Şimdi Ara

DH ye bedava DÖVİZ danışmanlığı (23. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.087
Cevap
37
Favori
42.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İsviçre MB'sı 1 / 1.2 Euro / Frank taban paritesini korumak için gerekirse sınırsız miktarda döviz alacagını açıkladı ama hatırladıgım kadarıyla daha önce de bazı MB'ları paralarıyla ilgili kur hedefleri ortaya koymuş fakat sonunda piyasa hareketlerine göre bu hedefleri revize etmek zorunda kalmıştı. Sonuçta İsviçre küçük ve mali olarak gücü sınırlı bir ülke, genel bir alım trend karşısında nereye kadar müdahele edebilir diye düşünüyor insan. İsviçre MB bugün piyasaya sopayı gösterip şöyle bir höt dedi, bakalım piyasanın tepkisi nasıl olacak.

quote:

Orijinalden alıntı: ogunmas

JApon yenini gözardı etmeyin. Patlama yapabilir !

JPY'nin neden patlama yapacagını düşünüyorsunuz acaba. Bildigim kadarıyla Japonya'da da durum pek parlak degil ve ciddi miktarda borçları var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemal dogan -- 6 Eylül 2011; 21:18:15 >

• Özelden yazilan mesajlardaki genel konuları buradan cevapliyorum.

1) dolar ve altının inip çıkması birbirine bağlıdır. Çünkü altın dolarla satılır. Birisine olan talep artışı diğerine otomatikman talep azalışı anlamına geliyor.

2) herhangi birinin çıkacağı veya inecegi önceden kestirilemez ama belirli analizlere ve aciklanacak verilere dayanarak tahminler yapılabilir. Bir şirketin kâr açıklaması altını doğrudan etkilemez ancak dolaylı yoldan etkileyebilir. Amerikadaki büyük şirketlerin (örnek apple google) sert hareketleri diğer şirketlere de yansir. Dow jones çok düşerse yatırımcı güvenli liman arar ve altın ile ısviçre frangı yükselir. vb.

3) dolar altın ne olunca düşer ne olunca çıkar çok zor bi soru. Binlerce parametresi olan ve zamana karşı an be an değişen bir denklem. Teknik verilerden tutun insan psikolojisine kadar gider bu liste. x y z t...

• günün özeti:

DH ye bedava DÖVİZ danışmanlığı
  • Beyler merhaba,

Bu aralar pek fazla giremiyorum foruma.

Euro/usd 1.38 ın altında.

Dolar 1.79 üzerine çıktı.

Gbp dolar karşısında dusmesine rağmen tl karşısında değer kazanıyor.

Chf euro ya sabitlendiginden o da dolar karşısında düşüşte. Tl karşısında çok az yükseliş hala devam ediyor.

Jpy dolar karşısında düşüşte.
  • Takip
  • cuma günü kapanış (18:00):

DH ye bedava DÖVİZ danışmanlığı
  • Ali babacanın konuşmalarından, türk lirasının değerinin düşeceği izlenmi oluştu. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz.
    Eğer böyle bir durum yaşanacaksa parayı hangi dövizde tutmalı ?

Altın bu aralar çok dalgalı, spekülasyona çok açık. Bildigim kadarıyla dolar, yen falan altından daha büyük marketler ve daha az değer değişimi oluyor.
    Bir miktar altın,
    USD, CAD ve yen düşünüyorum. Olası bir TL değer kaybından etkilenmemek için. Bu para birimlerinden kaçınmamız gerekenler var mı?

3-6 ay ve 1 yıllık görünümleri nasıl?
  • Beyler Euro'da düşüş ne kadar devam eder, alım fırsatı oldugunu düşünen var mı? Euro bölgesi şu ara pek ümit vermıyor ama ABD'nin durumunun da pek parlak olmadıgı düşünülürse paritede dengeleyici yukarı hareket pek uzak degil gibi geliyor bana...
  • bişey soruacm
    *bu destek noktaları var ya
    *diyelim 1810 bi destek noktası ve şuanki fiyat 1845 1865 de de bir direnç var
    *bu 1810 a kadar değeri düşecek mi demek oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reasonable

bişey soruacm
    *bu destek noktaları var ya
    *diyelim 1810 bi destek noktası ve şuanki fiyat 1845 1865 de de bir direnç var
    *bu 1810 a kadar değeri düşecek mi demek oluyor

hayır.

eğer 1810 u aşağı kırarsa daha fazla düşer demek oluyor.
    aynı şekilde 1865 i geçerse daha fazla yükselir demek.

(verdiğiniz örnek için)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahezlada

Beyler Euro'da düşüş ne kadar devam eder, alım fırsatı oldugunu düşünen var mı? Euro bölgesi şu ara pek ümit vermıyor ama ABD'nin durumunun da pek parlak olmadıgı düşünülürse paritede dengeleyici yukarı hareket pek uzak degil gibi geliyor bana...

haklısınız ama düşüşün ne kadar devam edeceği belli değil.
  • Sterlin artık illalah ettirdiğinden az önce hepsini zararına sattım. Japon yenine çevirdim. Japon yeni alış seviyem USD/JPY = 77. Satış hedefim 75,5
  • quote:

Orijinalden alıntı: sear

Sterlin artık illalah ettirdiğinden az önce hepsini zararına sattım. Japon yenine çevirdim. Japon yeni alış seviyem USD/JPY = 77. Satış hedefim 75,5

hacım sendeki sepet kimsede yok masallah
    dolar da yükseldi bu aralar. Altına etkiliyor bu şekilde
  • quote:

Orijinalden alıntı: cosef

quote:

Sterlin artık illalah ettirdiğinden az önce hepsini zararına sattım. Japon yenine çevirdim. Japon yeni alış seviyem USD/JPY = 77. Satış hedefim 75,5

hacım sendeki sepet kimsede yok masallah
    dolar da yükseldi bu aralar. Altına etkiliyor bu şekilde

Bu işlere girdiğimden beri ilk zararına satışı sterlin ile yaptım. Sterline hiç girmemiş olsam (keşke demeyi sevmem ama...) altından voleyi vurmuştuk geçenki yükselişte.
  • Güzel başlık olmuş hocam, ilk mesajdaki açıklamalar da anlaşılır ve bilgilendirici düzeyde.
    Emeğine sağlık.

Mesajımı yazdım şimdi altın başlığına dönüyorum
  • Şu anda diğer tarafta da belirttiğim gibi Fiziki bir Altın alımı göremiyorum.

Döviz bazlı hareketler mevcut.

Tüm Dövizlerin Dolar bazlı çapraz kurlarında bir artış görünmekte.
    1790 dan 1783 e gerileyen bir usd var.

Hızlı bir hafta başladı. Görüntü, Borsalarda bir hareketlenme olacak gibi.
    Ama gerçek te şu ki,

Piyasada hayali bir Bahar havası estirilmeye çalışılıyor.

Ringte sağdan soldan yumruk yiyen bir boksör var.
    Antranör " iyisin tozunu atıyorsun sağlı sollu vur. Sen alacaksın " diye telkin yapıyor.

Herkez doların yükseleceğini belirtmekle birlikte ben
    az kıpırdanıp aşağı döneceğini belirtmek isterim.
    YTD.
  • Çağırdılar Altın forumundan geldim :) altın alınca döviz artıyor bir kazanıyoruz üstüne birde dolar olarak altın artıyor iki kazanıyoruz tavsiye ederim :) uzun vadede ( 4-5 ay ve fazlası) altının tüm dövizler karşısında düştüğü görülmemiştir.
  • yiğit bulut yazmış:

euro / dolar paritesinin 1.40 ın altında kalması ile 1.28 seviyesine kadar düşmesi mümkün.

link koyayım ama sadece finansonline uyeleri okuyabiliyor:

https://www.finansonline.com/articles/ybulut/110912.asp
  • quote:

yiğit bulut yazmış:

euro / dolar paritesinin 1.40 ın altında kalması ile 1.28 seviyesine kadar düşmesi mümkün.

Finansçı değilim Ama, Bulut hayal görüyor.

EURO/DOLAR Pariti 1.28 e düşmesi ne demek ya. € 2.2- 2.3 lü seviyelere gelmesi $ ın 1.80.-1.82 seviyesine gelmesi demektir.
    Buda altın onsunu TL bazında 112-114 arasın gitmesi demek oluyor.

http://www.bloomberght.com/kuresel-piyasalar/haber/965563-obamanin-istihdam-paketi-kongrede

Konuyu takip ediniz. ve Kabul edilirse yatay seyir ve Bahar havası. Borsalar biraz iyimse hava çizer.
    Kabul edilmezse !

DOLAR DÜŞECEK. Gardınızı alın derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ogunmas

quote:

yiğit bulut yazmış:

Finansçı değilim Ama, Bulut hayal görüyor.

EURO/DOLAR Pariti 1.28 e düşmesi ne demek ya. € 2.2- 2.3 lü seviyelere gelmesi $ ın 1.80.-1.82 seviyesine gelmesi demektir.
    Buda altın onsunu TL bazında 112-114 arasın gitmesi demek oluyor.

http://www.bloomberght.com/kuresel-piyasalar/haber/965563-obamanin-istihdam-paketi-kongrede

Konuyu takip ediniz. ve Kabul edilirse yatay seyir ve Bahar havası. Borsalar biraz iyimse hava çizer.
    Kabul edilmezse !

DOLAR DÜŞECEK. Gardınızı alın derim.

Adamın dediğine göre şimdiye kadar 1.40 ~ 1.60 arasında bulunması da sasilacak bir şeymiş. Şimdi normale dönmüş.

Ama hatırlıyorum da 6 ay kadar önce dolar 1.60 ın üzerine çıkarken şöyle demişti:

"1.60 üzerinde hiç tutunamadı geri dönecektir".

Ama tutturamadi dolar 1.82 ye kadar çıktı.

Fikirlerine değer verdigim bir adamdir ama bazen dediklerinin tersi çıkıyor.

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.