Şimdi Ara

dijital sayıcı kontakları ile buzZer

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yeni aldığım dijital sayıcının kontakları ile buzzer sürmek istiyorum, dijital sayıcının arkasındaki rölelere ait klemenslerin resmini upload ettim

http://rapidshare.de/files/31233868/kontaklar.JPG.html

resimdede belirtildiği gibi kontaklar ile ilgili olarak AC250V ve 2A yazıyor. Resimde yeşil çizgilerle belirttiğim kısımdaki gibi devreyi kurmak istiyorum. Kullanacak olduğum buzzerin yaklaşık değer 5V 8ma. dijital sayıcının kontaklarını kullanarak bu şekilde buzzer sürersem, dijital sayıcıya bir zarar verirmiyim

• Adres görünmüyor

rölede AC250V 2 A yazıyor diyorsun. Bu 250V da 2A 'e kadar akım çekilebilir bu röleyle diyor. Yani 5 tane 100w lık ampulü bu röleyle çalıştırabilirsin diyor. (sen 5 tane bağlama)

Senin takacağın buzzer 5v 8ma. Elbette buzzeri çalıştırırsın. Sayıcıya birşey olmaz.

Genede resmi görmekte fayda var!
  • dostum adresi normal haliyle kopyaladım fakat foruma kaydedince yıldızlar cıktı.

adres kısmını gördüğün haliyle internet explorer in adres cubuguna yapıstırırsan adresi acılıyor

fikirlerini bekliyorum
  • Denedim sayfa açılmıyor. Yukarıdaki link tuşuna bas, orada URL yazan yere adresi kopyala URL adı yazan yere "link" yaz, veya artık o linke ne isim vereceksen.
  • rapid_share yazcan o *** yerlere aradaki alt çizgiyi silerek
    bi buzzer i surmek için ole buyuk bi roleye gerek yok ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahruti -- 1 Eylül 2006; 22:14:33 >
  • Arkadaşlar yanlış anlamadıysam.buzeri dijital sayıcının voltajından beslemek ve sayıcının rölesiyle zamanı gelince tetiklemek istiyor.Benim tavsiyem dijital sayıcının içinde 220/9 volt bir trafo olması lazım.oranın çıkışına 7805 bağlayıp buzeri sürebilirsin.söylediğin akımı çekiyorsa trafo kaldıracaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hareket sensörü devresi yapmak
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.