Şimdi Ara

DİREKSİYON SINAVINDA STOP ETTİRME? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
127
Cevap
3
Favori
47.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: sonsayfa

Konuyu hortlatıcam galiba ama yeni konu açmaktan iyidir.

Bu haftasonu bende direksiyon sınavına gireceğim. Aldığım kurs yeri 10 saat kesin ders ve öğrenemeyen kesime de 1 hafta içinde ek ders sağlayacağını söyledi fakat benim hoca aynı seninki gibi. Araç stop ettirmek her gün 1 kere farz oldu artık. Ya sen hocasın kardeşim ''Takma kafana olur'' ''Olsun alışırsın boşver'' gibi teselli kelimeleri söyleyeceğine ''ayak senin ayağın sen kontrol ediyosun'' ''bak kaçırdın debriyajı araba yolun ortasına çıktı'' gibi hödük cümleleri sarf ediyor. Bende inadına hala öğrenmeye çalışıyorum.

Araç zaten 1.2 hacimli motora sahip birde gazlı. Zorlasan 60 beygir çıkmaz ve bekliyor ki bu aracı stop ettirmeden kaldıralım? İnsan şuraya sesli araba alır da motorsun sesi duyulsun falan artık nasıl yalıtım yaptılarsa motora ses yok. Ses değişti diyor da şehir zaten gürültülü, motorun sesi sıfır.

Bu tip hoca yüzünden stop ettirme olayı kafama takıldı artık psikolojik olarak stop ettiriyorum aracı. Geçen haftasonu 1.3 multijet araçla 30 derece nin üzerindeki bir bayırda arka arkaya 10 kere stop ettirmeden kaldırdım ama aracın sesi geliyor içeri.

Stres çok kötü ama debriyaj da bir o kadar kötü. 25 yaşıma geldim araç sürmenin gaz ve frenden ibaret olduğunu sanıyordum küçüklüğümde. Şimdi baktım ki zor bir olay(zor her zaman çekicidir bilirsiniz) öğrenme hırsı geldi ama o pedalı kırıp atacam oradan yakında ya. Ne aptal iş abicim. Kimse kusura bakmasın ama 1.65 boyundaki adamla aynı koltuk mesafesinde kullanmama rağmen pedalı en dibe basmaya ayağım yetişmiyor. En dibe basmadan da vitese girmiyor. Soktumun pedalı 1 metre gir çık yapabilirmi ya ?

Daha arabayı stop ettiremeden kaldıramadımtan sonra rmin olun terör estiriyor pratiği olmayan şöförler bu sistem iyi sınavdan kalsınlar ki öğrenip gelsinler yeni nesil araçları dahi kaldıramıyorsanız hey maşallah..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: sonsayfa

Konuyu hortlatıcam galiba ama yeni konu açmaktan iyidir.

Bu haftasonu bende direksiyon sınavına gireceğim. Aldığım kurs yeri 10 saat kesin ders ve öğrenemeyen kesime de 1 hafta içinde ek ders sağlayacağını söyledi fakat benim hoca aynı seninki gibi. Araç stop ettirmek her gün 1 kere farz oldu artık. Ya sen hocasın kardeşim ''Takma kafana olur'' ''Olsun alışırsın boşver'' gibi teselli kelimeleri söyleyeceğine ''ayak senin ayağın sen kontrol ediyosun'' ''bak kaçırdın debriyajı araba yolun ortasına çıktı'' gibi hödük cümleleri sarf ediyor. Bende inadına hala öğrenmeye çalışıyorum.

Araç zaten 1.2 hacimli motora sahip birde gazlı. Zorlasan 60 beygir çıkmaz ve bekliyor ki bu aracı stop ettirmeden kaldıralım? İnsan şuraya sesli araba alır da motorsun sesi duyulsun falan artık nasıl yalıtım yaptılarsa motora ses yok. Ses değişti diyor da şehir zaten gürültülü, motorun sesi sıfır.

Bu tip hoca yüzünden stop ettirme olayı kafama takıldı artık psikolojik olarak stop ettiriyorum aracı. Geçen haftasonu 1.3 multijet araçla 30 derece nin üzerindeki bir bayırda arka arkaya 10 kere stop ettirmeden kaldırdım ama aracın sesi geliyor içeri.

Stres çok kötü ama debriyaj da bir o kadar kötü. 25 yaşıma geldim araç sürmenin gaz ve frenden ibaret olduğunu sanıyordum küçüklüğümde. Şimdi baktım ki zor bir olay(zor her zaman çekicidir bilirsiniz) öğrenme hırsı geldi ama o pedalı kırıp atacam oradan yakında ya. Ne aptal iş abicim. Kimse kusura bakmasın ama 1.65 boyundaki adamla aynı koltuk mesafesinde kullanmama rağmen pedalı en dibe basmaya ayağım yetişmiyor. En dibe basmadan da vitese girmiyor. Soktumun pedalı 1 metre gir çık yapabilirmi ya ?

Camı aç

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• aracı stop ettirince (hem de 2 defa) devam etmemen gerekirdi. devam ettiğine göre de bırakmamaları gerekir. yani komisyon tamamen hatalı.
  • Ben de 8 kasım pazar günü direksiyon sınavına girdim.bizim parkurda 3 tane ışık var.bu ışıklara geleden önce yokuş yukarı 2 defa araba kaldırdım arabayı kaydırmadım arabayı bağırttırmadım.ilk 2 ışıkta çok iyisi durdum çok iyi kalktım kavrama noktasını çok iyi kavramıştım.sın ışıkta durdum.beklerken ayağımı yanlışlıkla debriyajdan kaldırdım araba stop etti ve araçtan indirildim.komisyonda bi tane kadın vardı baya sertti beni aşağı indirene kadar hiç konuşmadı.arkada bi tane genç abi vardı o hep dışarı bakıyordu.ben orada bi anlık hatamdan kaldım.baya üzüldüm açıkçası yokuşlarda arabayı kaldır sinyalleri unutma her şeyi iyi yap stop ettirdim diye indirdiler.işte kadın in aşağı dedi arkadaki abi ışıklarda olmaz dedi.ben trafiği aksatmadan arabayı kaldırdım ve kenara çektim indim.bana orda şans verilseydi normal devam ederdim.3. Işıklarda hiç stop ettirmemiştim halbuki.kurs hocası bile çok iyi sürüyordun ne oldu dedi.bu komisyondan pazar günü sadece 2-3 kişi geçebilmiş.her saat 2 tur oluyor siz hesap edin artık

• kurs hocamın bana söylediği şey : stop edersen 1 saniye bile beklemeden hemen çalıştır.

1-2 stop ettirmeyi göz ardı ediyorlar dedi.
  • Ben 3 kere stop ettirmiştim rampada o sınavı geçmiştim.hatta geçtiğimi öğrenince havalara zıplamıştım beklemiyordum öyle bişe.hocalarla muhabbet etmiştik sınav öncesi tanıdık vs bişeler çıktı o sayede geçtim büyük ihtimalle

• Kurallar baya keskinlesmis. Yazilanlari okurken benimde ehliyet gunum aklima geldi. O zamanlar encok kemere , ayna yarlarina, koltuk ayarina felan takiyorlardi. Ehliyet aldigim donemde zaten arac kullaniyordum. Rampa mampa fark etmeksizin soforlukte iyidim. Ancak koltuga oturdugum an aynalara ve koltuga yeltendim ayarlamak icin o sirada hocalar cabuk cabuk , sirada cok bekleyen var yetistiremiycez dediler ve ben bir anda kafama yazdigim sirallamayi atlayip marsa vurup devam ettim. Parkurda cok iyidim sorular sordular hem cevapladim hem devam ettim. Sinav bittiginde 100 almisimdir diye boburleniyordum aksama sonucu kurstan ogrenince bir an duraksadim. 70 almisim kil payi gecmisim :). Nerden puan kirdilar diye sordum dedilerki aynalari ayarlamamissiniz, koltugunuzu felan ayarlamamissiniz. Dedim hocalar yaptirmadi beni aceleyle cikardilar parkurdan ; kurstaki yetkili gulumsedi dedi bilerek yaptilar sizde dusmussunuz :)) neyseki parkurda hata yapmamisim , demekki yapsaydim direk kaliyordum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan1461 -- 17 Ocak 2016; 16:24:28 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.