Şimdi Ara

Diamond Tema'nın Arkasındaki Gizli Perde [Şeriat Hazırlığı mı ?] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
2
Favori
2.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Diamond tema , Tanrı bilinemez ( iddialı bir yargı cümlesi ) ortaya koyuyor. İnsan idraki Tanrı'yı bilemez deyip epistemik bir hüküm veriyor. 5 dakika sonra kendisine yönelen bir soruya. "Şu an için yeterli kanıt yok, bir gün bu kanıt bulunursa görüşümden vazgeçerim" diyor

Birader hani "Tanrı bilinemezdi"

Gerçek Agnostisizm bu değil !!!!

• OPTİMİST kullanıcısına yanıt

Yarı agnostik olabilir mi  

• Kayrabey kullanıcısına yanıt

Çok ciddi mantıksal hataları var. Ordan buradan bilgi alıp sunuyor ama önce bunları zihninde bi mantıksal süzgeçten geçirmesi lazım. Ortaya karışık fikir olmaz.. Tutarlı olacaksın önce ! Neyi savunduğu belli değil.. Eli yüzü düzgün , ağzı laf yapıyor. Bu sahaya yeni çıkmanın ekmeğini yiyor. Bu işlerden anlayan ciddiye almaz bu elemanı. Daha yaşı genç, ilerde toparlar diye iyimser bakalım yine de..

• Siyasal islamcıların inatla anlamadığı şeyler. Siz böyle insanları linç etmeye kalktıkça insanları islamdan daha çok soğutuyorsunuz. Dine zarar veren siyasal islamcıdan daha büyük başka birşey yok.

Güveniyorsan kendine çıkarsın karşısına anti tez sunarsın. Çıkamıyorsan boşa konuşmayacaksın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Outlaw-E -- 28 Haziran 2024; 11:39:26 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • EmuDev E kullanıcısına yanıt

Bahsettigin seyler sadece kendi dusuncelerin dostum. Tanri dinlerle alakali bir kavram falan demen Deism ile cakisiyor. Dinlerden once buyuk yaratici inanisi yok muydu yani?

Hadi hepsini gec, tum evrenleri yaratan bir Tanri ya da adina ne dersen de, buyuk yaratici diyelim, ya simdi senin bu Tanri dinlerle alakali bir seydir cumlene bakip guluyorsa? :D

Bak emin olamayiz diyorsun yazinda ama maasallah Tanri sacmaliktir derken cok eminsin  

Kendinizle celisiyorsunuz.

• Simdi hocam, iletisime gecilen varlik kim? Insan degil mi? Boyle siritarak gulmeni anliyorum ama sen insanin ne oldugunu anlamiyorsun.

Isa'ya anlatilanla Musa'ya anlatilan farkli seyler diyorsun. Sana naber hocam, nasilsin desem, sen bu lafi 30 yil icinde oyle bi degistirirsin ki, selam dunyali biz dostuz dedin banaya doner olay  

Insanlarin her seyi carpitmasi insanin kendi ozgur iradesi ve kullanmadigi akliyla ilgili bisey. Bu yuzden zaten butun siyasetciler ve din adamlari insanlari kandirmiyor mu?

Asagida yasayan insanlari tanidigina gore bu Tanri, binlerce yillik zaman icerisinde donemin kosullarina uygun sekilde iletisime gecmis olmasi da gayet normal. Musa'yla Isa arasinda nerdeyse 2 bin yil var.

Musa'ya gelen 10 emir iste burda. Bunun hangisi Isa tarafindan inkar edildi? Yahudiler bugun bile cumartesi tatil yapar. Surda 10 tane emir var, kalani insanlarin uydurmasi diye Tanri yok demek cahilliktir. Insanlarin pesinden giderseniz amaaan basini ortmeden kafani 30 derece saga cevirmeden sakin soldan baslayarak adim atma gibi hurafe seylerle bi adim oteye gidemezsiniz.

10 EMIR

1. Allah'tan başka ilâhların olmayacak.

2. Kendin için oyma put yapmayacaksın.

3. Allah'ın ismini boş yere anmayacaksın.

4. Cumartesi günü hiçbir iş yapmayacaksın.

5. Babana ve anana hürmet edeceksin.

6. Adam öldürmeyeceksin.

7. Zina etmeyeceksin.

8. Çalmayacaksın.

9. Yalan şahitliği yapmayacaksın.

10. Komşunun hiçbir şeyine göz dikmeyeceksin.

Ama Islam'da Yahudilere 9 ayet geldigi soylenir ve Cumartesi gunu tatil olmasinin Yahudilerin kendi dusuncesi oldugu soylenir. Yani ben bu insanlari taniyorsam eger, aha tabi tabi deyip kafalarina gore eklerler biseyler. Bu Tanri'nin olmadigi anlamina gelmez.

Mesela Islam inanisinda cuma gunu cuma namazi vardir. Bu gercek. Ama cuma gunu tatil olmasi bir ayet degildir. Insanlar o gun madem cuma namazi var tatil edelim diyerek oyle yapmislardir. Kuranda gecen bir emir degildir o gunu tatil yapin yatin diye bisey yoktur. Ama herhangi bir insana sorsan, cuma tatili kuranda gecer derler. Insanlarin her seyi uydurmasi ve dusuk zekali olmasi, tum evreni yaratan o buyuk yaraticinin olmadigi anlamina gelmez.

Ya sizler simdi gidip Dersimli Kemal ve Cetesine oy verdiniz diye, nasil Kemal efendi muhalefet olmus olmuyorsa, Tanri yok diyip boyle inaniyor olmaniz Tanri'nin varligini degistirmez ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 28 Haziran 2024; 14:57:43 >

• sensaura kullanıcısına yanıt

Dediğim gibi inançlıların bu kavramları anlayabilmesi zor. Anlasa zaten ateist olur. Müslümanken ben de anlamıyordum.

"Tanrı" sözcüğü ve bu hayali varlığa ilişkin bütün bildiklerimiz dinlerden geliyor. Doğmamış, doğurulmamış, eşi benzeri yok vs. hepsi dinlerden geliyor. Dinlerin kaynağı ise tanrı ile konuştuğunu iddia eden uyanık insanlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam baska bir konuda bir yazim vardi, Tanri'nin varligini anlayabilmek icin zeka seviyesinin IQ 160'lari gecmesi gerekiyor. Einstein bilininen fizik yasalarinin nerdeyse yarisini kesfetmisken ben Ateistim demiyordu. Bilimin icine girip suruklendikce buyuk yaraticiya daha cok yaklasiyorsunuz. Siz olayi cok basitlestiriyorsunuz din yok Tanri yalan diyerek.

Atom alti parcaciklarin da hammaddesi olan sicimleri surekli titrestiren sey nasil ortaya cikti peki? O zaman dinler yalan Tanri da yoksa, tamam Sicim'e de inanmayalim, hatta atom da yok, insanlar jelibon mu yani?

Dinlerin bahsettiği tanrılar yok diyorum ben. Bir tanrı atom altı parçacıklardan tut dev karadeliklere kadar yaratıp sonra Muhammede "halanın teyzenin kızlarını sana helal kıldık" demez. Böyle şeyi ancak uçkuruna düşkün, kurnaz bir arap erkeği söyler. O yüzden diyorum sizin tanrı bildikleriniz insan zihninin kurguladığından başka birşey değildir. Bütün tanrıları insan yaratmıştır.

Bahsettiğin şeylerin nasıl oluştuğunu bilmiyorsak bi tarafımızdan hayali varlıklar uydurmak zorunda değiliz. Bilmiyoruz der geçeriz.

Öncelikle ateist olduğuma ve Dersimli Kemale oy verdiğimi nereden çıkardın, konuyu nasıl buraya çektin? Şimdi senini tabirinle ben nasıl pis pis sırıtmayayım 

Dostum sen sonsuz evreni, galaksileri yoğun yıldız kümelerini, bunlara bağlı gezegenleri vs yaratan, belli bi sistem içerisinde yıldızları çarpıştırıp patlamasından süper nova oluşumlarını sağlayan sonra ortaya çıkan maddeden yeni yıldızlar yeni kümeler yeni galaksiler oluşturan doğmalarını ve ölümünü sağlayan ne olduğunu bilmediğimiz yaratıcı irade ile kimin kimi düdükleyeceğine dair ayet gönderen ortadoğu tanrılarını karıştırmışsın, kafan bu noktada karışmış,

Orta doğu peygamberlerinin hepsi yahudidir ve bir ailedendir, hepsi birbirinin akrabası, çocuğu, torunu, yeğeni, kuzeni, dıdısının dıdısı şeklinde gider, bu tanrı genelde niçin hep bir aile üyeleri vasıtasıyla iletişime geçer, bunların torpili nereden geliyor, ve niçin amerika kıtasına avrupa kıtasına afrika kıtasına elçi göndermez ve asyanın koca geride kalan kısmına, pluton gezegeninden daha büyük bir asya kıtasına bakarsan ortadoğu dışında hiç bi noktada tanrı ile konuştum diyeni tarih boyunca bulamazsın

Ayrıca bir yaratıcı iradeyi algılamak için 160 Iq olman gerekmiyor, ortalama zekaya sahip araştırmacı gözlemci bi kişiliğe sahip olman yeterlidir, bu tip klişe lafları fazlaca da sahiplenip sürekli zikretmemeni tavsiye ederim, pek parlak bi zeka ürünü gibi durduklarından şüphe ediyorum, yani koskoca ortalama 85 Iq ya sahip 2.5 milyar islam alemi yaratıcıyı idrak edememiş mi demek istiyorsun 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-032E64000 -- 28 Haziran 2024; 17:39:56 >

Ben de sana ortada bir Tanrı var ve aklına gelen gelemeyen her şeyi o yarattı diyorum. Olayın özü işte sadece bu kadar dostum. Teyzemizin kızı helal da olsa haram da olsa bu gerçek değişmiyor. Bize din diye gelen şeyler uzaylı bir ırkın bizi kontrol altında tutmak istemesi için yaptığı bir oyun da olabilir. Bir diğer yandan hepsi doğru da olabilir. Yöresel ayetler gelemez diye bir zorunluluk da yok. Ama bu bile her şeyi yaratan bir yaratıcı olduğunu değiştirmez. Dinler yalan işte öyle tanrılar yok diyerek kafanı rahat hissedebilirsin hadi onu anladık. Peki sistemi var eden bir yaratıcıya inanıyor musun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 28 Haziran 2024; 17:34:1 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-032E64000

Öncelikle ateist olduğuma ve Dersimli Kemale oy verdiğimi nereden çıkardın, konuyu nasıl buraya çektin? Şimdi senini tabirinle ben nasıl pis pis sırıtmayayım 

Dostum sen sonsuz evreni, galaksileri yoğun yıldız kümelerini, bunlara bağlı gezegenleri vs yaratan, belli bi sistem içerisinde yıldızları çarpıştırıp patlamasından süper nova oluşumlarını sağlayan sonra ortaya çıkan maddeden yeni yıldızlar yeni kümeler yeni galaksiler oluşturan doğmalarını ve ölümünü sağlayan ne olduğunu bilmediğimiz yaratıcı irade ile kimin kimi düdükleyeceğine dair ayet gönderen ortadoğu tanrılarını karıştırmışsın, kafan bu noktada karışmış,

Orta doğu peygamberlerinin hepsi yahudidir ve bir ailedendir, hepsi birbirinin akrabası, çocuğu, torunu, yeğeni, kuzeni, dıdısının dıdısı şeklinde gider, bu tanrı genelde niçin hep bir aile üyeleri vasıtasıyla iletişime geçer, bunların torpili nereden geliyor, ve niçin amerika kıtasına avrupa kıtasına afrika kıtasına elçi göndermez ve asyanın koca geride kalan kısmına, pluton gezegeninden daha büyük bir asya kıtasına bakarsan ortadoğu dışında hiç bi noktada tanrı ile konuştum diyeni tarih boyunca bulamazsın

Ayrıca bir yaratıcı iradeyi algılamak için 160 Iq olman gerekmiyor, ortalama zekaya sahip araştırmacı gözlemci bi kişiliğe sahip olman yeterlidir, bu tip klişe lafları fazlaca da sahiplenip sürekli zikretmemeni tavsiye ederim, pek parlak bi zeka ürünü gibi durduklarından şüphe ediyorum, yani koskoca ortalama 85 Iq ya sahip 2.5 milyar islam alemi yaratıcıyı idrak edememiş mi demek istiyorsun 

Ateist olmasan da Dersimli Kemal'e oy vermişsindir itiraf et. Yav forumun 99.9%'u pirom da pirom diye ağlıyordu. Şimdi kime sorsam yok vallah billah Kemale vermedim diyorlar. O zaman bu adama 47% oy nerden çıktı?! :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 28 Haziran 2024; 17:38:32 >

Konuyu niçin sulandırıyorsunuz. Bu güne kadar hiç oy kullanmadım, şahsi görüşüm; Bu sözde adına demokrasi denilen sistem meşru, doğru ve sağlıklı bi yönetim bir sistemi değildir, leş oğlu leş bi sistemdir, gidip oy kullandığınızda bu yamuk saçma sapan sistemin altına imza atmış ve bunu onaylamış oluyorsunuz ve ben bunu hiç bir zaman onaylamadım.

Gerçekler korku ve acı verir bazen, Şu an siz de bu kafa karışıklığını yaşıyorsunuz, küçük yaşlardan itibaren kulağınıza söylenen, inandırıldığınız yalan dolan düzeninin süratli bi şekilde çöküşünün içsel karmaşasını yaşıyorsunuz, size anlatılanlar sizin de kafanıza yatmıyor aslında, verdiğiniz kaçamak cevaplar ve konuyu farklı alakasız yerlere evirip çevirip, sürekli tekrara düşmeniz ve ad hominem girişimleriniz bunların ispatıdır aynı zamanda,

Tanrının varlığını kavramak için en az 160 ıq lazım diyip diyip durdunuz, peki siz kavrayabildiniz mi? gerçekten 160 iq musunuz? Yazdıklarınıza göre 88-92 arası bişeysiniz muhtemelen

İşinize gelen yalanlara inanmayı, işinize gelmeyen doğrulara inanmaya tercih ediyorsunuz ve bu şekilde gerçeklerden kaçarak ve içinizi bir nebze rahatlatmaya çalışıyorsunuz olay bundan ibaret 

Bir yaratıcı iradeyi algılamak için 160 Iq olmanız gerekmiyor, ortalama zekaya sahip araştırmacı gözlemci bi kişiliğe sahip olmanız yeterlidir, yani böyle söyleyerek koskoca (ortalama 85 Iq ya sahip) 2.5 milyar islam aleminin yaratıcıyı idrak edemediğini mi iddia ediyorsunuz 

Bu tip klişe lafları fazlaca da sahiplenip sürekli zikretmemenizi tavsiye ederim, pek parlak bi zeka ürünü gibi durduklarından şüphe ediyorum, forumdaşımın 160 iq su ile bağdaşmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-032E64000 -- 28 Haziran 2024; 18:5:6 >

• Hocam. Zeka olarak düşük seviye insanlar elbette zeka olarak çok ileri seviye olan insanları 82 IQ'lu olarak düşünürler. Ben tabiki her şeyi bir yaratıcının yaptığına inanıyorum. Üstelik bunu bilim sayesinde her geçen yıl daha da idrak ediyorum. IQ seviyen 198 olunca temiz bir şekilde anlıyorsun neyin nolduğunu. Tanrıyı ancak aklı almayanlar inkar eder.

Bir tanrı var dediğin zaman o tanrıyı kim yarattı sorusu akla gelir. Eğer "tanrı yaratılmaz" gibi klişe laflar edersen bu, dinlerden etkilendiğin anlamına gelir. Çünkü ezeli ve ebedi tanrı, tanrının evriminin son halkasıdır. Eski tanrılar bu kadar güçlü ve her şeye kadir değildi. Herşey zamanla nasıl gelişiyorsa tanrı fikri de zaman içinde gelişti. İnsanoğlu tüm tanrıların gücünü tek elde topladı ve kadir-i mutlak dedi.

Bir canlıyı yaratmak için illaki sonsuz güçlü bir varlık gerekmez. Yapay zekalı bir robotu nasıl insan yarattı ise insanı da kendisinden daha üstün bir varlık yaratmış olabilir. Peki onu kim yarattı dersen bu soru sonsuza kadar bitmez. O yüzden ben inanmak değil bilmek isterim.

Yok valla benim aklıma hiç öyle şeyler gelmiyor öyle şeylere takılmıyorum. Zaman içerisinde zekanız geliştikçe bugün anlayamadığınız şeyleri idrak etmeye başlayacalsınız. Şuanki seviyede idrak etmeniz mümkün gözükmüyor.

Dostum siz hiç aydınlananlar gibi bir kavram duymadınız mı? Ne demek bunu bir düşün bakalım.

Sonra su dusunce tamamen yanlis dostum. Tanriyi kim yaratti gibi bir soru sormak, Tanri'yi mevcut maddesel evrenle bir tutmaktir. Tanri icinde bulundugumuz evrenden bagimsizdir. Evren olusmadan oncede vardi, evrenden sonra da var olmaya devam edecek. Ustelik bir cok inancsiz insan derler ki insani kimse yaratmadi, insan kendi kendine olustu, e insanin kendi kendine olusmasina inaniyor da bu insanlar Tanri'yi neden biri yaratmak zorundaymis peki? Celiskiler yumagi cok hocam. Bunlarin altindan kalkabilecek seviyeye gelmeden tam olarak anlamaniz mumkun degil.

Bak quantum mekaniginde dolaniklik denen bir olgu vardir. Henuz kanitlanmis bir sey degil ama hipoteze gore evrenin olusumu sirasinda parcaciklar birbiriyle eslesme yasamis ve dolanikliga sahip olmuslardir. Bu sayede aralarindaki dogrusal mesafe ne kadar uzak olursa olsun iki parcacik birbiriyle aninda iletisim halindedir. Parcaciklar bir nevi zamanda ve mekanda cok hizli yolculuk yapabilmektedir. Bu hipoitez belki de binlerce yil sonra bilimsel olarak kanitlanmis olacak. Konuyu dagitmak ayip olur simdi, ama bu durumun parcaciklar olusurken aralarinda ortaya cikan solucan delikleri sayesinde oldugunu dusunuyorum, yoksa isik hizindan hizli etkilesim olamayacagina gore aralarinda 1 milyar isik yili mesafe olan iki parcacik nasil quantum dolanikligina sahip olur baska turlu izah edemem. Muhtemelen atom alti solucan delikleri sayesinde bir sekilde uzay dokusunu bukerek birlesik durumdalar.

Tanri da zamandan ve mekandan bagimsiz olmali o zaman. Tanriya insansi ozellikler vererek onu anlayamazsin. Dusunsene bu Tanri tum evreni yoktan var ediyorsa ve bizim halen cozemedigimiz quantum dolanikligi gibi seyleri yarattiysa nasil olur da biz ona insansi ozellikler vererek onu arayabiliriz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 28 Haziran 2024; 18:52:9 >

Bolca uzun hikaye anlatiyorsun anladik,sen müslümansin ve biat etmek sana normal geliyor ama sunu unutma,bilim insanlari,tanri kavramini cürütmek icin,dünya düzdür inanisini bitirmistir,yani semavi dinlerin özünde bilgi yoktur,birileri bulacak ondan nemalanacak..

Hem bir tanri insanoglunu düzeltmekse isi,cikibta elcilerine digerinsanlardan daha cok hak söz veremez,ona diyemez 14 veya 50 hatun sana haktir,ozaman burdaki tanri,kendi inancini insanogluna yaymaksa böyle hatayi asla yapmaz,eger ortada gercek anlamda bir tanri varsa..

Bugün dünyada 4 din var agirlikli yahudilik,hiristiyanlik,islam ve budizim..

Bugün avrupa ve amerikada olsun,koyduklari kanunlar,inandiklari inancla örtüstügü icin koymuslar..

Dinler bir yasam tarzi degildir,sadece inanctir,o yüzden artik bir hükümleri yok cogu toplumlarda,arablarda bir gün isyan edecek dinle yönetilmeye nasil israil halki ki,israildeki siyonizim yahudiligi bir din olarak görmüyor bir irk olarak görüyorlar,avrupa desen industriye gecisle dinle yönetilme sistemini ortadan kaldirmistir,industri caginin önünde en büyük engel dinin ta kendisidir...

Arab toplumuda birgün isyan edecek sebebi,industri gelistikce ilkel cagin kanunlari karin doyuyormuyor,suan petrolden faydalaniyor arablar,yarin petrolun yerini alacak daha ucuz enerji ortaya ciktiginda,arab ülkelerindede isyanlar bas gösterecek..

Zaten avrupa ve amerikanin yaptigi seyde bu alternatif ucuz enerji gelistirmek.

Dizelar araclar kaldirildi avrupada ya benzin yada elektrikli arac...

Ortadogu dini hemen hemen hakimiyetini kaybettirmis,gelismis ülkelerde,gelisen ülkelerdede birgün o olusacak..

Kapitalizmin sömürmek icin kullandigi en büyük silah,kendini gelistirememis ve dinlerle yönetilen toplumlari,kafalari estigi gibi parcaliyor ve bölüyor..

Ortadogu suan kaos icinde,herhangi kabileler savasi hakim..

Israil gazze ye saldirdi ne yapti arab alemi,Erdogan ise simdilik ihracati ithalati askiya aldi,sürekli netanyahuya saldiriyor,gri listeden cikildi halen sicak para girisi yok,sermaye siyonistlerin elinde,onlar olur derse türkiyeye girer..

Bugünde cikmis esad la ilgili konusma yapiyor,biz ülkelerin ic islerine karismayiz,suriyenin toprak bütünlügünden yanayiz diyor,daha düne kadar suriyeyi parcalayan gurublari destekliyordu,sebebi ise,ülke ekonomimiz bitik durumda,suriye ile barismasi icin mecbur esadin isteklerini yerine getirmek zorunda,bir kac kabileye yardim yapmakla olmuyor..

Semavi dinler yetkisini coktan kaybetmis,zaten arab ülkelerinde sahlar krallarda,hayatin en lüksünü yasiyor,ordaki toplumuda dinle dizayn ediyor ama nereye kadar...

Hem tanri kavrami demeye calissak,bir tanri yüce olmasi icin yogun bir enerji kütlesine sahib olmasi gerek,yani musaya yaklastiginda,musayi kendi enerjisinden nasil koryacakti..

Melek desen oda yogun bir enerji,cebrail önce isanin ruyasina giriyor sonra muhammedin,iyide bu kadar güclü bir enerjiye sahib olan melek bile,organik bir insani kendi enerjisinden nasil koruyacak..

Hem onu birak,tanri denen varligin enerjisi okadar yüksek olurki,yanina yaklastiginda hissedersin bunu..1 saniyelik hisseder toz duman atom parcalarina bölünürsün..

Sana manyetik alandan bahsedeyim belki ozaman anlarsin...

Bir elektrik jeneratörün elektrik üretmesi icin,trafoya ihtiyaci var,yani devasa trafolar,ben jeneratör fabrikasinda calistim teknisyen olarak..

Biz jeneratörleri trafolara bagladiktan sonra mühendislerimiz,trafolarin yanina yaklasmayin,cok güclü manyetik sinyal dagitiriyorlar,ölümcüldür dediler..

Manyetik enerji görünmüyor ama enerji kütlesi okadar yogunki yaklasmak imkansiz,bir tanri bu kadar devasa bir enerji ile insana yaklasmasi imkansiz...

Dini kitablarda bahsedilen tanrinin böyle bir enerjisi olmadigi icin,sözde insanin rüyasina girmis veya musaya atesle karsilik vermis gbi mitholojik sözlerin bugünkü cagda yeri yok...

Eger farzedelimki öyle bir varlik var,ozaman kütle olarak devasa olmasi gerek,uzay asiri genis,sonu bilinmiyor,galaksilerden tut samanyollarina kadar,bu kadar kütleyi dengede tutmasi imkansiz..

Birde kendini hayatta tutabilmesi icin uzayin enerjisini tüketmesi gerek,tükettigindede uzayin sonunu getirir,yani tanri diye adlandirdigin varlik enerjisizmi calisiyor,onunda enerjiye ihtiyaci var..

Diyeceksin onun yardimcilari var olabilir ama onlarda belirli enerji kütlesine sahib olmasi gerek..

Bir melegin yogun enerji kitlesiyle sana yaklasmasi senin ölümüne sebeb olur...sadece manyetik degil,radyasyonda iceriyor olmasi gerek,yani aninda öldürür,peygamberede öyle bir enerji verirse,evinde yasayan herkes 1 saniyede yok olur gider veya bulundugu kabilenin köyü toz duman olur..

Filimlerde melek tarzi seylere pek inanmayin zaten adi üstünde filim kurgu...

Tanri insanlik üzerinde egomanyasini sürdürmesi icin,elcilerine normal insandan fazla hediye ile mukafatlandirmasi insanogluna yapilan en büyük haksizlik ve onur kiricidir...

Tanri cinsiyetsiz ise,kadin erkek ayrimi yapamaz,kadini kölelestiremez,cennete bir erkege 4 hurioye veremez bunu yaptigi taktirde o tanri cinsiyetsiz degil erkektir..

Bugüne kadar kadin peygamberleri neden olmamis,neden hep erkege dayali,kadin erkekten gücsüz diyemi,kadinda erkek kadar güclüdür zaten semavi dinlerindeki erkek yanlisi bilgilerde,kadina fazla güc vermeyin,sizi yolunuzdan saptirir,iyide erkek olunca saptirmiyormu..

Nedir kadinlara olan düsmanlik..

Bir sürü kadin kraliceler gelmis tarihler boyu bunlardan en güzel örnegi mesela cleopatra,tarih ondan söz eder..

Kadin kralicelerle yönetilen toplumlar olmus,bunlari yok sayamazsiniz..

Bugünkü semavi dinlerin kökü erkege dayalidir,zaten hep erkek ön planda olmustur,kadinin zerre kadar hakki yoktur..

Medeni kanunlar gelerek,dinlerde kadin düsmanligi bitmis ortak düsünce yerini almis..

Semavi dinlerinde erkek daha cok agirlikli oldugu icin,ee ister istemez görünmeyen tanrilarinida kendi fikirlerine ve düsüncelerine göre dizayn etmisler ama dünya malesef yuvarlak,düz degil,o yüzden eski ilkel cag anlayisi bitmistir,dünyayi dinler veya tanrilar yönetmiyor,birlesmis milletler ve ülkeler yönetiyor,cogu liderlerde halktan aldigi gücle yönetiyor...

Görünmeyen tanrilari anca ilkel ve ortacag toplumuyla kandirirsiniz bugünkü gelisen toplumlarda pek bir anlami kalmamistir..

starbuck ve burgerkingi protesto edenler,bugün sevmedikleri siyonistlerin sistemiyle yapiyor,nedir internet,ceb telefonu,madem protesto edecekler,telefonuda,internet kullaminida protesto edsinler,mesela sen bilgisayar acma,arabin bir tane bulusu yok,bedava petrol kullanma disinda..

Peygamberin dibinde duran,starbuck mesela protesto edilmemistir,ordaki starbucks isliyecek burda protesto edilecek,türkiyedekiler yaptigi tek sey bu Türk halki seriata isteklimi,arkamiza alabilrmiyiz düsüncesi ile yola ciktilar,kimse kilini bile kipirdattmadi,bir defaligina yaptilar sonra sustular..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin345 -- 28 Haziran 2024; 21:38:33 >

• ersin345 E kullanıcısına yanıt

Dostum ayni seyleri tekrar edip duruyorsun. Umarim bir gun aydinlanir ve her seyi anlamaya baslarsin. Daha fazla soylenecek sozum yok. Toplumun sana cizdigi sinirlardan kurtulamamissin, umarim sinirlarini deler serbest dusunmeye baslarsin.

senin zihniyetinde serbest düsünce yok,biz nasil yasarsak herkes öyle yasayacak,bak bakayim cevrene dünya senin düzeninlemi yasiyor,sana enerji konusunda bilgi verdik,onu bile bilmiyorsun,alismisin bitaat etmeye,itaat etmeye,baska ne verebilirsinki bu dünyaya,gözü kapali inancla..

Sizin ilkel ve ortacag düzeniniz bitmis,peygamberin mezarinin dibinde starbucks bile acilmis,türkiyede iki üc avuc kadarsiniz,gittiniz oralarida bastiniz gene ses cikartamadiniz,diamond temayi konu ettiniz onuda beceremediniz..

Soyunuzun geldigini sende biliyorsun,zaten verecek birseyin yokki,sana ne anlatsak bos,enerji,radyasyon,atom bunlarin hepsini bulanlar belli,kitabtan ezbere okuyanlarda belli,bir bulus olsa,kitab demisti,iyide dediyse sen niye yapmadin..

Hayatiniz bos islerle gecmek,tesettürlü kizlar bile sizi secerken secici olmuslar,dünya degismis,sizse kendi cevrenizde firildak gibi dönüyorsunuz..

Erdogan bile islam modernlesmeli dedi,ona bile saldirdiniz,kimseye tahammülünüz yok..

Toplumun ne yaptigi ortada,sadece ayak uyduramayanlar sizlersiniz,türkiyede toplum deizm ve ateizme dogru gidiyor,z nesil bunun en güzel örnegi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin345 -- 29 Haziran 2024; 1:37:15 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.