Şimdi Ara

Diijital fotoğraf makinesi (350-450 Tl)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Anneme umre için dijital fotoğraf makinesi almak istiyorum. Kolay taşınır fotoğraf kalitesi iyi olan bir makine arıyoruz vaktimiz de fazla yok.Başlıkta belirttiğim fiyat bandında bir cihaz tavsiye edebilir misiniz? Bir de şarj süreleri hakkında bilgi alabilirsem çok müteşekkir olurum.

• Öncelikle, eskisi kadar sıkı olmasa da mescid-i haram ve mescid-i nebevi girişlerinde bir arama yapıldığını; bu aramanın kadınlar için biraz daha detaylı olduğunu bilmenizi isterim.
    Bu nedenle öncelikle cep telefonu tavsiye ederim. Kameralı telefonlara hiçbir sınırlama yok.
    bunun dışında cepte taşınabilecek (zira aramalarda evvela çantalara bakılıyor) küçük makineler tercih edilmeli.
    Ben, son ziyaretimde Sony RX100 MIII götürmüştüm ve pantolon arka cebinde taşımıştım. Tabi ki bu makine anneler için biraz karışık gelebilir. Bunun yerine Sony TX serisi (zoom yaparken objektifi uzamayan) makineleri tercih edebilirsiniz.
    Siz gidecek olsaydınız mesela, Samsung NXmini ve Sony RX100 serisi makine tavsiye edebilirdim.
    Dediğim gibi, güncel cep telefonların çekim kalitesi kompakt makinelerden hiç de aşağı değil...
  • fipar kullanıcısına yanıt
    Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.
    Telefonu var fakat lumia nın alt modellerinden ve fotoğrafı haliyle iyi çekim yapmıyor.
    Açıkcası ben de gitmediğim için pek tecrübeli değilim.
    Kameraya sıkıntı çıkardıklarını bilmiyordum.
    Valide panik yapar makineyi de kaptırır.
    Başka bir çözüm mü üretsek ne yapsak kararsız kaldım şuanda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-sony-dsc-t100-375100784/detay

ya da bu, emin olun hiç pişman olmazsınız...
    (gece çekimleri için cep telefonları dahil hemen hiçbir kompakt makine zaten mükemmel sonuç vermeyecektir)
  • Canon S serisi ( S90-95-100 vs vs ) artık hangisini bulursa alabilirsiniz. Cebe rahatlıkla sığar,ISO kavramını öğretin annenize yeter. Raw çekebiliyor,düzenlemeyi bilirseniz o işe de yarar.

Fotoğraf çekilmesi yasak yerler var oralarda izin vermiyorlar.Tabi bu makina çok ufak panik yapmazsa çekebilir ama risk almam derse çekmesin.Genel bir yasak söz konusu değil yani.

Bizimkiler ISO kavramını bilmedikleri halde ( P modunda ) Canon S95 ile gece dahil çekim yaptılar.Gündüzde sorun yok ama akşam çekimlerinde makinayı elde sabit tutmaları gerekiyor. ISO ile birlikte bunu da göstermeniz lazım.Elde sabit tuttuktan sonra gece dahil çekim yapılır,sorun olmaz.Işıklandırması baya iyi çünkü ibadet mekanları ve çevresinin.

Yedek 1 adet pil yeter ama iki olsa daha iyi olur.Tek pil ile ortalama 250 kare çekim yapılabilir bu makineler ile. Herşeyi çekmez iseler 4 veya 8 GB hafıza kartı yeter.

• hocam konu açmadığınız bir yer var mı ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.