çok geç farkettim.

Barfiks, dips, street workout(Türkçesi nedir?) için temel hareketler. Gerçekten vücudumda istediğim değişiklikleri yapmamı sağladı.

Özellikle barfiks, bugüne kadar niye bu kadar ihmal ettim, es geçtim anlamıyorum.

nacizane tavsiyem vücut ağırlığı ile yapabileceğiniz her şeyi yapın. En basitinden evinize barfiks demiri alın.
    Katılıyorum hocam.

şınav barfiks squat deadlift benchpress ohp dips

bu 6 hareket bir ömür yeter.

yok dambıl curl müş, yok kablo ile triceps vs. gereksiz demiyorum ama baba hareketler varken bunlara odaklanmak yazık
  • Arkadaşlar merhabalar, spora başlamaya karar verdim eskiden vakitti sağlıklı beslenmeydi bahaneler üretiyordum üniversitelerde uzaktan olunca başlamaya karar verdim. Salgından dolayı spor salonlarına çok güvenmiyorum o yüzden evden başlayacağım 2-3 ay en azından evden devam ederim. Ayarlanabilir dumbell ve barfiks demirim var bunlar ile başlayacağım, bu sporda beslenme olsun ek takviye olsun çok bir bilgim yok. 1.78 boy 67 kilom %16 yağ oranım var şimdi kilo almaya mı çalışmalıyım yoksa önce yağ yakmaya çalışarak mı devam etmeliyim ? Protein tozu da almayı düşünüyorum ne zamandan sonra almam mantıklı olur sizce? Antrenman programı olarak en azından 1 ay aşağıdaki playlistde olan videoları uygulamaya çalışacağım sizin daha başka önereceğiniz programlar varsa önerilere açığım ingilizce türkçe farketmez udemyde güzel kurs varsa oda olur yardımcı olursanız çok sevinirim.

• Gittiğiniz salonlarda temizlik nasıl? Mesafe ve maskeye dikkat ediliyor mu?

• 
Sayfa: önceki 23192320232123222323
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.