Şimdi Ara

Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] (17902. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Deorvine Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 21 Misafir (4 Mobil) - 18 Masaüstü4 Mobil
5 sn
358.041
Cevap
2.776
Favori
22.423.370
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
586 oy
Öne Çıkar
Giriş
  • Dört yanımız Yapay Zeka olmuş, TR metne çevirmek çokta zor olmasa gerek...

Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackBeasT -- 30 Ocak 2025; 21:11:15 >
  • İlk oyunu oynamadım ama yeni keşfedip ilgimi çekti. Direkt Kingdom Come: Deliverance 2 ile başlasam bir eksiklik olur mu?

• Akcura kullanıcısına yanıt
    Olur. Çünkü hikaye devam ediyor.
    İlk oyuna dair kısa bir video ile ikinci oyuna hazırlık yapılabilir.
    Oynayıp bitirmek uzun sürecektir KC1'i.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Noctivagant kullanıcısına yanıt

Temsilciliği kapatıldığı için artık yok sayıyor. Fiyatlamayı da ingiltereyle aynı bölgesel fiyatlama yapıyor. Kısaca sony artık bizi silmiş. Pc yenilemek yerine konsol almak istiyordum bu durum fiyatlarına baktığımda dikkatimi çekmişti. Birde ps5 pro tanıtımında hiçbir oyun duyurmadılar. Ne üretirsem satarım pazarlama stratejisi güttüklerini düşünüyorum. Biraz araştırdığımda bu sonuca vardım. Piyasanın kendi tekellerinde olduğunu sanıyorlar. Sonuçta xbox aldım ve mutluyum. Sony defteri benim için kapandı. Pcye gelen oyunlarından sevdiklerim olursa alır, oynarım. Kendi platformuna bağlattırırsa o da almama engel bir dayatmadır mesela, almam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Macarca öğrenmek bu kadar zor değil beyler..

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU]
  • BlackBeasT kullanıcısına yanıt

Hocam oyunlarda, dizilerde ve filmlerde çeviri metin üzerinden olmaz. Yapanlar var ama öyle yapılınca çok fazla hata oluyor.

Bir de söyle bir durum var. Altyazıların belli süre ekranda kalma süreleri var. Ona göre çevirmen lazım birebir çeviri yaptığında bazı kelimeleri sen daha okumaya fırsat bulmadan altyazı kaybolur.

Bir de her dile göre altyazıların ekranda kalma süresi farklı ayarlanıyor. Rockstar'ın Türkçe çıkarmadığı RDR 2'ye sonradan bir eskip çeviri yaptı biliyorsunuzdur. Adamlar düzğün bir çeviri olması için oyunu oynaya oynaya çeviri yapmışlardı. O konuda baya sağlam çeviri yapmalarına rağmen RDR 2 Türkçe altyazılarında bile zaman zaman bazı kısımları biz okuyana kadar yazı kayboluyor. Bir kaç yerde 5 saniye gözükmesi gereken altyazı 2 saniye görünüp kayboluyor. Nadiren oluyor ama onun olma sebebi dediğim mevzudan dolayı.

Bir yakınım Netflix'in çevirmen ekibinde çalışıyordu. Bir gün yanımda yapması gerekti çeviriyi o zaman öğrendim bazı şeyleri. Dizi ve filmleri izleyerek çeviri yapıyordu. Mesela bir dizi var 10 şubatta yayınlanacak diyelim. 3 şubatta haber geliyor bu projeyi çevir diye. Kabul edersen Netflix'e ait bir ugulamada o içerik aktif oluyor. 480p görüntü kalitesinde oluyordu. Ama pencere ufak olduğu için izlerken 720p gibi görüyordu. Ufak pencerede aktif olma sebebi pencerenin alt kısmı çeviri için kullanıldığında. İzleye izleye çeviriyorsun.

Yani metinden çeviri yaparak olacak iş değil bu işler. O kadar kolay olsa oyunların çoğunda mutlaka Türkçe destekte olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 30 Ocak 2025; 21:34:48 >

• indirimlerde dikkatinizi çeken 2d - 3d platform oyunları varsa tavsiye alabilirim ( steamdeck uyumluluğu öncelikli...)

• Kaladin. kullanıcısına yanıt
    İyzico ya 300 tl para hediyesi yüklenmişti. Suan sanal kart oluşturdum içinden. Hesaba para attığımda sanal kart ile normal banka kartı gibi ödeme yapabilir miyim acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ScreamEagles -- 30 Ocak 2025; 22:28:4 >
  • Absnthe kullanıcısına yanıt

Aynen karşim yabancı dil öğrenin diyen tipler çoğaldı mlsf. İnanır mısın geçen biri bana oku da hayatını kurtar dedi, nasıl gözüm döndü uçan dǒner kafa attım adam pişman oldu.

• esenler otogarı alt katı kullanıcısına yanıt

İngilizce bir ihtiyactir. Elbette ögrenilmesi gerekir. Burda anlaşilmak istenen , azıcık Milli cıkarlarınız olsun. TÜRKÇE dil bir ticari ihtiyactir. Ülkemde satişa cıkıyorsa , TÜRKÇE DİLİ gelmek zorunda bunu anlamak neden zor ? Bu 2 farkli bakiş acısını ayırmak kafi.. Buna ragmen israrla gidin İngilizce ögrenin demek ne kadar dogru ?

Üstüne alınma dostum. Seni ben anladım ama yinede savundugun şey etik degil. Cıkarlarına ters. İngilizce ögren , bil ama TÜRKÇEYİ ebediyen savun.

• edwardweo kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için çok teşekkürler.
    İstek Listeme attım.
    Biraz indirim yesin de, alıp oynayayım kızımla

• Rdr 2 oyununa Türkçe seslendirme yapacaklar mış.

Videonun 1:40:00 ile 1:47:24 arasında anlatıyor. Oyuna Türkçe seslendirme ekleme hayalimiz var diyor. Ekip hazırmış. Gerekli programların büyük kısmı hazır bir eksik var onuda çözebilirsik yapacağız bu işi diyor.

Yapabilirlerse büyük olay olur bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 31 Ocak 2025; 3:0:49 >

Daha önce forumdan bir arkadaş paylaşmıştı adını hatırlayamadım şimdi. Şu tablo her şeyi anlatıyor zaten.

Marvel/Disney inatla, sebatla Türkçe yerelleştirme desteği sağlamıyor.

Son dönemlerde Türkçe dil desteği küçük ve büyük ölçekli yapımlarda hızla yaygınlaşmaya başladı ama sen gel 26 dil desteklediğin oyunda Türkçe bulundurma. Satış performansıymış, bütçe ve kaynaklarmış, pazar payıymış bunlar hava cıva. Marvel/Disney kaynaklı altında yatan başka bir sebep olmalı diye düşünüyorum.

Biz oyunculara düşen Türk oyuncu topluluğunu kaale bile almayan bu tür yayıncı/yapımcı firmalara destek olmamak.

Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MisterX06 -- 31 Ocak 2025; 5:5:21 >

Boşuna zaman harcamış olurlar. R* bu tarz olaylara izin vermiyor. Mod yapımcılara bile anında telif tarzı bir şey atıyorlar. Kaldı ki Türkçe (ücretli) yamaları kaldırtmışlardı zamanında.

• quote:

Orijinalden alıntı: drilldozer

indirimlerde dikkatinizi çeken 2d - 3d platform oyunları varsa tavsiye alabilirim ( steamdeck uyumluluğu öncelikli...)

indirimde olup olmadığını bilmiyorum ancak steamdeck'te oynayıp beğendiğim oyunları yazayım istek listenize atın. Beğenirseniz, indirime girdiğinde almayı düşünürsünüz.

Shogun Showdown

Into the Breach

Brotato

Dice and Fold

Balatro

Cult of the Lamb

Dredge

Gun Gore Cannoli 2

Dead Cells

Wildermyth

Dome Keeper

Shank

Stardew Valley

Valfaris

Broforce

Oyunları herhangi bir sıralamaya göre yazmadım. Aklıma geldikçe yazdım. İçlerinden seçersin. Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] 

• Yerel fiyatlandırmayı savununca, daha dandik ülkelere bu fiyat, bize bu fiyat diye eleştirirken, yok ekonomi yok kimin sebep olduğu belli falan diyenler, Türkçe yok diye aynı tartışmaları açıyor yine.

Madem öyle, zamanında buna karşı çıktınız, İngilizce de öğrenebilirsiniz.

"Yerel fiyatlandırma yapmak zorunda değil" dediğiniz söylem mantığından yola çıkarsak, "Türkçe de yapmak zorunda değil".

• thewolfamongus kullanıcısına yanıt

Steam'in top oyunları yukarıda saydığınız oyunların yanındadır.

Toplam kayıtlı kullanıcı sayısı bakımından da yakındır hatta.

Valorant'ın neredeyse dünyanın kalanı kadar oyuncusu olan Çin'de anlık oyuncu rekoru 1 milyon (etkinlik dönemi). Dünyanın kalanı ile aynı saatlerde ve aynı sunucuda oynamıyorlar. Valorant'ın anlık oyuncusu normal dönemde 1 milyonu zor geçiyordur.

LOL'un da Çin ve Dünyanın geri kalanı olarak durumu aynı.

Minecraft sayılabilecek bir yapıda değil ama dünyanın en çok satış yapmış oyunu.

Fortnite ise ayrı bir dünya. CS2 ve DOTA, LOL ve Valorant ile anlık oyuncu sayısı, günlük total olarak yarışabilir.

Ama Fortnite ile yarışabilecek oyun yok. Fortnite o ligin tepesinde tek başına. Anlık oyuncu sayısı 5-10 milyonları rahatlıkla bulabilen bir yapım.

• MisterX06 kullanıcısına yanıt

Market cap olarak dörtte birimiz olan ülkelerin dillerine bile destek var, bize yok. Ne güzel İstanbul yav.

Microsoft'u tebrik ediyorum yalnız, son dönemde onlar Türkçe dil desteğine daha çok özen göstermeye başladılar.

• Ormanci kullanıcısına yanıt

Sana katılıyorum. Öncelikle sorunu kendimizde aramamız gerekli. Ben bir oyunu anlamıyorsam oyun yapımcısında suç aramam. Şirket içi dinamikleri, mali kaygıları, şirketin dış bağlantılarını bilemeyiz. şirket kendi stratejisi çerçevesinde istediği dile destek verir. Eğer ben bir oyuncuysam ve oyunları anlamak istiyorsam oyunların destek verdiği dilleri öğrenmek benim sorumluluğumdadır. İngilizce öğrenmek bilmek o kadar niş bir iş değil. Kendini geliştirmiş her insan oyun oynasın oynamasın global geçerliliği olan İngilizce gibi bir dili belirli seviyede bilmeli bana göre.

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.