< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
[DİKKAT] Xiaomi Redmi Note 8 Telefonunuzun Sensörleri Bozuk Olabilir (THH Kararı Eklendi.) (29. sayfa)
-
-
Malesef sensör kaynaklı ama yinede ekran koruyucu varsa söküp deneyin.quote:
Orijinalden alıntı: BlackMon
hocam bende evofoneden aldımdı 11.11de üründe şu sorunu yaşıyorum mesela telefon görüşmesi geliyor telefonu kapatıcam kulagımdan çekiyorum ekran yok ortada donup kalıyor belli süre sonra geliyor bu sensör kaynaklımıdır
Alıntıları Göster -
Telefonda sorun varsa servise göndereceksin, o zaman... -
Arkadaşlar rica ediyorum lüzumsuz adamlar cevap yazmasın, gerek yok. Adam yerine koymayıp blokluyorum. İş çıkıyor. -
arkadaşlar mi Türkiye'ye ilk girdiğinde gerçekten çok kaliteli ürünlerle girdi. mi 4, mi 5, mi 5s bunlar hem kasaları metal kasa hem de donanımları çok iyiydi. O dönemde 2 adet telefon aldım mi4,mi 5 s... gerçekten çok memnun kaldım yine büyük hevesle gittim 2 tane redmi note 8 aldım .... Kamerası 5s çok çok altında.. kasa kalitesi çok kötü..telefon kendi kendine sayfalar açıyor kafayı yiyor dakikalarca ve en sonunda kapatıyorum ya da reset atıyorum... Biraz ısındığı zaman kasma başlıyor...yani sonuç olarak büyük pişmanlık 2 telefonunda böyle çıkması tesadüf olamaz......
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Redmi alt marka olduğundan birçok donanım ucuz, maliyeti düşürmek için böyle yapılıyor.
Bu da bazı serilerde kronik sorunlara sebep oluyor, tabi her Redmi aynı değil.
Yine de sorun istemiyorsanız Redmiden uzak durup Mi serisine yönelmek gerek.
Kalite istiyorsanız amiral, ancak Mi serilerindeki alt modellerde bile bazen sıkıntı olabiliyor.
Mi9 > Mi9 Lite yada Mi8 > Mi8 Lite -
bendede aynı problem var fakat ben Proximity sensor calibration a girdiğimde ekranda 5 değil 0 yazıyor ve hiçbir şekilde calibrate tuşu aktif olmuyor. bu şekilde olup çözmünü bilen varmı? -
Bu kendi kendine sayfa açması gibi sorunlarin sensörlerle ilgili olduğunu mu düşünüyorsunuz...
Evet benzer sorun yaşadığım telefonu bilirkişi inceleyip sensör sorunu nedeniyle ücret iadesine karar verdi.quote:
Orijinalden alıntı: zma
Bu kendi kendine sayfa açması gibi sorunlarin sensörlerle ilgili olduğunu mu düşünüyorsunuz...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bien -- 5 Mayıs 2020; 17:54:59 > -
Arkadaşım Bilirkişi hakem heyetinde mi bulunuyor nerede kim nasıl inceliyor...çünkü bu problem istediğiniz zaman ortaya çıkan bir problem değil ki ne zaman nasıl ortaya çıkacağı belli değil her gün bir kez oluyor ama hangi durumda olduğunu tespit edemedim...Bilirkişi incelemesi sırasında bu sorunla karşılaşma olasılığı zayıf ama ben her gün bir kez karşılaşıyorum... Böyle olunca da olumsuz dönüş yapma olasılığı artıyor...
Aynı sorundan dolayı bende tuketici hakem heyetine başvurmak istiyorum.Ornek thh kararını ve uzman raporunu dilekceme eklersem basvurum daha saglam olur diye dusundum,acaba alınan thh kararını ve bilirkişi gorusunu bana mail atabilir misiniz -
Bilirkişi hakem heyetinde değil. Tüketici Hakem Heyetinin anlaşmalı olduğu bir telefoncu/teknik servis sizi arıyor ve cihazı şu gün getirmenizi istiyor. Gidip veriyorsunuz size gösterin diyor siz anlatıyorsunuz işte bazıları bende kalsın ben 1 gün deneyeyim diyor.quote:
Orijinalden alıntı: zma
Arkadaşım Bilirkişi hakem heyetinde mi bulunuyor nerede kim nasıl inceliyor...çünkü bu problem istediğiniz zaman ortaya çıkan bir problem değil ki ne zaman nasıl ortaya çıkacağı belli değil her gün bir kez oluyor ama hangi durumda olduğunu tespit edemedim...Bilirkişi incelemesi sırasında bu sorunla karşılaşma olasılığı zayıf ama ben her gün bir kez karşılaşıyorum... Böyle olunca da olumsuz dönüş yapma olasılığı artıyor...
@redfoxblueeyes
Başkasının sonucunu eklemek mantıklı olmaz. Ben diğer bilirkişilerin şöyle deyip iade edileceğini onayladıklarını söyledim ama bizim bilirkişi olarak görev yapan telefoncu beni onlar ilgilendirmez dedi
-
Selamlarquote:
Orijinalden alıntı: Master Willem
bendede aynı problem var fakat ben Proximity sensor calibration a girdiğimde ekranda 5 değil 0 yazıyor ve hiçbir şekilde calibrate tuşu aktif olmuyor. bu şekilde olup çözmünü bilen varmı?
Aynı problem babama aldığımız telefonda da var. Bir çözüm buldunuz mu yoksa telefonu servise mi gönderdiniz? Yönlendirme yapabilecek var mıdır arkadaşlar.
Şimdiden teşekkür ettim. -
servise gönderdik hocam. kalibrasyon ve sensör temizlemesi yapmışlar. şuan sıkıntısız kullanıyorumquote:
Orijinalden alıntı: enghfz
Selamlar
Aynı problem babama aldığımız telefonda da var. Bir çözüm buldunuz mu yoksa telefonu servise mi gönderdiniz? Yönlendirme yapabilecek var mıdır arkadaşlar.
Şimdiden teşekkür ettim.
Alıntıları Göster -
arkadaşlar bu telefonda proximity sensör ( yakınlık sensörü ) sorunu var. ne yaptıysam olmadı. ama nihayet çözümü buldum. yazılımsal değil donanımsal bir sorun. sensör sorun yarattığı zaman yumuşak bir yere mesela kanepe kenarı baldırınız gibi bir yere 3-5 kere sert şekilde telefonu vurunca düzeliyor. Saçma gelebilir size ama çözüm bu. defalarca test ettim olumlu sonuç veriyor.
-
bu servis olayından sonra tekrar sorun yaşadınız mı ?
-
quote:
Orijinalden alıntı: eskieriksoncubu servis olayından sonra tekrar sorun yaşadınız mı ?
telefonu değiştireli 1-2 ay oluyor. artık o telefonu kullanmıyorum fakat işlemden sonra hiçbir problem yaşamadım
-
anakart mı değişti. ne yapıldı o cihaza. yoksa sadece yazılım atıp mı verdiler. bir de şu an hangi tele geçtiniz. teşekkürler
-
quote:
Orijinalden alıntı: eskieriksoncuanakart mı değişti. ne yapıldı o cihaza. yoksa sadece yazılım atıp mı verdiler. bir de şu an hangi tele geçtiniz. teşekkürler
sensör kalibrasyonu yapılmıştı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X