Şimdi Ara

Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] (17871. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
21 Misafir (2 Mobil) - 19 Masaüstü2 Mobil
5 sn
357.423
Cevap
2.775
Favori
22.347.457
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
585 oy
Öne Çıkar
Giriş

Orta yolu bulurlar herhalde, intel hd gibileri saymazsak ve çıktığı yılın önemine göre çok fazla şey istemez açmak için. Ekstra teknolojiler için döneminin 80 90 kartını da istetir Nvidia.

• Noctivagant kullanıcısına yanıt
    Hl2 döneminde de fazla istememişti 😁😁😁
  • ScreamEagles kullanıcısına yanıt

O yıllarda 1-2 oyun dışında yüksek sistem isteyen oyun olmuyordu zaten. Ama günümüzde artık çıkan her oyun neredeyse yüksek sistem isteyecek şekilde çıkıyor. O yıllarda planlı eskitme diye bir şey de yoktu.

O yıllarda bir kazak, tshirt, çorap aldığında rahat 10 sene giyerdin. Şimdi 5 sene giyersem şanslısın. O yıllarda evine bir beyaz eşya alsan arada servislik de olsa 15-20 sene kullanıyordun. Şimdi 5 sene idare etse yeter diyorsun.

Artık bu planlı eskitme denen kavram var. Her üründe yapılmaya başlandı. Bilgisayar parçaları ve donanımları da yavaş yavaş nasibini almaya başlıyor.

Yani o olaya hiç beklenmedin oyun yapımcıları bile dahil olabilir.

• Source Engine 2 ilki gibi gayet optimize bir oyun motoru.Half Life 3 olurda çıkarsa merak etmeyin gayet optimize sorunsuz bir oyun deneyimi yaşayacağımız kesin.

Half Life 1 çıktığında piyasadaki diğer FPS'lerin 1-2 tırnak üzerindeydi görsel anlamda. Ama düşük ayarda her türlü PC'de çalışıyordu diye hatırlıyorum hayal meyal. Kuzenler külüstür PC'de oynayıp bitirmişti.

Half Life 2 yine çağdaşlarının ötesinde bir oyundu fakat optimizasyonu harikaydı. Tek sıkıntısı, bölümler önceki oyuna nazaran çok daha geniş olduğu için yükleme ekranları çok uzundu.

Left 4 Dead 1-2 optimizasyonu çok iyi oyunlardı. L4D 1 ilk çıktığında pederin iş laptopuna kurmuştum, baya iyi oynatmıştı.

Team Fortress 2 ilk çıktığında tek çekirdek işlemcilerde bile çalışıyordu (şimdi sistem gereksinimleri artmış biraz, nedendir bilmiyorum)

Eğer in-house motorla geliştirip piyasaya sürerlerse optimizasyonu çok iyi olur, Valve yıllardır bu sporu yapıyor.

Hocam ben Prince of persia'nın ilk oyununu 32 mb ekran kartıyla açamamıştım. Arkadaşın evinde de oynayamadığım için dersane çıkışı bir internet kafede oyunu bitirmiştim   HL 2 konusunda biraz da olsa şanslıydım ama o dönemlerde hikaye odaklı oyunlara karşı ilgim olmadığı için onu da hileli olarak bitirmiştim. (ekran kartım Asus 7850 vardı)

Eskitme konusunda donanımsal olarak yapıldığını ben düşünmüyorum. Yani geçmişte tüplü televizyonu ve 50 kg bulaşık makinesini bugün kimseye satamazsın. Geçmişte bir ürünün gelişimi 5-10 yıl sürerdi fakat bu iphone telefonlar çıkmaya başladıktan sonra 2-3 seneye, günümüzdeyse 1 jenerasyon olarak değişti. Asıl problem donanımda değil yazılımda oluyor. AMD ekran kartı mesela donanımsal olarak mükemmel işler çıkarıyor ama yazılımdaki kısmı tam çözemediği için Nvdia'nın gerisinde kalıyor. (RX 590 modelden sonra 2 ekran kartım da Nvidia, büyük ihtimalle bir sonraki kartım da amd olacak)

Velhasıl HL 3 konusu da çoğu kişi grafikde devrim yapacaklar diyor da ben asıl bombayı YZ üzerinden yapacaklarını düşünüyorum. FPS olan türün biraz daha RPG kısmına kayacağı ve oyunun hikayesinin çoklu bir finalle seriyi bitireceklerini düşünüyorum. HL 3 için güzel bir trailer paylaşılırsa, GTA 6 beklentilerin azalacağı ve milletin HL 3'e yükseleceğini düşünüyorum.

• Ben Half Life 3'ün büyük hayal kırıklığı yaratacağını düşünüyorum. Oyunun kötü olacağından değil fakat beklenti çok büyük. Half Life ilk çıktığında devrim yapmıştı. Fakat o zaman rekabet azdı. Bugünkü gibi bir oyun piyasası yoktu. Kısacası çıtayı bir anda yukarıları çıkarmak kolaydı. Bugün ise öyle değil, adamlar şapkadan tavşan çıkarmayacaklar, yine çok iyi bir oyun yapacaklar ama bu half life 3 muhabbeti bir mite dönüşmüş durumda. Oyun ne kadar iyi olursa olsun büyük bir kesimi tatmin etmeyecek gibi düşünüyorum.

• bluepaw kullanıcısına yanıt

Hayal kırıklığı yaratacak bi oyun olursa, Gabe o oyunu çıkarmaz.

Half-life'ı diğer oyunlar gibi düşünmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esenler otogarı alt katı -- 6 Ocak 2025; 10:38:55 >
  • esenler otogarı alt katı kullanıcısına yanıt

mevzu oyunun iyi ya da kötü olmasıyla alakalı değil, türü seven sevmeyen half life, half life 2 oynamamış pek çok kişi bile half life 3 çıksın diye bekliyor. ne beklediğini bilmeden bekliyor, bilmediği bir şeye heyecanlanıyor.

• bluepaw kullanıcısına yanıt

cunku devrim niteliginde bir sey gelecek. ama sizin anlamadiginiz sey su: devrim niteliginde bir sey gelmemesi soz konusu degil. cunku bu oyun half-life.

gabe'in cesitli roportajlarini, ilgili belgeselleri izlerseniz half-life'in devam oyununun gelmemesinin tek sebebinin yeterince inovatif, yenilikci seyler yapamadigindan bahsettigini gorursunuz.

benim fikrim alyx ile vr konusunda atilim yaptiklari gibi simdi de yeni half life oyununda yapay zekayla atilim yapacaklar. oyunda npc'ler ozgur kararlar alabilecek, npc'ler farkli kararlar aldikca surekli senaryo degisecek, ileriki bolumler bile tamamen etkilenecek.

tamamen bambaska bir yenilik de getirebilirler tabi. ama sonucta. gabe oyun ciksin dediyse atilim yapabilecek birseydir o.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esenler otogarı alt katı -- 6 Ocak 2025; 11:20:10 >
  • Otogarın Alt Katı haklı dostlar.

Bir Haylayf, iki GTA.
  • Gta6 yı normal diğer oyunlar gibi bekliyoruz ama Half Life 3 tarif edilemez bu beklenti için.Valve zaten darphane gibi para basıyor.Adamlar hl1 ve hl2 de çağın ötesinde çığır açan 2 oyun çıkardılar ve 3.cü oyunda yine güncelde çıtayı yükseltecekler.Tek söyleyeceğim şey umarım ölmeden şu oyunu oynarız.

• Hikayenin yapay zeka sayesinde random ilerleyip her oyuncu icin farkli bir deneyim sunmasi inanilmaz olur sahiden.
  • Kaladin. kullanıcısına yanıt

Gta 6 büyük ihtimalle satış rekorları kıracak. HL3 bekleyenler ise evlendi, çoluğa çocuğa karıştı. +35 yaş için hype olacaktır, çoğu da oyun oynamayı bıraktığı için bakıp eski günleri hatırlayacak veya oynamayacaktır. Gta 6 ise oyun dünyasındaki her 10 kişiden 9unun beklediği bir oyun, yani niş bir kitleye hitap etmiyor. Az bir kısım oyuncu HL3 için pc yeniler. Burada bile optimizasyon olur vs diye konuşuyoruz. Yeni sıfırdan pc toplayacak da az olur. Gta 6 da ise konsola özel çıkarsa diye şimdiden xbox ve ps alan birçok kişi var. Konularına göz atabilirsiniz. Dünya genelinde de benzer senaryo olacaktır...

Hayatımda hiçbir Gta oyunu bitirmemiş ve Gta 6 çıkınca bitirmeyecek biri olarak bunu düşünüyorum. Yani Gta 6'nın hypeı HL3 ile azalmaz diye düşünüyorum...

• fbyram kullanıcısına yanıt
    Hocam hayatınızda hiçbir GTA'nın hikaye modunu bitirmediyseniz size kesinlikle GTA San Andreas, GTA IV ve GTA V'i oynamanızı öneririm. San Andreas'ı daha geçen mobilden bitirdim ve kaçıncı kez oynadığımı bilmiyorum bile. Genelde toplu taşımada oynuyorum, zaman da çabucak geçiyor. GTA IV'ün hikayesi serideki favorim diyebilirim. Serideki diğer oyunlar gibi renkli değildir. GTA V ise oynanış olarak bana göre en zevklisi. Görev dizaynları da çok iyi kesinlikle. Seride bu üç oyunu özellikle tavsiye ederim. Sıkmazsa GTA III, Vice City ve Liberty City Stories'ı da öneririm, hatta onlar da mobilde akar gider.
  • The Frost kullanıcısına yanıt

5e konsolda başladım yeni, pek sarmadı. 4 steamde var ama hiç bakmadım. San andreası veya vice cityi ilk çıktığında lisedeyken oynamayı denemiştim ama bana oyun sıkıcı geliyordu. 4 ilgimi çekiyor, müziklerini ara sıra dinliyorum, onu muhtemelen oynarım . Max Payne, Cod, Fifa, menajerlik, age of, doom gibi oyunları daha çok oynuyordum.

• Belki okuduğum bölümden kaynaklıdır, ama modern bir ortamda geçen bir open world oyun yerine, AC serisinde gezinmek, Witcher'da orta çağ tasvirinde savaştan bitmiş bir dünya, yine Skyrim'da kılıç kalkan ya da Vampyr oynarken o karanlık Londra'da dolanmak daha hoşuma gidiyor şimdi, Plague Tale serisine başladım oyunda content belli tırt gameplay açısından ama o orta çağ Fransa ortamı beni benden aldı.

O yüzden Gta 6 değil de bir korsanlık temasını işleyen 1700lerde geçen RS oyunu çok hoşuma giderdi :)

• Arkadaşlar Gta 5 bitince boşluğa düştüm kış indiriminden defalarca sepete attığım halde Gta Trilogy de almadım çok pişmanım. Şuan Steam için uyguna alma şansı var mı 30 dolar civarı gözden çıkardım. Steam dışı almak istemiyorum alacak olsam şuan Rockstar Launcherda 450 tl ama ha oradan almışım ha korsan oynamışım gibi geliyor.

• ultralisan kullanıcısına yanıt

Gercekci orta cag konusunda benim fikrim Kingdom Come en iyisi.

2. oyuna aninda on siparis gecmistim, beklentim cok yuksek.

Pre-Purchase & Pre-Order Kingdom Come: Deliverance II - Epic Games Store

• Zebercet kullanıcısına yanıt
    Rockstar launcher zaten zorunlu degil mi hocam?
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.