Şimdi Ara

DİKKAT !!! Aras kargo dolandırıcılığı Aralık 2019 -- Kargo göndermeden mutlaka okuyun Edit:3 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
269
Cevap
10
Favori
48.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
439 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şerefsizler bir de arayıp İmei si kapanan tel için tekrar dolandırmaya çalışmışlar.acayip organize

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DaLminSSaH D kullanıcısına yanıt
    Ya Allah aşkına bu forumda buna şaşıranlar hangi ülkede yaşıyorlar.. Şahıs adına vermesse alamıyor mu? Defalarca kargodan kargomu aldım kimse kimlik sormadı. Yolda kargo aracının önünü kesip sorgusuz sualsiz paketimi aldım imza bile atmadan. Vallahi kendi hayatımı sorguluyorum sizlerin yazdıklarını okuyunca. Ben de Türkiyede yaşıyorum. Siz yıllarca amerikada avrupada mı yaşayıp geldiniz? PTT dağıtım merkezine gidip kimlik gösterip elim boş çıktım. Yukarı çıkıp bağırıp çağırıp tartışma çıkarınca paketim elime geçiyor. Yoksa eli boş dönüyorum PTT den. Bu ülkede siz neye şaşırıyorsunuz.
  • Ver cimere onlar uğraşsın

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu konunun aynısını daha öncede okudum ben. Yıllar önce yine Aras kargo idi

• YouTube video çektim konu ile alakalı okumaya üşenen izleyebilir.

• Öncelikle geçmiş olsun gördüğüm kadarıyla eski üyelerdensin nasıl böyle bir tuzağa düşüyorsunuz burada daha önce kaç defa böyle konu açıldı bu kadar pahalı cihazları kargoya vermekte nedir. Alacak adam gelip elden teslim alır parasını öder. Yazık valla yazık. Ben şahsen elimdeki telefonu satsam asla böyle bir yolu tercih etmem. Daha bugün sürat kargodan ürün aldım kadın kimliği bile istemedi kimlik numarası sordu sallarım bir numara birde imza tamamdır.
  • tcvctm76 T kullanıcısına yanıt
    Ben paylaşımı yapan arkadaşa bir soru sordum sana ne oluyor? şaşırırken de sana mı soracağım kendin de misin sen? başımıza gelmemiş böyle bir olay merak edip bizde tedbirli olmak için soruyoruz tövbe ya.
  • Gecmis olsun

Daha once birkac defa daha bu konudan acildi kargo sirketi aras miydi hatirlamiyorum

• Cnytkyz C kullanıcısına yanıt
    benim kredi kart vardı başkasına vermişler 1 ay boşuna bekledim
  • Çok büyük geçmiş olsun hocam , bende bir ürün gondericektim böyle olaylarin olduğunu bildiğim için kargo yerine otobüse verdim emenat olarak tabi saf telefon vermedim bir iki kitap arasında verdim kaptana arkadaşım ertesi sabah İstanbul'dan aldı otogardan kaptandan.

Maalesef ucuz bir şey olduğunda kargoya veriyorum yoksa vermem.

• Klasik dolandiricilik yontemi. Keske takip numarasini kargo sirketi soylemeseydin.

• aynı olayın farklı kargo firmalarda da aynı şekilde olduğunu okumuştum

bu yüzden dikkat etmek lazım

burada bu konulara en çok dikkat eden kargo tabi ki PTT kargo

bir çok kurumsal gönderimiz müşterinin adresine gittiklerinde kapıyı açan kişiye dahi teslim etmiyorlar kimlik vs görmeden tekrar bize dönüyor

hatta müşteriler bizi arayıp kargo ptt kimlik yok diye teslim etmedi başka kargo ile gönderin diyorlar

bende ptt etmedi ise onlarda etmez diyorum. Hayır onlar kapıdan verip gidiyorlar sormuyorlar bile diyorlar buradan bile ne kadar kaliteli hizmet verdiği anlaşılır pttnin

umarım kısa sürede sorununuz çözülür ve ücretinizi iade alırsınız
  • xreaLy kullanıcısına yanıt
    O da çözüm değil ki, sahte para kakalama riski var.
    En temizi yüz yüze hesaba para aktarildiktan sonra ürün teslimi bence

• İyi dilekleriniz için saolun arkadaşlar.

Evet daha önce bu şekilde olaylar yaşanmış ama bende bu şekilde aracılara gönderip çok ürün satmıştım. Karşı tarafın ne olduğunu biliyoruz sonuçta iyi niyet gösterip yardımcı olmak için bu şekilde ticarete tamam diyoruz.

Burdaki amacım hala kargoların düzelmediğini dolandırcıların hala bu sisteme devam ettiğini tekrardan insanlara hatırlatmak. Gündemde olsun ki insanlar görsün aynı tuzağa düşmesin.

Birde yine söyleyeyim ben kargo bilgisi ve takip numarası paylaşmadım karşı taraf ile orayı da yanlış anlıyor bazı arkadaşlar paylaştım sanıyorlar.

• Bazı yorumlara bakınca Nasreddin Hocanın meşhur fıkrası aklıma geliyor.

Nasreddin Hoca’ nın evine gece hırsız girer, evde ne var ne yok götürür. Sabahleyin komşuları toplanır, Hocaya sorular ile yüklenirler.

- Hocam kapıyı açık mı bıraktın yoksa?

- Hocam şu eski pencereleri değiştir diye sana kaç defa söyledik.

- Bir köpek alsaydın, böyle olur muydu?

- Hocam o kadar sesi duymayacak kadar nasıl derin uyudun?

Nihayet Hoca dayanamaz ve “Yahu tamam, iyi güzel de kabahatin tümü benim mi? Hırsızın hiç mi suçu yok?” der.

Anlatacaklarım bu kadar.

• Sendede yanlışlık var ürün ist deki akrabanın eline geçmeden ismini telefonunu niye paylaşıyorsun

• Guzel kardesim yanlis anlama hirsizi veya kargonun ihmalini gormezden gelmiyorum ama o pahali telefonlari nasil bu kadar rahat gonderebildin? Ben dandik telefonumu ptt kargodan sigortalatmadan gonderemedim. Faturasinin olmasi yetiyor islemin adi degeri konulmus gonderi, 18tl tutmustu. Burasi turkiye, hukuk magdurlar icin islemiyor. Takinti boyutlarina varmadan olabildigince onlem alin islerinizde

• quote:

Orijinalden alıntı: Cnytkyz

İyi dilekleriniz için saolun arkadaşlar.

Evet daha önce bu şekilde olaylar yaşanmış ama bende bu şekilde aracılara gönderip çok ürün satmıştım. Karşı tarafın ne olduğunu biliyoruz sonuçta iyi niyet gösterip yardımcı olmak için bu şekilde ticarete tamam diyoruz.

Burdaki amacım hala kargoların düzelmediğini dolandırcıların hala bu sisteme devam ettiğini tekrardan insanlara hatırlatmak. Gündemde olsun ki insanlar görsün aynı tuzağa düşmesin.

Birde yine söyleyeyim ben kargo bilgisi ve takip numarası paylaşmadım karşı taraf ile orayı da yanlış anlıyor bazı arkadaşlar paylaştım sanıyorlar.
    Hocam büyük geçmiş olsun. Muhtemelen kuzeninizle telefonla görüşüp o esnada laf arasında kuzeninizin adını öğrenmiş olabilir şahıs. Benim aklıma gelen şey bu. O yüzden keşke hiç kuzeninin telefonunu en azından "kuzenin teslim alana dek" şahsa vermeseydin. "Kuzenim ürünü teslim alsın öyle veririm numarasını." falan diyebilirdin. Ama tabi böyle olacağını bilemezdin, o yüzden seni yargılıyormuş gibi algılama, artık tecrübe edinmiş oldun. Tekrar geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 26 Aralık 2019; 0:48:17 >

• Bu kaçıncı aras kargo rezaleti belli ki şirket içinde çete mevcut ve hala insanlar mağdur ediliyor lakin herhangi bir çözüm bulunabilmiş değil.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.