Şimdi Ara

Direksiyon dersiyle ilgili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yazılıyı geçtim güzel bi notla şimdi direksiyon sınavı kaldı dersleri alıyorum işte bugün hocayla gidiyoruz 3 e attım adam dedi ki biz burda hiç 3 e attık mı dedi yok ama siz olsanız atardınız ben artık iyice araba sürmeyi öğrenmek,sağ şeritten tın tın acemi olduğumu belirticek göze sokacak şekilde gitmek yerine normal sürmek istiyorum yarın öbür gün ehliyeti alınca ailemden araba istemeye yüzüm olsun diyorum,hoca senin ilk amacın sınavı öğrenmek sonra iyice öğrenirsin dedi sizce doğru olan bu mu ?

geçen gün de komik bi olay geldi başıma geri vitesle dubaların arasına park edicez elimi arkaya attım elini niye arkaya atıyorsun sorabilir miyim dedi araçta geri görüş kamerası ve arkaya olan mesafeyi ölçen aletten var ben de dedim ki onlara çok bağlı kalmak istemiyorum her araçta yok onlar bizim arabada da yok dedim bu sefer adam bi bozuldu ben sana böyle öğretiyorum ama sen bilirsin peki dedi sonra konuşmadı uzun süre

sizce yanlış mıyım

• Bırak konuşsun dursun sen istediğini yap kullanıyorsan zaten sınavı da dert etme geçersin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Direksiyon sınavında geri görüş kamerasını kullandırmıyorlar deseydin hocam tam dayaklık bi hoca sizin ki bunların amacı en doğru şekilde araç kullanmayı öğretmek değil zaten bunların amacı çok para az ders.

Siz şimdi aynaları kullanarak geri geri girmeye çalışsanız iş uzayacak ama geri görüşü kullansanız 1 2 denemede zaten arabanın nereye gideceğini nerede durmanız gerektiğini zaten kamera yeşil sarı kırmızı çizgilerle gösteriyor hemen tamamdır bugünlük ders bu kadar diyecek gidecek.
  • bnym97 kullanıcısına yanıt
    Direksiyon sınavında park sensörü, yokuş kalkış desteği gibi yardımcı donanımlar kullanılabilirmiş. Mevzuatta buna engel olan bir madde yokmuş.
    http://www.mynet.com/haber/guncel/direksiyon-sinavinda-devrim-1822089-1

Kurslar da kendi başarı oranlarını yükseltip diğer kurumlar arasında rekabet etmek amacıyla, öğrenci sınavı geçecek şekilde öğrensin, mümkünse sınav güzergahında yapılması istenen şeyleri ezberlesin kafasındalar. Muhtemelen hoca da sınavda hata yapmadan park etsin diye park sensörü ile park yaptırıyor. Eğitimler, sınavlar zorlaştı diyorlar o kadar ama bence hala çok yetersiz. Yukarıda dediğim kurs mantığı değişmedikçe de yetersiz kalacak. Avrupada bildiğim kadarıyla en az 30 saat ve farklı koşullarda eğitim verme zorunluluğu var.

• ALEXİST kullanıcısına yanıt
    http://ookgm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2015_03/24062317_20150324181306.pdf

Hocam 24/03/2015 tarihli direksiyon sınavı mevzuatı.Neredeyse hepsini okudum fakat yardımcı donanım kullanımının serbest olduğu bir madde göremedim.Böyle bir şey olsaydı forumda bir çok komisyon üyesi mevcut kesinlikle söylelerlerdi diye düşünüyorum.Böyle haber sitelerini kaynak gösterip yazılan haberlere pek güvenmemek gerekiyor.Meb veya resmi gazetede ki yazılar en güvenilir olanlarıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bnym97

http://ookgm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2015_03/24062317_20150324181306.pdf

Hocam 24/03/2015 tarihli direksiyon sınavı mevzuatı.Neredeyse hepsini okudum fakat yardımcı donanım kullanımının serbest olduğu bir madde göremedim.Böyle bir şey olsaydı forumda bir çok komisyon üyesi mevcut kesinlikle söylelerlerdi diye düşünüyorum.Böyle haber sitelerini kaynak gösterip yazılan haberlere pek güvenmemek gerekiyor.Meb veya resmi gazetede ki yazılar en güvenilir olanlarıdır.

@ALEXİST

Kendisine israrla sordum kullanimin uygun oldugunu 2 senedir sorun cikmadigini soyledi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.