Şimdi Ara

««« DH TOFAŞ KUŞ SERİSİ GENEL »»» (1322. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
27.070
Cevap
49
Favori
4.118.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13201321132213231324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • geçmiş olsun ucuza kapanmış oldu bu sorun benim ki gibi :) güle güle binin
  • bende 93 şahin var şehir içinde gezince hararet yükseliyor ama en fazla 70 le 90 ın arasında geziyor şehir dışında 85-90 km hızla giderken 50 ile 70 arasından kıpırdamıyor bursaya giderke dürdane rampası vardır bilmem bilirmisiniz orayı 90 la çıkıyorum heraret 90 ı geçmiyor arabamın termostatından çok memnunum
  • Arkadaşlar merhabalar bir kaç sorum olacak sizlere yanıtlarsanız sevinirim...

Birinci sorumhttps://unluoto.com.tr/urunler/1329/bagaj-hali-takimi-dogan-sahin bunu almak istiyorum kullanan yaptıran var mıdır?Memnun mudur?

İkinci sorum taban halısı 50 TL civarı fiyat veriliyor fakat çok dandik gözüktü gözüme yeni üretilen docc marka şahinlerin aküleri ve kabloları hariç Türkiye tofaş yolluyor diye biliyorum fabrikadan istesek alabilir miyiz?

Üçüncü sorum ise kaloriferler için malum en sağ ve sol difizörlerden malum dışarıdan direk hava geliyor araç hareket edince onları söküp hortumlarını vs içi dolmuş çamur gibi bir şey olmuş temizledim güzel oldu fakat gene dışarıdan hava aldıkça kirlenecek bende iç taraftaki hortum uçlarına difizörleri takmadan önce aspiratörlere konulan filtreden kesip koydum dün denedim hava geliyor fakat filtre çok az geçirdiği için filtresize göre hava çok az diyebilirim. Ortada bulunan fanlı bölüme de yön parçalarının arkasına radyatörün tam önüne koydum fanı açınca ondada 2 kademede 1 gibi üflüyor bu fanın yenisiyle değiştirsem daha güçlü üfleyecek bir fan var mı? yada bu hava girişlerine dışarıdan hava girerken bu filtreleri koyabileceğim yer var mı? sorunla ilgili her türlü fikre açığım benim çözümüm bu oldu artısı dışarıdan pislik girse bile içeriye ulaşması imkansız oldu eksisi fan üflemesi azaldı muhtemelen en dış hava girişine ulaşabilirsem sorun büyük ölçüde çözülecek

Son sorum ise koltuklarla ilgili malum genel sorun koltuk yanlarında deri gibi olan kısım çatladı değişmesi lazım sanayide koltuğu söküp o bölümü çıkarıp yeniden dikip koltuğa tekrar dikim yapılıyormuş yaptıran var mı yada sorunu nasıl çözdünüz?

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLRMcLaren -- 29 Eylül 2013; 12:17:18 >

• arkadaşlar 94 model şahinnim var radar cezası var muayene den gecermi acaba
  • İtinayla konu hortlatılır Arkadaşlar merhaba bendede 1992 model beyaz şahin 1.6 var motorunun maşallahı var çekişi mükemmel ki başka tofaşlara da bindim 1996 model tofaşa kafa tutacak şekilde diri sorum şu ilgili arabamı cok seven soğuk havalarda bile yıkayan bir gencim aracıma ne gibi bakımlar yapabilirim nelerine dikkat edebilirim bu aracı kullanan abimlerimden tavsiyeler istiyorum birde araç lpgli 50 tlye 120-130 km gidiyor lastik ebatları orjinal 175-70-13 araçta 4 kişi + yük ortalama 35-40 kuruşa tekabül ediyor karbülatörlü bir şahinde lpgde yakıt nasıldır ve benzine geçtiğimde benzini çekmiyor araç yani rolantide stop ediyor benzinde giderken bile olsa debiyaja bastığım anda gaz vermezsem suratlide olsa stop ediyor sorun karbülatörde temizlenecek dendi sorun ondan mıdır eğer buysa ne kadara temizlenir fiyat olarak yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

• BENDE ARACIMI YIKAR PARLTATIRIM HATTA ECDEKİLER Tİİ YE DE ALIYORLAR ÇÜRÜTCEKSSİN DİYE :) YAKIT KONUSUNDA 50 TL YE NORMALDE 150 KM GİDİYORDU BENİM ŞAHİNİM FAKAT SON 2 AYDIR SENİNKİ GİBİ YAKMAYA BAŞLADI BENDE ANLAMADIM SORUN NE ŞİMDİLİK DOKUNMUYORUM BU KONUDA .ÇÜNKÜ BU AY LPG TANKIM DEĞİŞECEK ÖMRÜ DOLDU MUAYENEYE DE GİRECEĞİM O ZAMAN GEREKLİ BAKIMLARI YAPTIRMAYI DÜŞÜNÜYORUM GÜLE GÜLE BİN ŞAHANINA
  • kimsede tofaş araba kalmadı mı bu forumda niye hiç kimse bişey yazmıyor
  • Murat 131 alacağım Şahin 1980-1979 araç hakkında kullananlar düşüncelerini yazabilirmi.
  • asas

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReDComrade -- 18 Nisan 2014; 19:15:02 >
  • Arkadaşlar 1 aydır sol ön balata, diski en üst noktadan yemeye başladı. Diskin üst kısmı çapaklı ve frene basınca ses yapıyor. Sağ önde böyle bir durum yok. Resimlerden görebilirsiniz. Sorun neden kaynaklanıyor acaba? Balata nasıl konum değiştirip üstten yemeye başlar ki? Mantığım pek almadı.
    sol
  • Bu da sağ disk
    aynı mesaja eklemedi nedense.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mamca16

bende 93 şahin var şehir içinde gezince hararet yükseliyor ama en fazla 70 le 90 ın arasında geziyor şehir dışında 85-90 km hızla giderken 50 ile 70 arasından kıpırdamıyor bursaya giderke dürdane rampası vardır bilmem bilirmisiniz orayı 90 la çıkıyorum heraret 90 ı geçmiyor arabamın termostatından çok memnunum

Bu duruma seviniyor musun, tam anlayamadım da?
    İdeal olan su sıcaklığının bir an önce 90 C ye yükselmesidir. Benim araç da seninki gibi 90 C leri çok zor görüyordu. Termostattan şüphelendim ve değiştirttim.
    Sonuç: Termostat arızalıymış, sürekli açık kalıyormuş. Şu an hem motor hem kalorifer çabuk ısınıyor, motor daha verimli çalışıp az yakıt tüketiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: cgty89

quote:

Orijinalden alıntı: CapoRegime

Öncelikle herkese merhabalar, aracımda zaten manuel fan düğmesi varmış (bugün fark ettim ), hareket halindeyken onu çalıstırsam zararı olur mu? Kimisi çalıştırma çok yakar diyor kimi motor gücü düşer diyor kararsız kaldım. Uygun bir zamanda ustaya gidip gösterecem, bu aralar bmw ile takılıyorum. @cgty89 @baberti

hocam fan la yakıtın ne alakası olur :) fan elektrik tesistanı bağlı.eğer aracın elektrk tesisatında sıkıntı yoksa hiç bir sorun yapmaz ama tesisat biraz zayıfsa fan devreye girdiğinde çalışmasında rölantisinde hafif bir değişme titreme olur.benim şahinde öyleydi mesela.motor gücü düşme muhabbetinde ordan geliyor.ne olursa olsun hararet yaptırmaktansa fanı açmak çok daha mantıklı.bir de dediğim gibi suyuna falan bakın eksilme kaçak vs varsa onlarada mudahale edin.

Merhaba,
    O düğme fan müşürü arızalanırsa fanı manuel devreye alabilmen için sonradan takılıyor. Orijanal olarak üzerinde olanı hiç görmedim.
    Normal kullanımda 90 C de fanın açıyorsa o düğmeyi hiç kullanma.
    Fan ne kadar akım çekiyor bilmiyorum ama 5 Amperin üzerindeki değerler benzinli araçlarda yakıt sarfiyatını artırıyormuş. Sanırım ateşlemede bir miktar düşüklüğe neden olduğu için.
    İkinci olarak da 90 C nin altında fanı çalıştırırsan motor ideal çalışma ısısında çalışmaz, fazla yakıt harcar, performans düşüklüğü olur.

• Arkadaşlar 2 gün önce "doğan s " sattım...

Arabada lokal boyalar vardı (çiziklerden dolayı) , sağ ön çamurluk değişti...

70.000 km , renk (ateş) kırmızı , yürüyeni falan hiçbir sıkıntısı yoktu...

7.100 tl'ye sattım... (ihtiyaç nedeniyle) Şimdi iyimi ettim kötümü ettim diye düşünüyorum... Sizce?
  • quote:

Orijinalden alıntı: trueblueee

quote:

Orijinalden alıntı: mamca16

bende 93 şahin var şehir içinde gezince hararet yükseliyor ama en fazla 70 le 90 ın arasında geziyor şehir dışında 85-90 km hızla giderken 50 ile 70 arasından kıpırdamıyor bursaya giderke dürdane rampası vardır bilmem bilirmisiniz orayı 90 la çıkıyorum heraret 90 ı geçmiyor arabamın termostatından çok memnunum

Bu duruma seviniyor musun, tam anlayamadım da?
    İdeal olan su sıcaklığının bir an önce 90 C ye yükselmesidir. Benim araç da seninki gibi 90 C leri çok zor görüyordu. Termostattan şüphelendim ve değiştirttim.
    Sonuç: Termostat arızalıymış, sürekli açık kalıyormuş. Şu an hem motor hem kalorifer çabuk ısınıyor, motor daha verimli çalışıp az yakıt tüketiyor.

kışın soğuk havada bile ilk açtığımda bile kaloriferler direk sıcak üflüyor

• quote:

Orijinalden alıntı: dainesee

farkları soran arkadaşlara cvb burda :

(farbrikasyon çıkıştaki farklarını yazıyorum,sağda solda bu yazdıklarıma uymayan bişi görürseniz,mutlaka sonradan değişmiştir.)

aşağıdaki farklarda Doğan SLX 1.6 i.e 97,98 ve 99 un ilk 6 ayında çıkan modellerdir.

99 un ikinci 6 ayında slx ibaresi kaldırıldı ve sadece (maliyeti düşürmek adına) alaşım jantlar sökülüp yerine plastik jant kapağı takıldı.geri her yeri aynı.ama ruhsatta ve bagajda slx yazmıyor.

99 un 2. altı ayından sonra üretilen tüm modellerde zamanla ufak tefek değişikliğe gidildi ve araba tamamen slx likten çıktı.aşağıdaki maddelerde 99 un ikinci altı ayındaki modeller baz alınmıştır.

bazılarının ruhsatta modeli 2000 görükebilir.ama trafiğe çıkış tarihine bakarsanız mutlaka 2000 den önce trafiğe çıkmıştır.

bu arabalar SLX olmamakla birlikte 2. elde pek rağbet görmemektedir.

97,98,99 bir Doğan SLX 1.6 ie nin hastasına 7 milyara da verseniz satamazsınız bu arabaları

"Doğan_1.6_i.e" ve "Doğan_slx_1.6_i.e" arasındaki belli başlı farklar....

* slx olmıyanda jantlar alaşım değil,karajant üstüne plastik jant kapağı. (çok abes duruyor)

* slx olmıyanda benzin deposunun girişi sol tarafta ve aşağıda.kartallarınki gibi (buda çok abes duruyor.
    (aracın arkasından bakınca tamponun altında benzin deposu sırıtıyor)

*kapıların dışındaki siyah plastik çitalar SLX olmıyanlarda daha ince ve ön çamurluktaki küçük parça yok.

*doğan 1.6. ie lerde ön panjurdaki tofaş amplemi "T" yuvarlak çerçece içinde. slx deki "T" ise çerçevesiz.

*slx in arka koltuğunda 2 tane başlık var.slx olmıyanda 3 tane.

*slx in arka koltuğundaki oturulan yer çok kibar,ince ve zarif....ama slx olmıyanda çok kaba,kalın ve hoş durmuyor.tıpkı kartalların arka koltuğu gibi.

aşağıdaki resimler doğan 1.6 ie leri daha iyi yansıtıyor.arka koltukların başlıklarına ,jantlara,kapı çitalarına,benzin deposunun girişine,arka koltuğun oturduğumuz yerine (ne kadar büyük) dikkat edin

doğan 1.6 ie nin arka koltuğu (kol dayama yok,3 başlık var.ve alt kısım çok büyük.arka çamurluğun iç tarafları açıkta kalıyor.

yani burda demek istenilen 97,98 ve 99 modellerını alırsak slx mi oluyo sonra sı normal 1.6 mı kafam karıştı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhmtali33 -- 25 Ekim 2013; 12:32:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mhmtali33

quote:

Orijinalden alıntı: dainesee

farkları soran arkadaşlara cvb burda :

(farbrikasyon çıkıştaki farklarını yazıyorum,sağda solda bu yazdıklarıma uymayan bişi görürseniz,mutlaka sonradan değişmiştir.)

aşağıdaki farklarda Doğan SLX 1.6 i.e 97,98 ve 99 un ilk 6 ayında çıkan modellerdir.

99 un ikinci 6 ayında slx ibaresi kaldırıldı ve sadece (maliyeti düşürmek adına) alaşım jantlar sökülüp yerine plastik jant kapağı takıldı.geri her yeri aynı.ama ruhsatta ve bagajda slx yazmıyor.

99 un 2. altı ayından sonra üretilen tüm modellerde zamanla ufak tefek değişikliğe gidildi ve araba tamamen slx likten çıktı.aşağıdaki maddelerde 99 un ikinci altı ayındaki modeller baz alınmıştır.

bazılarının ruhsatta modeli 2000 görükebilir.ama trafiğe çıkış tarihine bakarsanız mutlaka 2000 den önce trafiğe çıkmıştır.

bu arabalar SLX olmamakla birlikte 2. elde pek rağbet görmemektedir.

97,98,99 bir Doğan SLX 1.6 ie nin hastasına 7 milyara da verseniz satamazsınız bu arabaları

"Doğan_1.6_i.e" ve "Doğan_slx_1.6_i.e" arasındaki belli başlı farklar....

* slx olmıyanda jantlar alaşım değil,karajant üstüne plastik jant kapağı. (çok abes duruyor)

* slx olmıyanda benzin deposunun girişi sol tarafta ve aşağıda.kartallarınki gibi (buda çok abes duruyor.
    (aracın arkasından bakınca tamponun altında benzin deposu sırıtıyor)

*kapıların dışındaki siyah plastik çitalar SLX olmıyanlarda daha ince ve ön çamurluktaki küçük parça yok.

*doğan 1.6. ie lerde ön panjurdaki tofaş amplemi "T" yuvarlak çerçece içinde. slx deki "T" ise çerçevesiz.

*slx in arka koltuğunda 2 tane başlık var.slx olmıyanda 3 tane.

*slx in arka koltuğundaki oturulan yer çok kibar,ince ve zarif....ama slx olmıyanda çok kaba,kalın ve hoş durmuyor.tıpkı kartalların arka koltuğu gibi.

aşağıdaki resimler doğan 1.6 ie leri daha iyi yansıtıyor.arka koltukların başlıklarına ,jantlara,kapı çitalarına,benzin deposunun girişine,arka koltuğun oturduğumuz yerine (ne kadar büyük) dikkat edin

doğan 1.6 ie nin arka koltuğu (kol dayama yok,3 başlık var.ve alt kısım çok büyük.arka çamurluğun iç tarafları açıkta kalıyor.

yani burda demek istenilen 97,98 ve 99 modellerını alırsak slx mi oluyo sonra sı normal 1.6 mı kafam karıştı

Alıntıları Göster

Evet, ben de 97,98 ve 99 slx i.e diye biliyorum.
    Demir janta dönme işi tam bir fiyasko, kabul edilir gibi değil
    Ön çamurluktaki parça da ucuzlatma çalışması olmalı gözüm oraya takıldığında hep eksiklik hissediyordum. Demek eskilerde olduğu için bana tuhaf geliyordu, dikkat etmemiştim bu ayrıntıya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trueblueee -- 25 Ekim 2013; 18:57:09 >

• Biraz resim ile destekleyelim.

Bu arada araba Şahin'dir.

• BİRİLERİ KUŞMU DEDİ ...

• Beyler arkadaşımıza Şahin ya da Doğan bakıyoruz. Arkadaş 1000 lira masraf ederek modifiye istiyor. Sizce neler yapılabilir 1000 liraya?

Abart egzoz, HP arttırma, xenon far vs vs... Sizce mantıklı olan kombinasyonları yazarsanız seviniriz.
  • 
Sayfa: önceki 13201321132213231324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.