Şimdi Ara

DİREKSİYON SINAVINDA STOP ETTİRME? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
127
Cevap
3
Favori
47.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: vetenes

quote:

Orijinalden alıntı: isovmelih

Stop ettirmekten kimse kalmaz saçmalamayın.

30 yıllık şöförler bile stop ettirebilir aracı.

Stop ettirmek sadece puanınızı düşürür o kadar.

90 la geçmezsiniz 80 le geçersiniz gibi.

Puan sistemi artık yok geçti kaldı var sadece

Ve babam heyette oradan biliyorum bir kez stop ettirince heyecan diyorlar ikincide bırakıyorlar

Sistemden çok geri kalmışım ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isovmelih -- 14 Ekim 2014; 21:16:01 >
  • Ehliyetimi 5 ay önce aldım. Şahsi kanaatimce %99 mükemmeliyete yakın kullandım. %1 kırmamın sebebi lambalardan sağa dönerken sinyali dönmeye çok yakınken verdim. Bence sınav yapan kişiler kuralları harfiyen uygulamalı. Sizce aracı birkaç kez stop ettirip ehliyet alanlar benim ve benim gibilerin hakkına girmiş olmaz mı?

Ayrıca derslerde aracı stop ettirenlere bir önerim var, koltuklarını normal tercihlerinden 1-2 diş öne çekerlerse bir ihtimal stop ettirmeyebilirler. Ben 10 ders almıştım ilk 9 derste stop ettirmiştim ve bunun koltuk ayarından dolayı olduğunu 9. dersin sonunda farkettim. 10. derste stop ettirmedim.
  • bugün direksiyon sınavına girdim herşeyi çok güzel yaptım geri geri geldikten sonra arabayı istop ettirdim sizce kalmışmıyımdır sürücü kursundaki hoca geçerisn dedi
  • quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

quote:

Orijinalden alıntı: Sacramental

Aracı nasıl stop ettiriyorsunuz hiç anlamıyorum.

Daha tam öğrenmeden almayın zaten ehliyeti.

Geçen gün ben de ettirdim, ehliyeti iade etmeli miyim?

+1 sürekli istanbul trafiğindeyim,

insanlık hali illaki bir kez stop ettirilir,

hele yeni kullanmaya başlayanlar için 1 değil 2-3 kez stop hakkı tanınmalı.
  • Bende Eylül ayında girdim sınava benim kullandığım araba dizel getzdi ve bu arabayı stop ettirmek imkansıza yakındı ben aracı hiç stop ettirmedim fakat aşırı heyecanlı olduğum için çok sarsıntılı kullandım bir kere sinyal vermedim park ederken dörtlüleri unutmuşum parkuru sonuna kadar tamamladım kursun hocası geçebilirisin de kalabilirsinde dedi ben iki ihtimalede çok hazırdım akşam aradım geçmişim ama geçemediğiniz zaman kızmayın arkadaşlar bu sizin iyiliğiniz için unutmayın bilmediği halde torpilli geçenlerin sorumluluğu yarın o birgün o şoförler kaza yaptığında o komisyon üyelerinde olucak unutmayın.
  • dün direksiyon sınavına girdim.eğitimlerde istop ettirme rekoru kırıyordum ki ilk sınavda kesin kalırım diye düşünüyordum tabiki istop ettirmekten.neyse aracı 17 dakika kullandım ve bir kere istop ettirdim o da öndeki araç dikkatimi dağıttı..geri giderken dörtlüleri yakmamışım , pek sorun etmediler..ışıklara geldik tam sarıdayken kırmızıdan kurtulmak için gaza bastım kahretsin ki yarım saniye ile kırmızıda geçtim , kenara çektirdiler kaldık..sınava giderken herşeye hazırlklıydım şerit ihlalinden , istop etirmekten , park edememekten , sinyali unutmaktan kalmayı göze aldım .. kırmızı ışıktan kalmak gerçekten koydu..ikinci el Toyota yarisleride gözüme kestirmiştim..bak ya yine çok canım sıkıldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lacrymosa86 -- 26 Ekim 2014; 8:02:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: lacrymosa86

dün direksiyon sınavına girdim.eğitimlerde istop ettirme rekoru kırıyordum ki ilk sınavda kesin kalırım diye düşünüyordum tabiki istop ettirmekten.neyse aracı 17 dakika kullandım ve bir kere istop ettirdim o da öndeki araç dikkatimi dağıttı..geri giderken dörtlüleri yakmamışım , pek sorun etmediler..ışıklara geldik tam sarıdayken kırmızıdan kurtulmak için gaza bastım kahretsin ki yarım saniye ile kırmızıda geçtim , kenara çektirdiler kaldık..sınava giderken herşeye hazırlklıydım şerit ihlalinden , istop etirmekten , park edememekten , sinyali unutmaktan kalmayı göze aldım .. kırmızı ışıktan kalmak gerçekten koydu..ikinci el Toyota yarisleride gözüme kestirmiştim..bak ya yine çok canım sıkıldı

Bir dahakine Stop ettir .

İstop çocukken oynadığımız oyundur .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tam bir seneyi geçmiş sınavı bitireli. Ben de sabah güç bela ulaştım sınav yerine
    Neyse hoca ve heyetle bindik arabaya. İşte çalıştır dümenden ayna ayarı yap falan
    Neyse sola sinyali verip çıktım. Sınav yeri bir pazar meydanıydı ve çıkışı rampaydı, önümüzde biri durdu, kaldıramadı falan. Ben de biraz geride durdum hani geri kaydırırsa falan bindirmesin bize diye. Ben heyetteki hocanın "Niye bu kadar mesafe bıraktın" diye sormasını beklerken "Yahu şu rampada durdurtanları anlamıyorum ne gerek var" deyince içimden bir "ohh" çektim. Neyse orayı geçtik, göbekten döndük, dümdüz gittik ileride sola döneceğim yerde kırmızıda durduk, önümüzde bir kaç araba vardı. Tam yeşil yandı arabayı kaldırırken stop ettiriyordum ama zamanında debriyaja basınca araba topladı kendisini. Hatta bir ara devir saati sıfıra geldi gelecek olmuştu. Hoca "Dörtlünü yak vitesi boşa tak öyle çalıştır" dedi "Hocam stop etmedi kurtardık neyse ki " dedim. Sonra tam biz geçerken ışık kırmızıya düştü, freni tekmeleyerek durdurdum aracı Daha önce eğitimde düşmüştüm o tufaya bu sefer düşmedim Gel gelelim heyet hocasının tepkisi "Acelemiz yok aman kırmızıda geçme de" oldu. Tabii 2 tur atmamıza rağmen yarım saati dolduramadık. Yeni müfredatın ilk zamanları daha. Sağda çay ocağı tarzı bişey gördük, oraya çekmemi istediler. Güzel de park ettim ne yalan söyleyeyim arabadan inmeden 2 şer bardak çay içtik Sonra tekrar pazar yerine dön, park et, ileri git geri gel falan. "Ohoo olmuş bu" yorumlarıyla arabadan inmeler ve sadece bir kaç saat sonra "geçtin" diye gelen telefon.

• Arkadaşlar kusura bakmayın geç cevap verdiğim için.
    2. sınavıma kimliği kaybettiğim için alınmadım biraz tartışma oldu.
    3. sınavım ilk 15 kasım olarak belirlenmişti ama sistem otomatik 9 kasıma almış ve sevgili(!) kursum bana 2 gün öncesinden haber veriyo ve ben 20 gündür nerdeyse direksiyona oturmamışım neyse cumartesi sınavdan sonra akşam 2 ders verdiler ertesi gün sınava girdim. Bütün direksiyon sınavları boyunca 8 ders aldım.
    Sınavda da gayet güzel sürdüm hiç stop ettirmedim en önemlisi komisyon üyeleri çok iyi insanlardı ben de rahatladım. Çok şükür bitti sınav bi emniyet işleri kaldı.
  • Cumartesi direksiyon sınavım vardı , aynaları kontrol ettim kemerimi taktım sinyalimi verdim vitesi bir e takıp el frenini indirip yola çıktım,her şey iyi güzeldi sıra yokuşa geldiğinde ilkinde debriyajdan ayagımı erken çektim sanırım araç stop etti ,hemen aracı tekrar çalıştırıp sorunsuz çıktım ikincisinde ,komisyon görevlisi heyecan yaptın ondan kalkamadın iyi sürüyorsun dedi ,onun dışında ışıklarda bir kez daha stop ettirdim aracı kaldırırken ,sinyallerde ve vites geçişlerinde hata yapmadım şerit ihlali yapmadım park ihlali yapmadım ,geri geri rahat bir şekilde götürdüm.Demin sürücü kursunu aradım geçtiğimi söylediler.
    Arkadaşlar stop ettirmekten korkmayın onda insiyatif gösteriyor.
    Sinyalleri ve vites geçişlerini iyi yapıyorsan şeridinden çıkmıyorsan direksiyona hakimsen ,stop ettirsende bırakmıyorlar.
    Sınava girecek herkese başarılar ,darısı başınıza ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technotronic -- 17 Kasım 2014; 17:50:46 >
  • hayatınızda ilk defa bindiğiniz arabayı 10 defa bile stop ettirmeniz çok normal kimi araba vardır debriyaj kavrama noktası ta en diptedir sen ortadan kavramalıya alışkınsındır küt stop eder. öyle arabadan indirip kaldın diyen adamın alnını karışlarlar. devlet kan akmadan bu işi ivedilikle yoluna sokmalı. 3 kerede kalıyorsa adaylar gerçekten, at çöpe gitsin o sınav sistemini.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Technotronic

Cumartesi direksiyon sınavım vardı , aynaları kontrol ettim kemerimi taktım sinyalimi verdim vitesi bir e takıp el frenini indirip yola çıktım,her şey iyi güzeldi sıra yokuşa geldiğinde ilkinde debriyajdan ayagımı erken çektim sanırım araç stop etti ,hemen aracı tekrar çalıştırıp sorunsuz çıktım ikincisinde ,komisyon görevlisi heyecan yaptın ondan kalkamadın iyi sürüyorsun dedi ,onun dışında ışıklarda bir kez daha stop ettirdim aracı kaldırırken ,sinyallerde ve vites geçişlerinde hata yapmadım şerit ihlali yapmadım park ihlali yapmadım ,geri geri rahat bir şekilde götürdüm.Demin sürücü kursunu aradım geçtiğimi söylediler.
    Sinyalleri ve vites geçişlerini iyi yapıyorsan şeridinden çıkmıyorsan direksiyona hakimsen ,stop ettirsende bırakmıyorlar.

Ben ilk sınavımda 2 kere stop ettirdiğim için kalmıştım?

• 9 Kasım' da girdim bende direksiyon sınavına. Zaten araç kullanma tecrübem vardı. Birkaç saat ders aldım yinede sınavla ilgili güzergahı görmek aracı tanımak için. Sınav süresince oldukça rahattım, kursun hocası ve komisyon hiç karışmadı. Yokuşda dur kalk yapmamı, yine yokuşta geri gelmemi istediler. Sorunsuz bir şekilde hepsini yaptım. Geri parkı istemediler. Ben tecrübenin verdiği rahatlıkla kullandım zaten :) Sınav süresince sanırım parkurdaki en hızlı araç benim kullandığımdı utanmadan birde stop eden iki araca makas attım Kuzenim de benden önce girdi 2 kez stop ettirmesine birkaç hatası olmasına rağmen o da geçti.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: merMD

quote:

Orijinalden alıntı: Technotronic

Cumartesi direksiyon sınavım vardı , aynaları kontrol ettim kemerimi taktım sinyalimi verdim vitesi bir e takıp el frenini indirip yola çıktım,her şey iyi güzeldi sıra yokuşa geldiğinde ilkinde debriyajdan ayagımı erken çektim sanırım araç stop etti ,hemen aracı tekrar çalıştırıp sorunsuz çıktım ikincisinde ,komisyon görevlisi heyecan yaptın ondan kalkamadın iyi sürüyorsun dedi ,onun dışında ışıklarda bir kez daha stop ettirdim aracı kaldırırken ,sinyallerde ve vites geçişlerinde hata yapmadım şerit ihlali yapmadım park ihlali yapmadım ,geri geri rahat bir şekilde götürdüm.Demin sürücü kursunu aradım geçtiğimi söylediler.

Ben ilk sınavımda 2 kere stop ettirdiğim için kalmıştım?

Bu kadar insafsızlık olmaz ,direksiyona hakimsen park etmede ve vites geçişlerinde problem yaşamadıysan geçirmesi gerekirdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: sonsayfa

Konuyu hortlatıcam galiba ama yeni konu açmaktan iyidir.

Bu haftasonu bende direksiyon sınavına gireceğim. Aldığım kurs yeri 10 saat kesin ders ve öğrenemeyen kesime de 1 hafta içinde ek ders sağlayacağını söyledi fakat benim hoca aynı seninki gibi. Araç stop ettirmek her gün 1 kere farz oldu artık. Ya sen hocasın kardeşim ''Takma kafana olur'' ''Olsun alışırsın boşver'' gibi teselli kelimeleri söyleyeceğine ''ayak senin ayağın sen kontrol ediyosun'' ''bak kaçırdın debriyajı araba yolun ortasına çıktı'' gibi hödük cümleleri sarf ediyor. Bende inadına hala öğrenmeye çalışıyorum.

Araç zaten 1.2 hacimli motora sahip birde gazlı. Zorlasan 60 beygir çıkmaz ve bekliyor ki bu aracı stop ettirmeden kaldıralım? İnsan şuraya sesli araba alır da motorsun sesi duyulsun falan artık nasıl yalıtım yaptılarsa motora ses yok. Ses değişti diyor da şehir zaten gürültülü, motorun sesi sıfır.

Bu tip hoca yüzünden stop ettirme olayı kafama takıldı artık psikolojik olarak stop ettiriyorum aracı. Geçen haftasonu 1.3 multijet araçla 30 derece nin üzerindeki bir bayırda arka arkaya 10 kere stop ettirmeden kaldırdım ama aracın sesi geliyor içeri.

Stres çok kötü ama debriyaj da bir o kadar kötü. 25 yaşıma geldim araç sürmenin gaz ve frenden ibaret olduğunu sanıyordum küçüklüğümde. Şimdi baktım ki zor bir olay(zor her zaman çekicidir bilirsiniz) öğrenme hırsı geldi ama o pedalı kırıp atacam oradan yakında ya. Ne aptal iş abicim. Kimse kusura bakmasın ama 1.65 boyundaki adamla aynı koltuk mesafesinde kullanmama rağmen pedalı en dibe basmaya ayağım yetişmiyor. En dibe basmadan da vitese girmiyor. Soktumun pedalı 1 metre gir çık yapabilirmi ya ?

Seni o kadar iyi anlıyorum ki. Ehliyet alana kadar çok çektim 4.girişimde kazandım .talihsizlik heyecan vb diyelim.ilk 2 sınavda istop edince kaldım.3.sınava giremedim babam bırakıyordu araba bozuldu trafik vardı geç kaldım. Kurs arabaları genelde kötü olur çok istop eder sadece debriyajla kalkma baştan ara gazı ver yavaş yavaş debriyajı çek ama bırakma araba 20 metre ilerlesin sonra çek arabayı falan düşünme onlar sanki seni düşünüyor.21 yaşındayım 2 ay kadar oldu ehliyet alalı babam başlarda ön yargılıydı 4 te aldım diye ama şimdi sorun yok .1000 km rahat yapmışımdır.170 km/h yi de gördüm kamyonun arkasında 20-30 ile de gittim .kısaca komisyon ****dir,şerefsizdir takılma sınavdan kalırsan
    Kaza da yapmadım bu zamana kadar boşuna 360 liramı ve zamanını çaldı sınav komisyon üyeleri

< Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >

• Ben ehliyetimi 6 yıl önce aldim. Gözlemlediğim kadariyla kurallara uyduğumuz surece sizden profesyonel sürüş beklemiyorlar. Stop ettirdim, devam ettim ehliyeti aldim kısaca. Kurallar önemli.

Sistem değiştimi bilmiyorum şuan ama elini sağ koltuğun baş kısmına sarıp kafasını arkaya çevirip hocalarla muhabbet etmeye çalışan barzolarda gördüm arabada ehliyet alirken. Benden iyi sürmelerine karşılık 0 kuraldan kaynaklı kaldılar. Geçmiş olsun.

• Sınav yerine araba ile gidip, araba ile dönmüştüm çok cooldum gençken

• Daha önce binmedikleri bir arabaya kendilerini oturtsak başına da 2-3 kişi versek denetlesin diye onların da stop ettirme olasılığı var ama araba kullanmaya yeni başlamış, muhtemelen sınav aracına daha önce binmemiş (rastgele veriliyormuş çünkü) birinden o baskı altında hiç stop ettirmemelerini bekliyorlar. Elbette stop ettirmeyip geçen sayısı çok ama insan biraz insaflı olur 1 hak verir en azından. Kalkarken stop ettirse biri kime ne olur yani?

• quote:

Orijinalden alıntı: sosyalik

Daha önce binmedikleri bir arabaya kendilerini oturtsak başına da 2-3 kişi versek denetlesin diye onların da stop ettirme olasılığı var ama araba kullanmaya yeni başlamış, muhtemelen sınav aracına daha önce binmemiş (rastgele veriliyormuş çünkü) birinden o baskı altında hiç stop ettirmemelerini bekliyorlar. Elbette stop ettirmeyip geçen sayısı çok ama insan biraz insaflı olur 1 hak verir en azından. Kalkarken stop ettirse biri kime ne olur yani?

Sistem değişti insaflı olmak mümkün değil. Yapılan hataya göz yuman görevliye yol boyunca bekleyen müfettişler anında ceza kesiyor ve o kişi bir yıl boyunca sınavlarda görev alamıyor. Ayrıca yeni düzenlemeye göre yapacağınız bir hata sınavda kalmanıza neden oluyor. Çok iyi sürüş yapsanızda, parkurda sadece bir hata sınav tekrarına yol açar. İnanın araç içindeki görevlilerin yapabileceği birşey yok. Sınavlara iyi hazırlanıp gelmek zorundasınız.

• Babam 25 yıllık şoför ve günde en az 300 km yol yapıyor. O bile bazen stop ediyor. Yeni bir şoförden hiç stop ettirmemesini beklemek biraz saçma gibi ama yinede azmettirici bir uygulama.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.