Şimdi Ara

Dinin teorisi onun pratiğinden koparılabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • "Bir dini, onun gerçekte sebep olduklarından bağımsız değerlendirmek doğru mu? Dinin gerçekte bir karşılığı var mı, varsa nasıldır diye bakmayacak mıyız? O halde İslam’ı değerlendirirken izin verin de Afganistan’dan, Suudilerden örnek verelim. Oradakiler sizinle aynı kitabı okuyorlar. Ve 1400 yıldır bu din onların yaşadığı gibi geldi. Acaba yanlış yorumlayan siz olabilir misiniz? Bu nasıl bir kitap ki bu kadar fena yorumu da yapılabiliyor? Yani bu potansiyeli içermesi bile bir tehlike ve eleştiri konusu değil midir? En azından bu dinin kitabının zulüm için bolca malzeme barındırdığını kabul edebilir misiniz? Bunlar hakkında ‘yanlış anlamışlar’ deyip geçemeyiz, dinin sebep olduğu acılardan bu şekilde kaçamazsınız. Bu yanlış anlama dediğiniz şeyler milyonlarca insanın hayatlarını mahvetti, mahvediyor, mahvetmeye de devam edecek. Bu felakete sebep olan metinleri düzeltebilir misiniz acaba? Düzeltemezseniz, bunlara karşı hiçbir şey yapmamış olacak ve ses çıkarma hakkınızı yitireceksiniz. Bunun farkında mısınız? Sizin ”Bunlar yobaz, dinimizi bağlamaz” sözleriniz benim gözümde hiçbir şey ifade etmeyen kaçış sözlerinden ibaret."

Alıntıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HIGHER -- 24 Nisan 2019; 20:24:29 >

• Tayyip suçlu değil Atatürk suçlu. Emin misin yazının doğru anlama geldiğine? Biz şimdi bugünkü iktidara değil de Atatürk'e mi sövmeliyiz yani? Bu yazının anlamı budur.

Bunun farkında mısınız? Sizin ”Bunlar yobaz, Atatürk'ü bağlamaz” sözleriniz benim gözümde hiçbir şey ifade etmeyen kaçış sözlerinden ibaret."

Aynısını Atatürk için de mi söyleyeceğiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: torlofan

Tayyip suçlu değil Atatürk suçlu. Emin misin yazının doğru anlama geldiğine? Biz şimdi bugünkü iktidara değil de Atatürk'e mi sövmeliyiz yani? Bu yazının anlamı budur.

Bunun farkında mısınız? Sizin ”Bunlar yobaz, Atatürk'ü bağlamaz” sözleriniz benim gözümde hiçbir şey ifade etmeyen kaçış sözlerinden ibaret."

Aynısını Atatürk için de mi söyleyeceğiz?
    Bundan bunu anladın demek, otur sıfır.
  • HIGHER kullanıcısına yanıt
    Ne fark var? Ben bu anlamın çıkartılacağını söyledim.

Tam tersi olsa idi bu ülkeler dünyanın en ileri ülkeleri olsa idi İslam kanıtlanmış din mi olacaktı?

Yazı boş, bedava kendini kandırma.
  • quote:

Ne fark var? Ben bu anlamın çıkartılacağını söyledim.

Tam tersi olsa idi bu ülkeler dünyanın en ileri ülkeleri olsa idi İslam kanıtlanmış din mi olacaktı?

Yazı boş, bedava kendini kandırma.
    Bütün dünya kemalist olana kadar savaşın dedi mi Atatürk?
    Neyle neyi kıyaslıyorsun, Atatürk'ün söyledikleri gayet açık akıl ve bilim diyor adam başka bir şey değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HIGHER -- 24 Nisan 2019; 20:37:41 >
    Neye kızdın ki? Tamam bütün suç Metahan da diyeyim mutlu olacan mı?

Sanki ben bir şey iddia etmişim de ne söylüyorsun sen? Ben manyak mıyım Atatürk'ü suçlayayım? Yazar suçluyor farkında olmadan.

Ben yazının mantığının yol açacağı sonucu gösterdim sana. Özellikle senin için değerli olduğunu bildiğim kişiyi seçtim ki anla diye. Belli ki senin kutsalına saldırınca gözün dönüyormuş, gözün dönünce de kafan çalışmıyormuş.
  • quote:

Neye kızdın ki? Tamam bütün suç Metahan da diyeyim mutlu olacan mı?

Sanki ben bir şey iddia etmişim de ne söylüyorsun sen? Ben manyak mıyım Atatürk'ü suçlayayım? Yazar suçluyor farkında olmadan.

Ben yazının mantığının yol açacağı sonucu gösterdim sana. Özellikle senin için değerli olduğunu bildiğim kişiyi seçtim ki anla diye. Belli ki senin kutsalına saldırınca gözün dönüyormuş, gözün dönünce de kafan çalışmıyormuş.
    Kızdığımı nereden çıkardın? Bilgisiz insanlara gerçekler hakaret gibi gelirmiş, bu durumunda bir benzerlik var sanırım.
    Benim kutsalım mutsalım yok, saçma sapan şeyler uydurma hakkımda.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    ad hominem yaptın. Sanki ben Atatürk'e bir şey demişim gibi Atatürk'ü savunmaya çabaladın. Halbuki benim yaptığım şey yazının tutarsızlığını senin değerlerin üzerinden eleştirmek idi.

Kutsallık sadece din ile alakalı bir şey değildir benim için, senin için sadece o anlamdaysa yanlış bir ifade oldu, senin için aşırı değerli olan demek istemiştim.

Bu tarz yazıya bir Amerikalı da şunu dese ne olacak? Biz en büyük ekonomiye ve güce sahip ülkeyiz. Demek ki Hristiyanlık kanıtlandı?

Yazı boş dememin sebebi budur.
  • quote:

ad hominem yaptın. Sanki ben Atatürk'e bir şey demişim gibi Atatürk'ü savunmaya çabaladın. Halbuki benim yaptığım şey yazının tutarsızlığını senin değerlerin üzerinden eleştirmek idi.

Kutsallık sadece din ile alakalı bir şey değildir benim için, senin için sadece o anlamdaysa yanlış bir ifade oldu, senin için aşırı değerli olan demek istemiştim.

Bu tarz yazıya bir Amerikalı da şunu dese ne olacak? Biz en büyük ekonomiye ve güce sahip ülkeyiz. Demek ki Hristiyanlık kanıtlandı?

Yazı boş dememin sebebi budur.
    Senin ilk başta dediğinin yanlış olduğunu göstermeye çalıştım, anlamadıysan ne yapayım.

Hristiyanlık reform görmüştür, o yüzden onu geçeceksin. Bir tane Amerika gibi islami ülke var mı peki? Yok.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.