Şimdi Ara

DİKKAT !!! Aras kargo dolandırıcılığı Aralık 2019 -- Kargo göndermeden mutlaka okuyun Edit:3 (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
269
Cevap
10
Favori
48.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
439 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aynı konuları görmekten sıkıldım. insanlar aynı şekilde dolandırılmaktan bıkmadı.. öncelikle geçmiş olsun. umarım mahkeme ile işinizi çözersiniz. en azından paranızı alırsınız. ancak bu şekildeki olaylara artık donanımhaber kullanıcıları düşmemeli. çok fazla benzer konu var.. yöntem aynı. aras kargo, arkadaşına gönder, adını ver, telefonunu ver, şube söyle, takip no söyle.. vs vs. adamlar kolayını bulmuşlar işte. sırf benzer bir durumdan korktuğum için sabahın köründe aras kargoya müzik marketten aldığım gitarımı elden teslim almak için gittim. adamlar gözümün önünde kamyonu boşaltmaya başladı. baya bi bekledim. sonra ne alakaysa benim gitar başka bir yerden çıktı gel al dediler.. ve ne isim ne imza ne kimlik hiçbirşey sormadan teslim ettiler. çelişkiler diz boyu..
  • Aras kargo sorun bizde ama sorunu siz çözün demiş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar suçu kesinlikle kargo firmalarına bulmayın. Kargo firmalarının hiçbir suçu yok. Suç kimde biliyor musunuz? Suç işe yaramayan devlette. Devlet bir boka yarasa, milletin arabada içtiği sigaraya falan karışacağına bu ciddi dolandırıcılık durumuyla ilgilensin. Bu canlı varlıklar bildiğimiz hırsızlığa göz göre göre mahal veriyor.

• Herşeyi kuzenin tezgahlamış olabilir

• Ulan ben mi dejavu yaşıyorum sabah sabah. Bu başlığın aynısını aynı cumlelerle ve yorumlarla okudum daha önce. Sadece orada iphone yoktu.

• TheDeviLofDark kullanıcısına yanıt
    Daha farklısı da var. Kargo geliyor kendim teslim alıyorum, tc kimlik no, imza falan da istemiyorlar. Teslimatı yapan da kendi adını soyadını yazıyor teslim alan kişi diye.

• ürünlerinin faturası varmıydı ?
    gönderirken sorumluluk belgesi imzaladın mı ?

• Hocam anlamadığım kargonun adını bilmeden şubeyi nasıl bulabiliyor ?

Tabi gidicek adresi biliyosa ayrı tek tek mahalledeki kargoları dolaşmıştır.

• eski bir üyesiniz.
    aynı yolla onlarca kişi dolandırıldı.
    ekşide ve forumda defalarca başlığı açıldı.
    şikayetvar bu ve benzeri konularla dolu.

hiç mi uyanmadınız.
    nasıl uyanmazsınız.

hani hırsızın hiç mi suçu yok diyecekler için.
    hırsızların da suçu var ama biz de uyanık olmalıyız.
  • Benimde telefonumu hacıladılar telefon yasak almıyoruz dediler diye başka birşey dedik kargoda hacılardılar ispat etmek de imkansız uçtu gitti. Sanırım bi hırsızlık çetesi var kontrol edip hacılıyorlar.
  • Bir açıklama var mı diye aras kargonun sitesine baktım. BTK kararına göre kargo teslim eden ve alan kişiler kimlik ibraz etmek zorunda yazıyor, yani BTK'nın bu yönde bir kararı var. Bence kargo teslim aldığınızda sizden kimlik sorulmadı ise iki dakikanızı ayırıp bTKdanhttps://tuketicisikayet.btk.gov.tr/ şikayet formu doldudurun. Ceza aldıkça düzelirler.

Ben bir keresinde ido deniz otobüsü bileti alırken soyadı yanlış yazmışım, TC Kimlik no ile isim uyuşmuyor diye hata vermişti. İstenirse sahte kimliğe bu sistem geliştirilebilir. Kurye el terminali ile bu şekilde kimliğin sahte olup olmadığını anlayabilir. Bütün bunlar kullanıcıların BTK üzerinden yapacağı baskı ile olur.

Ben telekom sektöründe çalışıyorum, abone lehine olan bir çok değişiklik BTK istediği için yapıldı. Şirketler sizi düşünüp bir iyileştirme yapmazlar, sizin BTK üzerinden baskı kurmanız gerekir.

• Güneşliye bakan kaç tane aras şubesi olabilir ki, hala şu rezil firmayla pahalı telefonlar laptoplar gönderiyorsunuz.
  • Kargoya verdiğini ve içinde ne olduğunu kimseye bildirmeyeceksin son raddeye kadar . Ne hale geldik . En hain en namussuz en şerefsiz insanlar bİzden çıkıyor

• geçmiş olsun, inşallah biran evvel mağduriyetiniz çözme kavuşur.
    bu tarz konuları daha önce çok okudum, keşke alıcıya kuzeninin bilgilerini hemen vermeseydiniz. bu çakalların kargo firmalarında bağlantısı olduğu aşikar. her geçen gün farklı bir dolandırıcılık olayı daha görüyoruz.
  • Kargo şirketlerin yapacağı şey kargoyu ilgili kişi yoksa teslim etmemek. Gidip bırakıyorlar bir yerlere. Özellikle iş adresine yapılan kargolarda. Getirip girişte birine teslim edip gidiyorlar. Verme işte! Bu kişi burada mı çalışıyor/bulunuyor çağırın diyecek eğer yoksa teslim etmeyecek kargoyu geri şubeye götürecek. Sonra notunu bıraksın gittiği yere "geldik ama yoktunuz kargonuz şubede" diye. Tamam bizimde bazen işimize geliyor çalıştığımız yerde karmaşık yer değil arkadaşlar alıp teslim ediyor ama her yerde aynı olmaz adam teslim alır almadım der ya da bir şekilde sağda solda kaybolur.

Bir ara teslim alabilecek ikinci bir kişi ismi verebiliyorduk bunu uygulamaları lazım. Örneğin kargo sahibi benim ama danışmada çalışan ya da girişte görevli güvenlik vs bir arkadaşımı ikinci bir isim olarak belirtebilmeliyim. Bu iki isim haricinde kesinlikle teslim etmemeli. Gerisin geri götürmeli.

Geçen eşimin başına geldi kargo gelmiş okulun girişinde öğrencinin birine vermiş. Tamam karoyu bulduk ama iki gün kime vermişler bu öğrenci okulda mı değil mi çocuğu, çocuk öğretmenler odasına bıraktım demiş orada başkası almış o da başka yere koymuş sıkıntı. Çağırın abi kargo sahibini yoksa teslim etmeyin. Gelir sonra şubeden alırız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carantinas -- 26 Aralık 2019; 9:41:16 >

• bennett.antony B kullanıcısına yanıt
    Kargocu zaten icerigini neden soruyor ki.
    Yasal olarak sorma ya da bilme yetkisi var mi?
    Ben telefon gonderecegim zaman ya da elektronik bir urun. Kargo benden ciktiysa guvenli bir sekilde sadece ilgili kisiye gonderilmesi gerekmiyor mu?
    Kargonun basina birsey gelse. Atiyorum arac kaza yapsa ya da kargo kaybolsa suc kargo firmasinda olup zarari karsilamasi zorunda degil mi?

• Polisler ugrasmiyorlar ki dolandiricilikla. Herhangi bir dolandiricilikta emniyete gittigimizde polisler uzerine bir bardak su ic diyor. Bundan birsey cikmaz diyor. Kolunu kipirdatmiyor. Cay icip sohbet ediyor oradakilerle. Keyfini neden bozsun.

• ne yazık ki kargoya verdiğini söylediğinde ufak bir araştırmayla takip numarasını öğrendi.
    (buraya bütün ayrıntılarıyla yazmak istemiyorum, bunu kullananlar olabilir.)

ayrıca kuzenin ismini de sosyal medyadan erişmiş olabilir. geçmiş olsun, umarım sonuç alabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eagleoneye

Kargocu zaten icerigini neden soruyor ki.
    Yasal olarak sorma ya da bilme yetkisi var mi?
    Ben telefon gonderecegim zaman ya da elektronik bir urun. Kargo benden ciktiysa guvenli bir sekilde sadece ilgili kisiye gonderilmesi gerekmiyor mu?
    Kargonun basina birsey gelse. Atiyorum arac kaza yapsa ya da kargo kaybolsa suc kargo firmasinda olup zarari karsilamasi zorunda degil mi?
    eğer kıymetli bir ürün taşıyorsanız sigortalı olarak taşınması lazım ve onun için de faturası gerekiyor.
    yoksa herkes kutunun içine lahmacun koysun sonra vay telefonum çalındı diye ortalığı ayağa kaldırsın
    normalde ne taşındığın beyan edilmesi lazım ha pratikte yapılıyor mu yapılmıyor. ama böyle beyan edilmeden ve sigortasız taşınırsa kargo firması 150 tl para verie gönderir
    şuanda o kargonun içinde gerçekten ne olduğunu sadece kargoya veren kişi biliyor biz bilmiyoruz

• öncelikle geçmiş olsun...

bakın sadece ve sadece parayı hesabınızda görürseniz cihazları yollayın... başka hiçbir şekilde cihazınızı yollamayın 2 katı para verseler bile... yok tanıdığın varım? evet var niye yollayayım tanıdığıma...? ne malum tanıdığım beni dolandırmayacak...? evet kargo suçlu ama bana kalırsa seni dolandıran cihazı satın almak isteyen adam....
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.