Şimdi Ara

DİKKAT !!! Aras kargo dolandırıcılığı Aralık 2019 -- Kargo göndermeden mutlaka okuyun Edit:3 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
269
Cevap
10
Favori
48.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
439 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kuzeninin ismini ve telefon numarasini karsi tarafa mesajla gondermis.
    Her kargo firmasini aramistir. Şu isimle kargo gelecekti diye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sizde de hata var kargo sirketinde de hata var siz kuzeninizin bilgilerini vermeseniz adamda elini kolunu sallaya sallaya alamazdi daha dikkatli olalim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ya hu bu kaç bininci aras kargo dolandırıcılığı? Hala kullananlara müstehak diyorum...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bazı arkadaşlar alıcının adını söylemişsin demişte, arkadaşlar alıcı değil sadede göndericinin adını ve gönderdiği yeri bilirseniz de kargodan öğrenebiliyorsunuz tüm bilgileri. Bu kargo sistemlerinin bir açığı. Bu sahış benim adımı soyadımı ve yaşadığım yeri zaten ilandan görebiliyordu. Türkiye'nin herhangi bir yerinde çalışan bir kargo elemanı tanısa zaten girer bakar sistemden söyler ona. Hatta müşteri temsilcisini arayıp sorsa onlar da söylüyor.

Alıcı sahıs ile kargo adı paylaşmamıştım ama onunda demek ki deneme yanılma yolu ile bulmuş demek ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cnytkyz -- 25 Aralık 2019; 20:3:3 >
  • Hiç bir şey çıkmaz geçmiş olsun
  • s1Lv3r S kullanıcısına yanıt
    hangi kargo şirketini görseydin şaşırırdın?
  • Amazondan telefon almıştım (tr) evde olamayacağım için şubeye gitmiştim sabahtan kargo da mng tabii. Kutuyu teslim eden şube sahibi kutunun içinde ne olduğunu yazmamışlar değerli sanırım falan dedi.

Kısacası değerli ürün gönderecekseniz ya söylemeyin içeriğini (başka şey de yazılabilir) ya da kişiye teslim + sigorta yapan kullanın (ben ptt ile göndermiştim sigortalı şekilde)

Aras da iyice çürüdü. Gerçi diğerleri de ondan farksız adam kapıya geliyor bir suratıma fırlatmadığı kalıyor (Mng, aras, yurtiçi) ptt her zaman imza aldı UPS çok nadir geldi ama aldı diye hatırlıyorum. Aramex özellikle arıyor telefondan. Diğer hiçbir firma imza almadı. Evde ben yokken başkası alıyor teslim bana edildi gözüküyor. Bir gün canıma tak edecek göstereceğim onlara ben teslim almadım imzamı gösterin diyip uğraştıracağım bunları. En iyisi ptt(idi) şuan ne bilmiyorum tabii

• ürünlerin faturasını ibraz edip beyan ettiyseniz geri gelir yoksa 1 bardak soğuk su için
    geçen gün bende telefon gönderdim faturası yoktu kargocu bu ne dedi çikolata dedim

• okurken dejavu oldum. bu kaçıncı aynı taktik. nasıl düşünüyorsunuz buna hâlâ anlamıyorum.

• Olayın çok benzerini biz de yaşadık. N11'den telefona aldık. Adamlar nereden öğrendiler nasıl yaptılar henüz bilinmiyor ama sahte kimlik bile çıkarmışlar. (Sahte kimlikteki aile sıra no'ya kadar hepsi doğru) Yurtiçi kargo çalışanları, sahte kimlikteki doğum tarihi ile sahte kimliği ibraz eden vatandaşın aynı yaşta olmadığından şüphelenerek kargoyu vermeyip, arka planda polisi aramışlar. Elemanlar çalışanların hareketlerinden şüphelenip, kargo şubesinden ayrılmışlar. Olay polise intikal etti, haber bekliyoruz.

Ya ürünü satın aldığımız mağaza yamuktu ya da yurtiçi kargo çalışanlarında bir yamukluk var. Olay tamamen örgütsel. Her ilde adamları var. Temkinli olmak gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dangerous -- 25 Aralık 2019; 22:2:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheDeviLofDark

Amazondan telefon almıştım (tr) evde olamayacağım için şubeye gitmiştim sabahtan kargo da mng tabii. Kutuyu teslim eden şube sahibi kutunun içinde ne olduğunu yazmamışlar değerli sanırım falan dedi.

Kısacası değerli ürün gönderecekseniz ya söylemeyin içeriğini (başka şey de yazılabilir) ya da kişiye teslim + sigorta yapan kullanın (ben ptt ile göndermiştim sigortalı şekilde)

Aras da iyice çürüdü. Gerçi diğerleri de ondan farksız adam kapıya geliyor bir suratıma fırlatmadığı kalıyor (Mng, aras, yurtiçi) ptt her zaman imza aldı UPS çok nadir geldi ama aldı diye hatırlıyorum. Aramex özellikle arıyor telefondan. Diğer hiçbir firma imza almadı. Evde ben yokken başkası alıyor teslim bana edildi gözüküyor. Bir gün canıma tak edecek göstereceğim onlara ben teslim almadım imzamı gösterin diyip uğraştıracağım bunları. En iyisi ptt(idi) şuan ne bilmiyorum tabii
    bu konuda bana göre en güveniliri ptt dir. şube de kimlik istiyorlar hem de dağıtım sistemleri farklı.

• Uplayalim one ciksin

• aras kargo'nun bu kaçıncı vakası saymıyorum artık geçmiş yıllarda da benzer konular açılmıştı net hatırlıyorum gerçek dh takipçileri hatırlayacaktır.
  • Hocam alt yorumlarınızda firmaya kızgınlığınızda herşeyde çok haklısınız. Lakin satış yapmamış bile olsanız sadece arkadaşınıza akrabanıza gönderiyor olsanız bile videoya çekin, Türkiye'deyiz, kargonun üzerinden bulldozerle geçer bu yamyamlar. Ayrıca kapora vs de almadan direkt akrabaya kargoyu yollamışsınız sanırım, güvenmeyin yahu her gün bir pislik, yeni yeni hile hurda türetiyorlar. Sırf zevkine bile kargoyu yollatıp geri gönderecek tipler var. Çok geçmiş olsun, herkese de ibret olsun herşeyi video çekerek yollayın. Şubede paketin ağzını kaparken videoya çekip öyle verin.
  • Arkadaşımında başına geldi,geçmiş olsun :(
    www.sikayetvar.com
    Aras Kargo Gönderdiğim Telefonumu Başkasına Vermiş!
    https://www.sikayetvar.com/aras-kargo/aras-kargo-gonderdigim-telefonumu-baskasina-vermis

• quote:

Orijinalden alıntı: On7Lee

Arkadaşımında başına geldi,geçmiş olsun :(https://www.sikayetvar.com/aras-kargo/aras-kargo-gonderdigim-telefonumu-baskasina-vermis
    Bu da farklı bir dolandırıcı mi

• Anlamadığım siz kargoyu bu telefonları yoldan alan şahıs adına mı verdiniz?
  • Önce şirketlere sonrada şahıslara acil ağır cezalar verilmeli.

• Sizin iyi niyetli olduğunuza inanmak istiyorum. Kargomu eve getirmemek için "evde bulunamadı" ya da "hatalı adres" diye not düşüp eve getirmiyorlar. Defalarca yaşadığım için sitelerden alışveriş yapmadan kargoyu soruyorum. Diğer kargolara en azından telefonla ulaşılıyor. Bunların merkezini arıyorsun ya ulaşamıyorsun ya da çözümsüz kalıyor. İnanmayan denesin. Arayın genel merkezi. Saat 14:10 da aramaya başlayıp 20dk hiçkimseye ulaşamadım. Emanet ehline verilir. Aras kargo işinin ehli olmadığını her gün ülkeye ilan ediyor. Siz hala güvenip böyle olaylar yaşıyorsanız kendinizi sorgulamanız lazım. Gerçekten inanamıyorum bunları bilmediğinize duymadığınıza.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.