Şimdi Ara

Dil Bölümünden Psikolog Olunur Mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
8.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşımın kardeşi 10. sınıf ve seneye bölüm seçecek.İngilizce,Almancası iyi ve Dil seçmek istiyor.Ama hedefinde psikolog olmak var.Dil seçip psikolog olabilir mi?
    Teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Dil Bölümünden Psikolog Olunur Mu?

Dil bölümünden mezun olanlar, psikolog olmak için üniversitelerin Psikoloji bölümüne girerek eğitim almaları gerekir. Lisede dil bölümü okuyanlar, üniversitede Psikoloji bölümüne girebilirler ancak bu bölümden mezun olduktan sonra psikolog unvanı almaları için lisansüstü eğitim almaları şarttır.

Dil bölümü, öğrencilere dil bilgisi, edebiyat, kültür ve iletişim becerileri kazandırır. Bu beceriler, psikoloji alanında da faydalı olabilir, çünkü psikologlar da hastalarıyla etkili bir şekilde iletişim kurmalı ve onların dilini anlamalıdır. Bununla birlikte, dil bölümü müfredatı, psikolog olmak için gerekli olan bilimsel bilgi ve araştırma becerilerini sağlamaz.

Eğer dil bölümünden mezun olduktan sonra psikolog olmak istiyorsan, üniversitelerin Psikoloji bölümüne girerek en az dört yıllık lisans eğitimi almalısın. Lisans eğitimini tamamladıktan sonra Klinik Psikoloji, Gelişim Psikolojisi veya Sosyal Psikoloji gibi uzmanlık alanlarında yüksek lisans veya doktora derecesi alarak psikolog unvanı kazanabilirsin.

Sonuç olarak, dil bölümünden mezun olanlar, psikolog olmak için ek eğitim almaları gerekir. Dil bölümü müfredatı, psikolog olmak için gerekli olan tüm bilgi ve becerileri sağlamaz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Evet eşit ağırlıktan hazırlanıp sınava oradan girerse olur. Ama işi zor olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağolun hocam teşekkürler.
  • hep arkadaşın ın kardeşi olur zaten
  • Dili dıştan desteklidir iyiyse muhtemelen dil sınavına girerse akreditesi olan psikolojileri kazanması zor olur 1. şart eğitimi iyi olması çünkü , yani tm3 15k ya girmesi lazım yoksa dil avantajını eğitim yetersizliği sebebiyle kaybeder. Tm seçsin 11. sınıf ilk yarıya kadar dil çalışmalarına devam etsin dersleride düzenli takip etsin 11 2. yarıdan sonra derslere ağırlık verip akreditesi olan üniversitelerden birini kazansın , zaten dil eğitimi kolay unutulan bir şey değil birde hazırlık şart bütün iyi psikoloji bölümlerinde öyle hallolur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Raider -- 19 Ocak 2016; 19:13:49 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.