Şimdi Ara

DİREKSİYON SİMİDİ YAMUKLUĞU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1) Aracın rot millerini değiştirdim daha sonra rot ayarı yaptırdım giderken sağa sola çekme yok ama araç düz giderken direksiyon simidi çok hafif 1-2mm sağa meyilli yani bakınca başkası anlamaz düz duruyor da ben uzun süredir kullanıcı olduğum için kollarımın duruşundan hissediyorum biraz simetri hastalığı var bu simit yamukluğu nasıl düzeltilir?
    2) Aracın arka rot ayarlarında bozukluk olsa ne gibi belirtileri olur?

• Aracın modeli nedir? Arka rot ayarı eğer aracın tam bağımsız süspansiyona sahipse ve multilink dediğimiz süspansiyon varsa gerekli olur. Sabit aks veya yarı bağımsızların ayar imkanı yok diye biliyorum. Arka takım ayarsızlığı muhtemelen viraj ve yüksek sürat stabilitesini direksiyon stabilitesini etkileyecektir.

Eğrilik için eğer aracın yeni modelse açı ayarı yapılıyordu bilgisayar sistemi üzerinden. Konusu vardı ararsan yararına olur...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarkihalindekal

Aracın modeli nedir? Arka rot ayarı eğer aracın tam bağımsız süspansiyona sahipse ve multilink dediğimiz süspansiyon varsa gerekli olur. Sabit aks veya yarı bağımsızların ayar imkanı yok diye biliyorum. Arka takım ayarsızlığı muhtemelen viraj ve yüksek sürat stabilitesini direksiyon stabilitesini etkileyecektir.

Eğrilik için eğer aracın yeni modelse açı ayarı yapılıyordu bilgisayar sistemi üzerinden. Konusu vardı ararsan yararına olur...

Bmw e46 2005 model 3.16i viraj ve yüksek sürat yol düzgünse (kaymak asfalt) araç yüksek süratede çıkıyor güvenli virajda alıyor ancak yol bozuk satıh yamalardan ve kırıklı asfalttan oluşuyorsa böyle yolda virajlarda veya düz giderken arkada sağlı sollu oynamalar oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mel Gibsonn -- 1 Nisan 2018; 22:40:48 >
  • Mel Gibsonn M kullanıcısına yanıt
    Arkadan tahriklilerde daha doğrusu arkadan tahrikli ve bağımsız süspansiyonlu bütün araçlarda başıma geldi.

97 model s320
    2004 model Ford Expedition
    2008 Lumina Ss

hepsinde dediğin şeyi yaşadım. Sebebini bilen arkadaşlar varsa bizi aydınlatsınlar. Lumina Ss kilitli diferansiyele sahipti o yüzden az hissettiriyordu s320'ye oranla.

Aynı hadise nedense sabit akslı araçlarda başıma gelmedi...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Arkadan tahriklilerde daha doğrusu arkadan tahrikli ve bağımsız süspansiyonlu bütün araçlarda başıma geldi.

97 model s320
    2004 model Ford Expedition
    2008 Lumina Ss

hepsinde dediğin şeyi yaşadım. Sebebini bilen arkadaşlar varsa bizi aydınlatsınlar. Lumina Ss kilitli diferansiyele sahipti o yüzden az hissettiriyordu s320'ye oranla.

Aynı hadise nedense sabit akslı araçlarda başıma gelmedi...

Bilgisayarlı rota soktum arkayı adam herşey normal diyo ama dediğim şeyleri yaşıyorum sizde bu araçlarda yaşadığınıza göre herhalde aracın karakteristiği böyle
    Benim kullandığım araçlar da rot balans ayarı yapılmıştı, daha doğrusu ben yaptırmıştım. Sebebini öğrendiğimde burdan paylaşırım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Benim kullandığım araçlar da rot balans ayarı yapılmıştı, daha doğrusu ben yaptırmıştım. Sebebini öğrendiğimde burdan paylaşırım.

Eyvallah
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Direksiyon Körüğü
    19 yıl önce açıldı
    Astra direksiyon soyulması
    6 yıl önce açıldı
    308 direksiyon sertliği
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Nasil yamuk ki dikine mi yamuk , konumsal olarak mi ???

• quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

Nasil yamuk ki dikine mi yamuk , konumsal olarak mi ???

Teker düz seyrederken direksiyon hafif sağa dönük 1-2mm

Haa anladim bizim renoda da var rot balantan sonra oldu. Hatta bayagi belirgin araba duz gidiyor am direksiyon sola donuk sanayiye ugrayamadigimizdan oyle duruyor. Bizimki 7-8 milim var duzeltince duz olunca araba sola kayiyor

• Hiçbir rotçu doğru düzgün ayar yapamıyor , adamların makinesinin kalibrasyonu bozuk ya da sıkarken kaydırıyor gerizekalılar !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 2 Nisan 2018; 16:43:27 >
    3 sene kadar 2001 BMW z3 2.2 kullanmıştım. Onda da aynı sorun vardı. Rot balans yaptım süspansiyonları değiştirdim vs değişen bir şey olmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jackal78

3 sene kadar 2001 BMW z3 2.2 kullanmıştım. Onda da aynı sorun vardı. Rot balans yaptım süspansiyonları değiştirdim vs değişen bir şey olmadı.

arka rot mu dediğiniz şey?
    Evet

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.