Şimdi Ara

Digitürk Yıllık Faturaları Neden SIFIR TL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2023-2024 sezonu için Digitürk'e 1636 TL para ödemişim. Bu ücreti kredi kartı ile ödedim.

Kesilen faturaya baktığım zaman 1636 TL paket ücreti yazıyor ve ödenen tutar ile mahsup edip kalan tutar sıfır TL diyor.

Böylece fatura bedeli 0 TL.

Bu nasıl oluyor? Yıllık ödesem dahi bana 1636 TL tutarında fatura kesilmesi gerekmiyor mu?

Sıfır TL fatura bedeli mevcut ise, vergilendirilmesini nasıl yapıyorlar?

• Bu arada bende kendi iş yerimde fatura kesiyorum. Ödemeyi kredi kartı ile banka yolundan alıyorum.

Fatura tutarı: 100.000 TL

Mahsup edilen tutar: 100.000 TL

Fatura bedeli: 0 TL olarak göstersem vergi kaçırmış olurum.

Bilen birisi izah edebilir mi?

• Paketi nereden almıştınız?

n11, trendyol, hepsiburada gibi satıcılardan kutulu üyelik aldıysanız ödemeyi direkt digitürk'e yapmamış oluyorsunuz, bu pazarlarda satış yapan yetkili satıcılar ödemeyi alıyor sonra onlar kendi aralarında digitürk ile mahsuplaşıyorlar bu nedenle faturayı digitürk değil bu yetkili satıcı bayi kesmeli. n11, trendyol'da digitürk mağaza adıyla satış yapan bayiler aslında digitürk'ün kendisi değil digitürk'ün internet üzerinden satış yetkisi verdiği özel bayiler. Mesela n11'de kutulu üyelik satan mağazanın şirket ismi sonuç bilişim ltd.şti.

Ödemeyi direkt digitürk'e yaptıysanız dediğiniz gibi ödediğiniz abonelik ücretine fatura kesilmesi gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 11 Haziran 2024; 0:57:1 >
  • donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    Yok hayır direkt Digitürk ile uzattım. Şimdi baktım geçmiş yıllarda da Digitürkten uzattım hep kredi kartı ile ödemişim hep sıfır TL.

Diğer sitelerden hiç almadım. Faturayı Digitürk adıma kesmiş ama sıfır TL

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Pençe_1982 kullanıcısına yanıt

Direkt digitürk'e ödediyseniz abonelik ücretinin tamamına fatura kesilmesi gerekir sıfır tl fatura kesilmesi sizin ödediğiniz para için hiç vergi ödenmemesi demek.

• donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    Bende bundan bahsediyorum.
    Açıklama şöyle,

Spor’un Yıldızı 1636 TL
    Ödenen Tutar 1.636 TL

Fatura tutarı 0 TL

BÖYLE BİR ŞEY NASIL OLUR?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pençe_1982 -- 11 Haziran 2024; 1:1:56 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.