Şimdi Ara

DH'de Takılmak Faydadan Çok Zarar Sağlıyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
24.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
161 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hll knk

12 SENEDİR BU FORUMDAYIM.

Bu forumla ilk tanışmam oyun bölümündeki devil may cry konusuyla olmuştu. O zamanlar çok saf çok iyi niyetli çok cana yakın herkesi kendim gibi iyi niyetli zanneden bir çocuktum. Benim gibi olan birsürü insan vardı hepimiz çoluk çocuktuk ve masumca sohbet ediyor kimseyi yargılamıyor kardeş kardeş geçiniyorduk..

Sonra tabi zamanla samimi olmaya başladık, bazılarını daha yakından tanıdık, bazılarını sevmedik muhattap olmadık..

Sonra büyüdük zamanla.. bıyıklarımız terlemeye sakallarımız filizlenmeye başladı, asabi ergenler olduk birbirimizle kavga etmeye başladık. Ama burdaki kavgalar gerçek hayattaki gibi değildi. Çünkü gerçek hayatta kavga ettiğimiz zaman bi daha konuşmazdık, "küsmek" diye bişey vardı gerçek hayatta ama burda yoktu.

O kavga ettiklerimiz karşımıza sürekli çıktı hep burdaydılar, istemiyorduk birbirimizi ama kovamıyorduk da böyle bi hakkımız yoktu. Hep muhattap olmak zorundaydık.

Kavgalarımız 2 oldu 7 oldu 100 oldu ama hala burdaydık hep tartıştık kavga ettik onlarla..

Sonra kalplerimiz artık katılaşmaya başladı, O başka görüşü savunuyordu ben haklıyım diyordu, ben başka bir görüşü savunuyordum ben haklıyım diyordum. Katılaştık iyice, asabi ergen ruhumuz git gide büyüyordu birbirimize karşı..

Sonra bu iş böyle olmaz dedik. Madem ki aynı gemideyiz bi şekilde iletişim kurmamız gerekiyordu. Dalga geçtik birbirimizle, evet dalga geçmek diye bişey bulduk, birbirimize hakaretler ettik , nefret söylemlerimiz oldu şakalı esprili, Sonra adminler dediki haklı olanın kim olduğunu siz anlayamıyorsunuz, biz size anlatalım dediler ve +/- verme butonu çıktı foruma

Herkes aynı görüşte olduğu kişilere + verdi, aynı görüşte değilse eksiyi bastı acımadan.

Sonra bu eksi butonunun suyu çıktı haklıda olsak haksızda olsak eksi vermeye başladık birbirimize, eksi verme yarışı yapıyorduk adeta..

Sonra adminler dediki sizin ben yapacağınız işin içine tüküriyim dedi ve eksi verme butonunu kaldırdılar sadece artı verme butonu kaldı.

Beyinlerimiz karıştı, artık sadece aynı görüşte olduğumuz kişilere artı verebiliyorduk, farklı görüşte olduğumuz kişilere eskisi gibi kavga dövüş tartışma havası içinde olmaya devam ediyorduk.

Çok acayip bir ortam olmuştu artık burası beyinlerimiz allak bullak olmuştu.. bilinçaltımıza işlemişti bütün bu yaşananlar..

Yazdığımız mesajlar artılanınca mutlu oluyorduk söylemesekte egomuz kabarıyordu,bizimle aynı görüşte olan insanları görmek hoşumuza gidiyordu.

Sonra hep artı almak için acaba ne yazsam da artı alırım diye düşünerek atıyorduk bütünn mesajlarımızı.

Asslında biz bi konuya cevap vermiyorduk, bizler aslında nasıl artı alabilirimin peşindeydik..

Birine yardım ederken bile artı alacağımız için yardım eder olduk. Yoksa umrumuzda değildi kimseye yardım etmek çünkü biz o ilk günkü saf çocuklar değildik, kalpleri taşlaşmış artı canavarlarıydık.

Sonra... Çok sonra.. herşeyden sıkılınca, artı almaktan artık basit gelmeye başlayınca sessizleşmeye başladık.. Ve bu sessizliğin adı "forum artık eskisi gibi değil" klişesi oldu.
    Ağlayarak okudum.Dh nin kısa tarihi gibi olmuş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 12 senem bu forumda geçti. Forumun sana kattığı bir artı varsa karşılığında 100 eksi var. Küçük yastaki kardeşlerime şunu söyleyeyim. Buradan aldiginiz bilgilerin hayatınıza çok bir etkisi yok. Buraya harcayacginiz zamanı sosyallesmeye, bir kaç adam daha tanıyıp , çevre yapmaya harcayin. Forumda ne kadar pasiflesirsen, sosyal hayatta o kadar aktiflesirsin.

• mesela..
  • Bu olay DH'lik olay değil. Bir çoğumuz forum kültürü ile büyüdük. 11 12 yaşlarımdan beri forumlarda takılırım. Çok forumda görev aldım çok forumda 3-4k mesajlarımız oldu. Aile gibi olunurdu. Forumda tanışıp arkadaşlık yapar, büyüklerimize saygı duyar, küfürden uzak dururduk.

2015 ya da 2016 yılıydı. 58bin kişilik (aktif 1000-1500 üye vardı önceden ) forumda adminlik yaptım ve insanlar artık Facebook varken foruma bakmaz oldu. 500bin kişilik Facebook sayfası ile destekledik ama olmadı. Herkes fikir alışverişini Facebooktan yaptı. Forum kapandı.

DH ve türevi 3 4 forum daha kaldı işte yaşayan. Onu da tutan biz gibi o kültür ile yetişmiş insanlar. Kuşak farkı var ortada cidden. Ya ben 25 yaşındayım. Hani bu lafları 50 yaşında gibi konuşuyorum ama benim yetiştiğim ortam şuan 35li 40lı yaşlarda. Ama araştıran sürekli sorgulayan bir kuşak var. 2000 sonrası kuşak hep bu şekilde.benden 6 yaş küçük insan benden daha sorgulayıcı ve ama doğru bilgi ile ama yanlış bilgi ile daha dolu.

Bu yüzden türer oldu yok ateistim sorular alayım. Yok x partiliyim harika. Y partiliyim müthiş. Z partisi lanet olsun. İslam şöyle kötü. O araba çöp. Kimse de kimseye tahammül yok. Herkes kendi fikrini yüce görüyor. Kendini ispat etme dersine giriyor. Neyse uzadı gitti. Gidişat iyi değil.

• Fikirsizliğin yazgısı pipi yarıştırmaktır.Dışarı çıkacak daha çok negatif entropi var

• Alternatif platformları tavsiye ederim. Örneğin https : // riot . im/app/#/room/#ulke-ve-dunya-gundemi:matrix . org (boşlukları kapatarak) tıkla. forum linklere campaign linki ekliyor, o ek olmadan aşağıdaki gibi görünmeli:
    DH'de Takılmak Faydadan Çok Zarar Sağlıyor

Riot'ta isteyen istediği odayı açabilir.
  • 5 yıldır üyeyim. Özellikle son iki yıldır burası berbat bir hal aldı. Baştan aşağı siyaset, kız, küfür, hakaret, saygısızlık... Sorsan hepsi 10 k maaşlı mühendis, mimar. Yanına gitsen 15-20 yaşında çocuk.

• quote:

Orijinalden alıntı: impostoryw

foruma bakıp araba alırsan arabasız kalırsın. 0km bi golf yerine 50bin TL ağır hasar kayıtlı bi 308 öneren kişiye denk gelirsin.

tipim nasıl ss li konusu açıp yakışıklı biri olmana rağmen, malın biri gelir ve "aynı tarrağıma benziyon" der kaçar.

biri yardım ister konu öne çıkmaz, gündemin en önemli haberini verir konu öne çıkmaz ama "kağıt yerken ninemi biçtim - slime çelınç" adlı bi konu açarsan +100 öne çıkarma alırsın.

birinin sıkıntısına yardım edersen artılanmaz fakat o yardım bekleyen kişiye "banane amüniyüm - gelme o zmn" yazan +50 artılanır.

saçma sapan zebanilerin arasında çürür gidersin. ortalık kalitesiz csb kaynar.

elin varıyorsa eğer sağ üstteki "çıkış" düğmesine değil, komple yukardan sekmeyi kapatırsan beynine oksijen gider.
    Valla tipim nasıl diye foruma kalkıp konu açarsan dahasını bile söylerler. Madem yakışıklısın ne tipim nasıl diye konu açasın zaten. Bir tane ziptolop vardı, tipim nasıl, yok alfayım cart curt diye barfix çekmeye çalışıpta beceremezken ki fotolarını falan da koymuş. Sonra kalkıp benim adam gibi konuma blok mlok yazmış :D kendi kendine triplere giren. Yani o tarz konu açanların muhtemel sorunları vardır, yeni terkedilmiştir, kızlar yüz vermiyordur vs. Kendine güvenen, adam gibi karşı cinsle ilişkisi olan insanın yapacağı iş değil. Ha csb konu açan çok, katılıyorum. Öne çıkar alınca falan ne işlerine yarıyor bilemiyorum. Bilgi almak amaçlı güzel forum ama fazla konu dışına takılmamak lazım. Genelde işsiz güçsüz, psikolojik problemleri olanların çoğunlukta olduğu bir alan.

• quote:

Orijinalden alıntı: Spider_hip

Valla tipim nasıl diye foruma kalkıp konu açarsan dahasını bile söylerler. Madem yakışıklısın ne tipim nasıl diye konu açasın zaten. Bir tane ziptolop vardı, tipim nasıl, yok alfayım cart curt diye barfix çekmeye çalışıpta beceremezken ki fotolarını falan da koymuş. Sonra kalkıp benim adam gibi konuma blok mlok yazmış :D kendi kendine triplere giren. Yani o tarz konu açanların muhtemel sorunları vardır, yeni terkedilmiştir, kızlar yüz vermiyordur vs. Kendine güvenen, adam gibi karşı cinsle ilişkisi olan insanın yapacağı iş değil. Ha csb konu açan çok, katılıyorum. Öne çıkar alınca falan ne işlerine yarıyor bilemiyorum. Bilgi almak amaçlı güzel forum ama fazla konu dışına takılmamak lazım. Genelde işsiz güçsüz, psikolojik problemleri olanların çoğunlukta olduğu bir alan.

Alıntıları Göster
    Bahsettiğin kişi balık adam hocam. Bu konudaki ilk yorum da onun hatta, mr slim shady kendisi.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zengin içerikli bir forumu "Konu Dışı" bölümüyle yargılamak, ekşi sözlük'ü debe bölümüyle yargılamaya benziyor. Yapmayın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Geniş kapsamlı olarak faydalı içerikler ile dolu konular olduğu kadar içi boş hatta art niyet amacı ile açılan konularda çok var. Son zamanlarda ise DH forum iyice politik konularda insanların birbirine nefret kustuğu, seviyesiz münakaşaların yer aldığı tartışma kültüründen yoksun leş bir foruma dönüştü ne yazık ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MisterX06 -- 19 Eylül 2019; 18:22:0 >
  • On numara insanlarla tanıştım buradan ama şu an teknik konular harici ciddiye alınmayacak üyelerle dolu forum. Sadece konu dışı kitlesini demiyorum, diğer ana başlıklarda da yorumu ciddiye alınacak insan çok az.
    Karaktersiz, provokatif, iki yüzlü insanlar forumun omurgasını oluşturunca bir kıymeti kalmıyor tabi, yine de giriyoruz alışkanlıktan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Prestige -- 19 Eylül 2019; 19:16:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7A9018FBE

14 Yaşındayım
    Her Şeyin Farkındayım.
    kamışa su geliyorsa haklı bebe
  • Hayatım ekşi-dh olmuş, dışarda görüştüğüm insanlar, her gün konuştuğum insanlar hep ekşi-dh aracılığıyla tanıştığım insanlar 😃

• 2006 yılında lisedeyken üye olmuştum yaş geçtikçe takıldığınız forumlar değişiyor burada takılıp sosyal hayattan kopan varsa sosyal hayatı hiç olmamış demektir, hayatınız yanar vs yazmış tam komedi.

kucağında çocuk araba forumlarına yorum okuyanlar tanıyorum, hanımından izin koparıp oyun oynayanlar görüyorum bırakın boş boş yazmayı, buranın tek kötü yanı ilgi çekmek için ekşi gibi saçma sapan konuların çoğalması oldu o da günümüz gençliğinin sorunu.
  • Ozetle,

sahibinden, gittigidiyor ve emlak sitelerinden gelenler = Uckagit olaylarinin katlanmasina
    Eksi'den gelenler = Siyaset konularinin patlamasina
    Inci'den gelenler = Gari giz konularinin patlamasina sebep olmustur.

Bunlarin tum sorumlusu da bizim Kangal oluculerimizin eticaret sitelerine cokup medyaya malzeme olmasindan ileri gelmistir.

Forum ondan o eski forum degil.
  • Zarar verdiğini zarar sağlar yazmandan anladık. Şimdi çıkıyorum.

• Troll csb

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.