Şimdi Ara

DH ye bedava DÖVİZ danışmanlığı (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.087
Cevap
37
Favori
42.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BluePage

biz yenciler kazanmaya başladık Keşke sermayem daha fazla olsaydı

evet ancak haberleri iyi takip etmek lazım fazla yükselirse tekrar müdahale gelebilir.
  • sterlin 2.9150 yarın 3 geçer benim sinirlerim zıplar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaferyurt -- 11 Ağustos 2011; 20:35:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Beatles

quote:

Boyle bır konu arıyordum ıste :)
    bu aralar euro almam gerekecek yurt dısına cıkacagım 2 ay sonra yaklasık 7 bın euroya ıhtıyacım olacak fakat euro bıldıgınız uzere rekora ulastı.2ay sonraya euro fıyatları sızce asagı ıner mı ? Yoksa bu yukselıs devam eder mı?

• quote:

quote:

quote:

bu aralar euro almam gerekecek yurt dısına cıkacagım 2 ay sonra yaklasık 7 bın euroya ıhtıyacım olacak fakat euro bıldıgınız uzere rekora ulastı.2ay sonraya euro fıyatları sızce asagı ıner mı ? Yoksa bu yukselıs devam eder mı?

bu sekilde devam eder
  • İsveç frankı almamızı tavsiye eder misiniz?Bir doviz almak istiyorum bu işe girmek için ama hangisini alsam bilemiyorum daha hala başlayamadım sinir oldum.
  • evet beyler günü kapatıyoruz.

rakamları verelim sıfırlanmadan:

RUB/TRY 0.0605 1.63%
    PLN/TRY 0.6117 2.56%
    JPY/USD 0.0130 0.115%
    JPY/EUR 0.0091 -0.598%
    CHF/TRY 2.3378 -4.394%
    TRY/JPY 43.112 -0.347%
    XAG/USD 38.71 -1.44%
    XAU/USD 1763.55 -1.66%
    EUR/TRY 2.5364 0.701%
    USD/TRY 1.7812 0.273%
    USD/JPY 76.83 -0.035%
    EUR/USD 1.4232 0.384%
  • quote:

Orijinalden alıntı: owin

quote:

quote:

quote:

bu sekilde devam eder

dostum bu sorunun cevabı yok. çünkü bırak 2 ay sonrasını 2 gün sonra ne olacağını da kimse söyleyemez.

çünkü normal zamanlarda değiliz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Reasonable

İsveç frankı almamızı tavsiye eder misiniz?Bir doviz almak istiyorum bu işe girmek için ama hangisini alsam bilemiyorum daha hala başlayamadım sinir oldum.

Isviçre frangina dün müdahale geldi.

Yükselmesini istemiyor ısviçre.

kısa vadede tekrar yükseleceğini düşünüyorum. Ancak uzun vade tahminleri düşüş gösteriyor.

Bu yüzden biraz yükseldikten sonra satmayı düşünüyorum.
  • Isviçre frangınin değer kaybı 2. Gün de devam ettiginden az önce frangın % 80 ini dolara çevirdim.
  • Ben gün içi bol bol al sat yapmayı düşünüyorum vaktim var.Sizden ricam ufak bir örnek verebilir misiniz.Mesela günlük bir grafikten bir düşük ve bir yüksek noktadan alış ve satış yaptığımızda ne kadar kazanabiliyoruz?(Günün dip ve zirvesi olmasın ama.O kadar şanslı değilim :)Param 2000 lira.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sivava8

Ben gün içi bol bol al sat yapmayı düşünüyorum vaktim var.Sizden ricam ufak bir örnek verebilir misiniz.Mesela günlük bir grafikten bir düşük ve bir yüksek noktadan alış ve satış yaptığımızda ne kadar kazanabiliyoruz?(Günün dip ve zirvesi olmasın ama.O kadar şanslı değilim :)Param 2000 lira.

Bunu kendin de yapabilirsin hocam zor birşey değil mesela dolar gün içinde önce 1.76 sonra 1.79 u gördü bir aralar.1.76 dan alıp 1.79 a sattığını düşünürsek yaklaşık 35 lira karın oluyor 2 bin liradan.
  • quote:

quote:

Ben gün içi bol bol al sat yapmayı düşünüyorum vaktim var.Sizden ricam ufak bir örnek verebilir misiniz.Mesela günlük bir grafikten bir düşük ve bir yüksek noktadan alış ve satış yaptığımızda ne kadar kazanabiliyoruz?(Günün dip ve zirvesi olmasın ama.O kadar şanslı değilim :)Param 2000 lira.

Bunu kendin de yapabilirsin hocam zor birşey değil mesela dolar gün içinde önce 1.76 sonra 1.79 u gördü bir aralar.1.76 dan alıp 1.79 a sattığını düşünürsek yaklaşık 35 lira karın oluyor 2 bin liradan.

Yapardım da alışla satış aynı fiyat olmuyor falan onlar kafamı karıştırıyor ya.

• quote:

quote:

quote:

Yapardım da alışla satış aynı fiyat olmuyor falan onlar kafamı karıştırıyor ya.

dostum kafa karıştıracak bir şey yok.

alış satış arasında belli bir fark var.

dolayısıyla aldığın dakikada zararda oluyorsun.

ama yükselmeye başladıkça zarar kapanıyor

ve artık kara geçiyorsun.

diyelim ki alış 1.76 satış 1.75

sen 1.75 lik dolara 1.76 vermiş oluyorsun.

dolar 1.78e çıktığında 3 kuruş değil 2 kuruş karda oluyorsun.

kaç dolar aldıysan her birisinden 2 kuruş kardasın.

2000 TL ye yaklaşık 1125 dolar alınabilir.

1125 * 0,02 = 22,5 TL kar yapar.

• İtalya'da kabine tasarruf planını onayladı.

kabine, 2013 yılına kadar bütçe açığını 45,5 milyar euro azaltmayı amaçlayan tasarruf planını onayladı.

http://www.bloomberght.com/kuresel-piyasalar/haber/945967-italyada-kabine-tasarruf-planini-onayladi
  • USD/JPY

Japonya Maliye Bakanı Yoshihiko Noda, yenin tek yönlü olarak hareket etmeye devam etmesi, 11 Mart depreminin etkilerini üzerinde atmaya çalışan Japon ekonomisinde toparlanmayı tehdit etmeye devam etmesi halinde çeşitli seçenekleri değerlendireceğini bildirdi. Noda ayrıca, Yen´deki değer artışının ekonomiye verdiği sıkıntıları hafifletmek için hükümetin bu sonbahara kadar hazır etmek için çalıştığı 3. ek bütçede bazı tedbirler alabileceklerini de ifade etti. Ancak Noda, hangi tedbirlerin alınabileceği konusunda yorum yapmadı. Noda ayrıca, Yen´deki değerlenmeye karşı geçtiğimiz hafta piyasaya yaptıkları müdahalenin etkilerini değerlendirmek için erken olduğunu belirterek, "4 Ağustos’taki müdahalenin etkileri konusunda net bir 1yorum yapabilecek durumda değiliz. Müdahalenin sonuçları konusunda bir yargıya varmak için çok erken" diye konuştu.

USD/JPY paritesi gün içerisinde 76,75 seviyesine kadar yükseldi ancak haftalık ve günlük trendin düşüş olması paritenin yükselişlerde satış baskısına maruz kalmasına neden olmaktadır. Ancak paritenin defalarca 76,30 desteğinden dönmesi ve 2 gündür bu seviyenin üzerinde günlük kapanışı yapması paritedeki tepki alımlarının olabileceğini göstermektedir.

Kaynak: Lider forex

76,30 desteğinden yukarıya dönerse yen dolar karşısında değer kaybetmeye başladı demektir. Bu durumda yen satıp dolar alabilirsiniz. 76,30 dan aşağı düşerse yen yükselmeye devam ediyor demektir.

Ben yenin belli bir süre daha yükseleceğini düşünüyorum. En azından parite 75,50 seviyelerine kadar gelecektir. Bu durumda japonya tekrar müdahale edebilir.

• @sear hocam pazartesi CHF almayı düşünüyorum ne dersin?Daha düşer mi beklesem mi daha?
  • quote:

@sear hocam pazartesi CHF almayı düşünüyorum ne dersin?Daha düşer mi beklesem mi daha?

Ben cuma günü %80ini sattım. Dolara çevirdim. Satıştan sonra biraz daha düştü. Şu anda düşüş gözüküyor. Gerçek yönü belirlemek için beklemek lazım.

Uzun vadede düşeceği yönündeki tahminleri geçen hafta videolar ile paylasmistim. Ne olup bittiğini bekleyip görecez.
  • Döviz tarafında geçen haftalardaki performansın düştüğü gözlenmekte.

Şu anda dolar dalgalanmakta buda +/- getirmekte. İyi izlemek gerek
  • Günaydın herkese...

@ ogunmas :

altındaki düşüş ile birlikte Chf de düşmeye başladı. Her ikisi de güvenli liman olarak goruldugunden hareketleri paralel oluyor.
    Altındaki düşüş ardından yukselme gelecek ancak dolar ve Chf nin durumu hakkında bir düşüncen var mı?
  • @sear

İsviçre parasın değerlenmesinden aşırı rahatsız. Bu yüzden önlemler pakedi alıyor ve almaya devam edecekler.
    CHF yatay ufak çıkışlar.
    Dolar kapalı bir kutu. Ekonomisi çökmeye başlamış bir amerika ve kullandığı para birimi DOLAR.

Düşmesi gerekir ken Dünya ortak alışverişi para birimi olduğundan herkez çıkarına göre kullanıyor.!

2011 in 4 . çeyreğinde yıl sonuna kadar dalgalı hareketleri ile 1.80 , 1.82 öngörüm var.

Asıl 2012 de bomba patlayacak. Bu işin başlangıç tarafı.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.