İnsanlar genelde direksiyonun sertleşmesinden şikayet eder benim sorunum direksiyonun aşırı hafiflemesi. Yaklaşık 1 senedir özellikle sabahları aracı çalıştırıp manevra yaparken direksiyondan bir uğultu geliyordu. 3-4 ay önce direksiyon hafiflemeye başladı. Virajlarda tekerleklerin yaptığı baskıyı direksiyondan hisstememeye başladım ve araba doğal olarak sağa sola kaçmaya başladı. Servise gittim direksiyon pompası hidroliği yenilendi, pompa incelendi, rot ayarlarına bakıldı problem çıkmadı.
Son bir aydır araç biraz hızlanınca direksiyonda boşluk oluşmaya başladı. Boşluk neredeyse direksiyonun çeyrek turuna eşit. Araç hareket halindeyken direksiyon çok hafif ve ön tekerlekler biraz geç tepki veriyor. Gösterdiğim iki usta direksiyon kutusunda problem olduğunu söyledi açıkcası pek güvenemedim. Direksiyon kutusunun sökülüp takılması ayrı masraf, çıkmasını bulup satın almak bir masraf, tamir ettirmek bir masraf. Direksiyon kutusunda bir problem yoksa muhtemelen sökülüp takılırken başına birşey gelme olasılığıda var.
Problem öntakımla ilgili bir parçadan olabilir mi? Bir tahmininiz var mıdır? Fikirlerden yola çıkarak gelecek hafta son defa bir inceleme yaptırayım. Olmazsa da direksiyon kutusunu kucaklayıp usta aramamın vakti geldi demek Fikirleriniz için şimdiden teşekkürler.
Rot başları yada rot milinde arıza var değiştirin geçecektir.
carisma 99gl 80 -90 dan hızdan sonra direksiyonda boşluk oluşuyor sebebi nedir cevap verene şimdiden teşekkür ederim
aynı problem bizim araçdada vardı arabayı 60 bin bakımına götürüdük araç çıktı direksiyon aşırı yumuşak ama boşluk filan yok neredeyse üfleyerek çeviriceksin direksiyonu ani menavralarda filan çok güzel oluyordu fakat araçıtekrar bakıma soktuk çıktı araçın direksiyonu sertleşmiş bir anlam vermedim =)
direksiyon boşluğu neye bağlıymış peki
arkadaslar megane1 aracımda neredeyse yarım tur boşluk var. bna çıkarıcağı masraf ne olur acaba? bi bilginiz varmı
dostum sebebi, - viraj demir lastiklerini kontrol ettir - ön salıncak burçlarını kotrol ettir. muhtemelen bu iki bölümden birisinden çıkar problemin kaynağı.