Şimdi Ara

[DİKKAT] Xiaomi Redmi Note 8 Telefonunuzun Sensörleri Bozuk Olabilir (THH Kararı Eklendi.) (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
581
Cevap
28
Favori
121.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Telefon Vatan dan alınma G serisi... (1 hafta olmadı)
    Arama yaptığımda ekran kararıyordu, karşı taraf kapatmadan gelmiyordu görüntü. Tuşlarda etkilemiyordu.

Proximity sensor testi yaptım geçemedi, çok moralim bozuldu.
    Nasıl çözerim diye düşünürken, klasik Türk işi yöntem geldi aklıma.

Telefonu kapattım, biraz bekledikten sonra açtım...Sıkıntı geçti..Proximity testini denedim daha önce fail yazarken, ondan da geçti. Kesinlikle yazılımsal olduğunu düşünüyorum sıkıntının....
  • The_Night_Walker kullanıcısına yanıt
    Sensör testini nasıl yaptınız.
  • thewhitewolf kullanıcısına yanıt
    İlk sayfada anlatım var.
  • thewhitewolf kullanıcısına yanıt
    -Ayarlar
    -Telefon hakkında(en üstte)
    -Tüm özellikler
    -Çekirdek sürümü(bunun üzerine gelip 4-5 kere tıklayacaksınız)

Açılan menüde 14. sırada Proximity sensor yazıyor... (üzerine tıklayın)

Test yapılırken ekranda 5.0 gözüküyor, ön kameranın yanında sensörün üzerini kapatınca 0.0 oluyor,
    Altta da Pass tuşu mavi renkte aktif oluyor(testi geçebilirseniz)
  • Ben geçemedim testi fail çıkıyor nasıl onarabilirim başka yolu var mı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefon ihtiyacim var arastirinca RN8 i cok aklima yatti hatta tum sayfalari okudum. Sorum şu yakinlik sensoru problemini çözen var mi.

Yani telefon gorusmesi icin arayinca yandaki. Tusa basip ekrani kapatsak. Gorusme bitince. Ayni tuşla ekrani açsak sıkıntı oluyor mu. Yani gorusme sirasinda yine ekran git gel yapiyor mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: copierbond64

Sesini azaltmışlar. Sensör tamamen sıkıntı. İnsan kameraya yakın bir yere koyar. Şuan Hakem Heyetinde ki şikayetim "Gündeme Alındı" aşamasında bakalım neler olacak.
    Sensör sorunundan mı başvurmuştunuz? Şu an ne durumda thh süreci, ne zaman başvurmuştunuz?
  • Sonucu gelince komple yaşadıklarımı yazacaktım ama siz söylediniz madem başlayalım.

Ben ahize,sensör ve dokunmatikten şikayetçi olmuştum. "27.11.2019" tarihinde e-devlet üzerinden başvurumu gönderdim. Sonra satıcının savunması istendi falan filan derken bilirkişi görüşü istendi kademesine kadar geldik. Bilirkişi bana 27.1.2020 tarihinde mesaj atmış şu adreste şu telefoncuya getirmeniz gerekiyor diye. Telefonu o gün götürdüm. Sorun ne anlat dedi. Ben söylesem de bilirkişi normal bunlar dedi. Mikrofona üfleyince sesin ahizeden geldiğini gösterdim ama yine de bu iphone değil böyle şeyler normal falan dedi. Dedim ki ben "Xiaomi" markasını yeni kullanmadığımı daha önce böyle sorunlar yaşamadığımı kendilerinin deneyip incelemelerini rica ettim. Neyse bilirkişi olan telefoncu tamam bırak ben sorayım araştırayım falan dedi. Neyse diğer gün gittim telefonu almaya konuştuk dedi ki diğer servis arkadaşlarla görüştüm mikrofonun empadansı yüksek olduğundan böyle oluyor. Ben bunu yazacam yüksek ihtimal olumlu sonuç gelir falan dedi. Ben raporu yarın veririm dedi ve "29.1.2020" tarihinde bilirkişi raporu verildi.

Bulunduğum ilde her ayın 17 sinde Thh toplanıyor karar veriliyormuş. Malum olarak 17.02.2020 tarihinde karara bağlandı şimdi tebligatın gelmesini bekliyorum. Karar olumlu mu olumsuz mu orasını öğrenmek için yüksek ihtimal 2-3 gün daha beklemem gerekiyor.

• copierbond64 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler. Cumaya kadar tebligat gelir belki.
    Thh ye başvurmadan önce servise verdiniz miydi yoksa direkt mi başvurmuştunuz?
  • thelordof kullanıcısına yanıt
    Servise vermedim direkt başvurdum.
    Tamam hocam. Güzel haberlerinizi bekliyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar selamlar bugün itibari ile HB note 8 64 gb satın aldım telefon bekleme modunda ıken kendını kapatıyor kendiliğinden açılıyor bunun çaresi nedir varmı bir çözümü caya hakkı ne olur bu durumda
  • ömr0681 kullanıcısına yanıt
    Daha böyle bir hata görmedim ve yazanda olmadı sanırsam. Yüksek ihtimal yazılımsal gibi geldi bana ama Bugün aldıysanız eğer kendini kapatıyorsa iade talebi açın. Hb kesinlikle servis raporu isteyecektir. Eğer dediğim gibi olursa öncelikle thh başvurun sonra ise servise gönderin ama üzerine not düşünüz. Kesinlikle açılıp tamir edilmesini talep etmiyorum diye. Servis böyle sorun olduğunu yazarsa iade edersiniz.
    Hocam teşekkürler cevabınız için.
    Şöyle oldu telefonu açıp kurulumu yaptıktantan sonra 600 mb guncelleme yaptı bekleme modunda tel kendiliğinden kapanıyor durdugu yerde elime aldıgımda yan tusa bastıgımda veya parmak ızı okutunca tel kapanmıs o anda yenıden baslatıp acılıyor normal kullanımda takılıp kapanmıyor yanı beklemede kapanıyor kendılıgınde tuş kombinasyonu ıle reset attım bır ıkı kez daha yaptı ancak son 14 saattır yapmadı dırek parmak ızı ıle acılıyor cunkı kapanıp acılsa ekran seklı soruyor yanı kapanmadı en son geceden beri
  • Tüketici Hakem Heyeti Kararı bugün elime ulaştı. Başvurum da haklı bulunup talebim kabul edildi.
  • Bu arada satıcının savunması ise baya garip geldi. "Bir malın piyasaya sürülmesinden sonra daha iyi bir modelinin çıkmasının o ürünün ayıplı olacağı anlamına gelmeyeceğini, tüketicinin servise başvurmadığını belirterek talebin reddini" istemiş. Yani bir üst model varken alt modeli alan arkadaşlar arızalı malı alacaktır gibi bir şey oluyor bu da. Neyse ki Tüketici Hakem Heyeti talebimin kabulüne karar verdi.
  • Sensör hatası nedeniyle ücret iadesi istemiştim
    Tüketici hakem heyeti başvurumu kabul etmiş.

Sıkıntı yaşayan arkadaşlar tüketici hakem heyetine başvursun 3 ayda sonuçlandı.
    Hocam telefonu satıcıya hiç göndermeden direkt thh başvurdunuz tam olarak nasıl oldu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normalde servise yollayın dediler ama kim yeni aldığı telefonu tamir ettirmek ister ki ? bu yüzden yollamadım. Ahize,sensör ve dokunmatikten şikayetçi olmuştum. "27.11.2019" tarihinde e-devlet üzerinden başvurumu gönderdim. Sonra satıcının savunması istendi falan filan derken bilirkişi görüşü istendi kademesine kadar geldik. Bilirkişi bana 27.1.2020 tarihinde mesaj atmış şu adreste şu telefoncuya getirmeniz gerekiyor diye. Telefonu o gün götürdüm. Sorun ne anlat dedi. Ben söylesem de bilirkişi normal bunlar dedi. Mikrofona üfleyince sesin ahizeden geldiğini gösterdim ama yine de bu iphone değil böyle şeyler normal falan dedi. Dedim ki ben "Xiaomi" markasını yeni kullanmadığımı daha önce böyle sorunlar yaşamadığımı kendilerinin deneyip incelemelerini rica ettim. Neyse bilirkişi olan telefoncu tamam bırak ben sorayım araştırayım falan dedi. Neyse diğer gün gittim telefonu almaya konuştuk dedi ki diğer servis arkadaşlarla görüştüm mikrofonun empadansı yüksek olduğundan böyle oluyor. Ben bunu yazacam yüksek ihtimal olumlu sonuç gelir falan dedi. Ben raporu yarın veririm dedi ve "29.1.2020" tarihinde bilirkişi raporu verildi.

Bulunduğum ilde her ayın 17 sinde Thh toplanıyor karar veriliyormuş.17.02.2020 tarihinde karara bağlandı. 5 gün sonra yani 22.02.2020 tarihinde tebligat elime ulaştı. Başvurum da haklı bulunup talebim kabul edildi.

Çok yakında bu olayı 1. sayfaya ekleyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi copierbond64 -- 22 Şubat 2020; 17:7:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: copierbond64

Tüketici Hakem Heyeti Kararı bugün elime ulaştı. Başvurum da haklı bulunup talebim kabul edildi.
    Çok sevindim hocam. Savunma yazısı da satıcının cahilliği diyelim
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.