Şimdi Ara

DİKKAT !!! Aras kargo dolandırıcılığı Aralık 2019 -- Kargo göndermeden mutlaka okuyun Edit:3 (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
269
Cevap
10
Favori
48.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
439 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Genelde kargo almak için isim yetiyor. Siz de kuzeninizin adını vermşsiniz zaten

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlışlık oldu kusura bakmayın diyerek konuyu kapatamazlar. paketi sahibinden başkasına teslim edemezler. Zararı tanzim etmek zorundalar. Ben kuryeden teslim alırken mutlaka kimliğimi gösteririm. Kurye beni tanıyorsa zaten kimlik sormuyor. Demek ki kimlik istemiyorsa elemanı tanıyor. Ya da ortaklaşa iş. Mide bulandırıcı.
  • Aras kargo şaşırtmıyor, geçmiş olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o kargoyu calmak icin kargo icinden birine ihtiyac yokki. kargonun nereye (bagcilar/gunesli) gidecegini, kuzeninizin adini ve telefon numarasini vermissiniz. acin aras kargonun internet sayfasini. bagcilarda 7 tane subeleri var. dolandiriciyada o 7 subeyi arayip kuzeninizin adini vererek kargosunun gelip gelmedigini sormak kalmis.

gecmis olsun ne diyelim.

• Birde ben mağduriyetimi yaziyim; ben londrada yaşiyorum.
    20.11.2019 tarihinde turkiye ye posta gönderdim.
    Postanin içinde de eşime vize başvurusu için gerekli evraklar vardi. Yani bizim için çok önemli evraklar.

Posta, 25.11.2109 da istanbul uluslarasi Pime geliyor ve nasil olyuorssa ordan çikmiyor geliş kayıtı yapilmiyor postam kayboluyor. 65 yaşındaki yaşli babami istanbula gönderdim araştirsin diye ama nafile pime geldiğini soyluyolar ama nerde olduğunu bulamiyolarmiş. 2020 de barkodlu posta kayıp oluyor.
    Bu konuda çok mağdur oldum şimdi tekrar dosya toparliyorum :)

İyi ki ingilterede yaşiyorum sistemleri saat gibi çalişiyo her konuda.

• Firma değil şube önemli aslında.Yoksa tüm firmalar genelde sorunlu.
  • Öne cikardim. İnternetten alışveriş yapmaya korkar hale geldik.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yasalarda açık var kuryelerde iplemiyor.Oraya çalınan yada yanlış tesliman kuryeye hükümlüdür şartı gelse.Annenin kızlık soyadını sorarlar.
    Geöen gün komşum geldi.Yk kargo ürünü direk ad soyad sormadan vermiş.Oda kendisnin diye açmış...Bana getirdi.

• Yoldan kendi ürünlerimi aldigim cok oldu. Adama evde degilim diyorum bulundugu konuma gidip yolda bana urunu veriyor yani cok oluo boyle seyler

• ya kardeşim bu kaçıncı oldu ,vermeyin karşı tarafa bir bilgi
    kargo ona ulaşınca sana bilgi vereceğim de geç

şu sıralar kargo şubeleri ana baba günü ,adamlar canlarından bezmişler ,kuryeler kargoyu adeta atıp kaçıyor
    bütün bunları bildiğiniz halde birde çetrefilli işlere bulaşıyorsunuz ,alacak kişinin ismini ,konumunu ve telefon numarasını vermişsin ,olmuşken tc. numarasını falanda verseydin
  • Değerli bir şeyse bir arkadaşla beraber avm de buluşulur sonra yüz yüze cihaz inceletilir sonra hesaba para transfer edilir cihaz verilir helalleşilip gidilir.

En temizi böyle. Yada farklı bir arkadaşın krgoyu yollucak ve tutanaklı şekilde.

• Yurtiçi Kargo çipli kimlik ile doğrulama sistemine geçmiş.

www.yurticikargo.com
    Kargoda E-Kimlik Doğrulama Sistemi Dönemi Başladı!
    https://www.yurticikargo.com/tr/kargoda-e-kimlik-dogrulama-sistemi-donemi-basladi

• Aras kargo denen firma sayesinde curved anakart keşfettim...
  • ya kardeşim bu kaçıncı?

azıcık akıllı olun yaa. neden ürünü onların istediği kargo ile onların istediği bölgeye gönderiyorsun..?

benzer dolandırılma olayı ile karşıklaşacak arkadaşların yapacağ şu.

1. sahte kargo hazırlayacaksın telefon benzeri bir ürün ve tam onların istediği yere göndereceksin bu arada polise de haber vereceksin, eleman kargoyu almaya gelince kapıda teslim alır almaz suç üstü elinde sahte kargo ile polisler paketleyecekler, hem kargo firmasına hem elemana dava açılacak... (ehehe hemen inandın mı tabi bunlar adaletli ülkelerde olur)

2. dolandırıcı olmamasına karşın farklı bir kargo firması ile ürünü gerçekten kuzenine göndereceksin, kuzenin teslim alacak, teslim edecek..

• kargocu teslim ederken imza ve kimlik istememiş mi ,,, teslimatta kime gönderildi ise o kişi imza attı p ürünü teslim aldıysa kargocunun işi temiz,,,alan kişi o imza yi inkâr etse bile laboratuvar da onun imzası olup olmadığı ortaya çıkar

• ne olursa olsun paket kargocunun gözetimi altında açılacak ve kimin adına ise o kişiye teslimat olacak,,bu işin başka oluru yok

ve ürünümü eksiksiz hasarsız teslim aldım ad soyad imza olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi answer my question -- 26 Aralık 2019; 5:15:58 >
  • Geçen haftalarda trendyol dan ürünler almıştım. Evde olmadığımız bir gün gelip şubeye geri dönmüş kargo. Daha sonra annem almaya gitti kargoyu ama şube deki görevli telefonla beni arayıp kargonuzu annenize teslim ediyoruz onaylıyor musunuz diye sordu (: Sanırım şubeden şubeye muamele değişiyor

• Donanimhaber forumda bu şekilde onlarca dolandiricilik okudum. Keşke forumda "öne çıkanlar" ve "popüler konular" başlığını sürekli okusanız. Alıcı ayağınıza gelmiyorsa asla ürün satmayın. Alıcının ayağına gidip arabasını kaptıran bile okudum forumda..

• Organize olarak çalışan çeteler var sanırım. Ürünü bilerek geciktirip, sahte kimlik ile şubeden alan çete. Ve bunlar satış yapan kişiler aslında. Kanunda açık var, kargo kaybolduğu zaman satıcıyı ilgilendiren bir durumda yok. Herhalde tekrar tekrar ürünleri satarak vurgun yapıyorlar.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.