Şimdi Ara

DİKKAT !!! Aras kargo dolandırıcılığı Aralık 2019 -- Kargo göndermeden mutlaka okuyun Edit:3 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
269
Cevap
10
Favori
48.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
439 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçmiş olsun. Piyasa dolandırıcı kaynıyor. En güzeli elden teslim galiba. :( İnşallah kısa sürede çözülür.
  • Durum çok üzücü ve defalarca yazıldı, en azından bu forumda bu şekilde 5 dolandırıcılık vakası okumuşumdur.

Bilgileri vermesen de adamlar güneşlideki her kargo şubesine sormuşlardır. Kargo firması hatalıdır.

Öte yandan kuryeler öyle koşturmadalar ki, alıcı senden alayım dese sevinirler. yetiştiremiyorlar dağıtımı.
    Bazen de öyle müşteriler var ki, kargo kendi adına gelse bile, arayıp adam gönderdim - bilgim dahilinde niye kargoyu teslim etmiyorsunuz diye şikayet ediyorlar. Dağıtımcı da iki ucu **klu değnekte, işi stresli. Dolayısı ile dikkatli olmak bize düşüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rukaplan -- 25 Aralık 2019; 16:36:37 >
  • Bu tür satışlara kesinlikle karşıyım alıcı olan ilk önce parayı yatırır sonra kargoya verilir yok elden aldım elden verdim bunlar olmaz istanbul2da tanıdığım yok diyip o şekilde satmıyorum diyecektin
  • Kaçıncı olay bu,millet akıllanmıyor.
  • Dolandırıcılar zengin olduktan sonra kargo şirketi bir önlem alır. Madem bu kadar olay oluyor adres haricinde teslimat yapmayın veya gönderici için bunu seçeneklendirin..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cnytkyz C kullanıcısına yanıt
    Kuzeninizin ismini hadi bi şekilde öğrendiler desek, aras kargo olduğunu nereden tutturmuşlar?
    Enteresan olduğu gibi üzücü de. Geçmiş olsun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmehcik_71

Kuzeninizin ismini hadi bi şekilde öğrendiler desek, aras kargo olduğunu nereden tutturmuşlar?
    Enteresan olduğu gibi üzücü de. Geçmiş olsun.
    Yok abicim nasıl ismi tutturacak
    Belli ki orda çalışan hırsızın biri yapmış eylemi

• Yapılması gereken basit satıcıya ürünü arasla gönderdiği için vereceksin 1* bir dahakine göndermez aras gönderene çakıyorum 1*. İse alırken herhalde kahpelik ve uckagitcilik şartı var .

• Regular day in aras kargo.
  • EMRE_RUSLAN kullanıcısına yanıt
    Benden geçen tc veya imza bile istemediler, 5. katta oturduğum için direk sepet var mı dedi adam attı sepete ürünü verdikten sonra gitti.
  • Sirf bu gibi dolandiricilar yüzünden ticaretten soğudum.. Cihazlarin faturasi var iae savcilik takip başlatır umarim.. Geçmiş olsun

• Güzel kardeşim bu kaçıncı aras kargo konusu ? hiç mi forumda takılmıyorsunuz nerdeyse her gün bir aras kargo konusu açılıyor daha önce çok kez insanların başına geldi bu.
  • quote:

(kendisi ile KARGO ADI VE TAKİP NUMARASI paylaşmadım) İrtibata geçeceği kuzenimin telefon numarasını ve adını bildirdim.

Öncelikle geçmiş olsun umarım herşey yoluna girer. Fakat siz adama kuzeninizin bilgilerini ve telefon no paylaşmaklada hata yapmışsınız. Adam her kargoyu arayip bu isme kargo var mı diye sorar ki sormuş ve arasta oldugunu öğrenmiş. Çok üzücü bir durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoxPark -- 25 Aralık 2019; 17:54:41 >
  • bugün kargom geldi ofis dışında sigara içiyordum kargocu geldi bana kargo vardı dedim, isim ne dedi, söyledim, imza kimlik hiç bir şey olmadan verdi gitti.
  • Önce ürün gönderilir mi diyen arkadaşlar. Forumdan bişeyler satınca referanslardan ötürü güven problemi olmuyor insanlarda ama sahibinden üzerinde çok dolandırıcılık olduğundan önce parayı göndermeye de yanaşmıyor coğu insan. Bu şekilde eşe dosta ürün göndererek elden tesmimat yaptırdığım bir sürü satışım da oldu. Maksat insanlara yardımcı olmak diye o şekil düşünüp gönderdim ürünü ama işte dolandırıcıya denk geldik. Ürünü Aras kargoya vermem ise tamamen rastlantı genelde sürat ile gönderirdim onlar da en son kargomu kaybedince bu sefer Aras olsun dedim.

• Bu tür dolandırıcılık olayı defalarca bu forumda yazılıp anlatıldı.Başında da hep Aras Kargo vardı.
    Hiç mi okuyup denk gelmediniz?

https://forum.donanimhaber.com/aras-kargo-olayi-cozuldu--135224521

Alıcı sizden "şuraya gönder" dediyse kesinlikle göndermeyecektiniz.

Ayrıca alt linkteki olayla da alakası olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D50B08F8B -- 25 Aralık 2019; 18:40:12 >

• Bu kargoları denetleyen bir kurum vs yok mu hepsi kafasına göre iş yapıyor.
  • Ben konuda Aras ile ilgili bir dolandırıcılık göremiyorum. Daha öncede benzer pahalı bir laptop bu yolla kargodan teslim alınmıştı.

Sen güneşli aras kargoya ürünleri göndereceğini şahısa söylemişsin.
    Kargoyu teslim alacak olan yakınının numarasını ve adını dolandırıcıya vermişsin.

Adamda muhtemelen hızlıca sahte br kimlik düzenleyip kargocuya gösterip teslim aldı.

İhmal sizde duruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NEVERDIES

Ben konuda Aras ile ilgili bir dolandırıcılık göremiyorum. Daha öncede benzer pahalı bir laptop bu yolla kargodan teslim alınmıştı.

Sen güneşli aras kargoya ürünleri göndereceğini şahısa söylemişsin.
    Kargoyu teslim alacak olan yakınının numarasını ve adını dolandırıcıya vermişsin.

Adamda muhtemelen hızlıca sahte br kimlik düzenleyip kargocuya gösterip teslim aldı.

İhmal sizde duruyor.
    Yolda adama kargo mu teslim edilir? Sahte kimlikle herkes herşeyi yapsın o zaman dediğinize göre?? Nasıl bir mantık anlamadım. Kargocu dayı versin elemanın birine bilgileri o da gitsin her gelen ürün için sahte kimlik yapsın, eee? Ne anlattınız şimdi siz?

• Bu durumda kargo, tanıdığa ulaştıktan sonra alıcıya isim ve telefonu verilmeli. Bu aralar bu yöntemle onlarca telefon laptop çalındı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.