Şimdi Ara

Diplomasız Yazılımcı Mümkün O Zaman Diplomasız Doktor'da Olmalı !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eski Lokman Hekimler hangi üniversiteyi bitirdide doktor oldular. Diplomasız piyasada bir sürü yazılımcı var demek ki olabiliyor ki Doktor da olmalı.

• Kim bu başlık açıp giden DH Anonim? Fikir özgürlüğü olarak görmüyorum, başka bir niyet var. Hayır kimse bu, engellemek istiyorum kusura bakılmasın.

• Üstteki üye yorum yapmasaydi görürdük.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

Bilgisayar mühendisliği okuyup okul okumamış yazılımcı ile aynı maaşı alınca gelen pişmanlık hissi.

• BalkanGöçmeniBirBey kullanıcısına yanıt

Belki de üstteki üye yorum yapınca gördük.

Başlık: "Doktor'da Olmalı"

Yorum: "Oda yazılım mühendislerinin ayıbı."

Bağlacı yazmayı bilmeyen herkes benim gözümde aynı maalesef.

• Vain kullanıcısına yanıt

Belki de bir türlü tıp kazanamayıp aldığı tırıvırı kurslarla kendisini yazılımcı sanan biridir. Bak öylesi daha acı.

• Doktor hata yaptığında verdiği zararı geri alabiliyorsa, evet olabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Vain kullanıcısına yanıt

Mühendislik okumayıp alabilen çok az kişi var.

Tıp okuyup da tıpta da herkes aynı maaşı almıyor ve bütün meslekler için geçerli yani bu.

Diplomasız doktorluk mümkün değil çünkü tıp tamamen pratiğe dayalı bir meslek. Doğrudan uygulaması var, bunun eğitiminin 2-3 haftada alınabilmesi veya tek başına öğrenilebilmesi çok zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ED5D10718 -- 30 Mart 2024; 22:57:5 >
  • Arkadaş diplomadan dert yandığı için buna kafayı taktı gibi geldi ondan öyle yazdım. O zaman diploması olmayan doktor da olsun demiş. Tıpta bu mümkün değil,

hatanın geri dönüşü yok. Yazılımda da bazı kritik sektörler var, bankacılık, havacılık, vb. gibi. Ancak hatayı daha tolere eden alanlar da var, oyun ve mobil uygulama alanları gibi.

Yazılım alanı hep böyleydi, üniversiteye gitmeden önce bunu bilip gitmesi gerekirdi. Mühendisten ziyade sektör deneyimi ve dolu portfolyosu olanın önü açık.

Mobil tarafında sektörün içindeyim, mühendislik mezunu yazılımcıların da çoğu bilgisayar mühendisi veya bilgisayar bilimleri mezunu değil.

Ama treni kaçırmamak lazım, belli bir noktadan sonra giriş seviyede yazılım alanında iş bulmak çok zorlaşacak hem aşırı fazla girişmeye çalışan var hem de

yardımcı yapay zekalar bomba gibi geliyor. 10 seneye gelişmiş halini düşünemiyorum, muhtemelen 2-3 senior yapay zeka desteği ile çok güzel işler çıkarabilecek.

Bizdeki sıkıntı devlet politikası olarak beyaz yaka bitirildi, her ile okul açıldı ve iş piyasasındaki arz talep dengesi bozuldu. Hindistandaki gibi yurtdışına kaçmaya çalışan

işsiz beyaz yaka ve yazılımcı ordusuyla kalırsak şaşırmayın. Bu saatten sonra genç arkadaşlar iyi paralar hedefliyorsa el zanaati mesleklere yönelinmeli.

Eminim şu an ustalar doktorlardan bile fazla kazanıyor, işleri o kadar bol ki yetişemiyorlar ya da kendileri müşteri seçiyorlar artık.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.