Şimdi Ara

DİREKSİYON SINAVINDA STOP ETTİRME?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
3
Favori
47.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu sabah direksiyon sınavına girdim kavşağa kadar her şey güzeldi ama karşıdan hızla gelen araca yol vermek için hoca durdurdu bi daha kalkarken 2 kere stop ettirdim vitesi 1e almayı unuttum sonra düzelttim araba biraz tekledi sonra kaldırdım arabayı devam ettim. İlerde yine dur kalk yapıcaz yanımdaki hocanın sırıttığını gördüm heralde yine stop ettireceğimi falan düşündü ama yaptım.
    Sonra park etmede direksiyonu sağa kırıp geri giderken arkadan kurs hocam tamam dur bu kadar yeterli dedi onun yüzünden kaldırımla arada boşluk kaldı ama kurs hocam kendi hatası olduğunu söyledi.
    Kısaca olay bu kalır mıyım sizce?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Direksiyon Sınavında Stop Ettirme

Direksiyon sınavında başarılı olmak için stop ettirmemek önemlidir. 2023 itibarıyla, direksiyon sınavında iki stop hakkın vardır. Üçüncü stopta sınav başarısız sayılır.

Stop Ettirmemek İçin İpuçları:

• Araba Kullanma Becerilerini Geliştir: Direksiyon sınavına girmeden önce pratik yapmak ve araç hakimiyeti kazanmak çok önemlidir.
    • Detaylara Dikkat Et: Sınav güzergahını önceden öğren ve trafik işaretlerine, yaya geçitlerine ve kavşaklara dikkat et.
    • Kontak Noktasını Hisset: Debriyaj pedalının kavrama noktasını hissederek sarsıntısız hareket etmeyi öğren.
    • Yavaş ve Düzgün Hareket Et: Ani hareketlerden kaçın ve aracı yavaş ve kontrollü bir şekilde sür.
    • Park Frenini Kullan: Yokuşta dururken veya park ederken park frenini kullanarak aracın kaymasını önle.

Stop Ettirme Durumunda:

• Sakin Kal: Panik yapma ve sakin kalmaya odaklan.
    • Aracı Güvenli Bir Yere Çek: Mümkünse aracı yolun kenarına veya güvenli bir yere çek.
    • Mekanik Sorunları Kontrol Et: Debriyaj veya motorla ilgili mekanik bir sorun olup olmadığını kontrol et.
    • Yeniden Başlatmaya Çalış: Anahtarı kontağa tak ve motoru yeniden çalıştırmayı dene.
    • Yardım Al: Sorunu kendi başınıza çözemiyorsanız, yardım için sınav görevlisine veya eğitmenine başvur.

Direksiyon sınavında stop ettirmemeyi öğrenmek, sınavda başarılı olmanın ve güvenli bir sürücü olmanın anahtarıdır. Bu ipuçlarını takip ederek, stop ettirme şansınızı azaltabilir ve ehliyetinizi alabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • He bir de ben sınava başlamadan önce kurs hocasıyla bi adam arasında kavga çıktı 15 dk falan onları bekledim öylece aracın içinde sonra sağolsunlar(!) adayı mağdur etmeyelim diye bindiler araca başladık öyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: merMD

He bir de ben sınava başlamadan önce kurs hocasıyla bi adam arasında kavga çıktı 15 dk falan onları bekledim öylece aracın içinde sonra sağolsunlar(!) adayı mağdur etmeyelim diye bindiler araca başladık öyle
    Aracı stop ettirilirse yeni sisteme göre aday sınavda başarısız olmuş demektir. Ve o anda sınav biter.

İlgili maddelerden biri de budur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aydoğan*

Aracı stop ettirilirse yeni sisteme göre aday sınavda başarısız olmuş demektir. Ve o anda sınav biter.

Bence böyle bir madde yok stop ettirmek çok da büyütülecek bir olay değil.
  • Sinav kurallari degisti 20 ye yakin madde var bildigim kadariyla tekinde bile hata olursa kaliyorsun. Stop ettirmede bunlardan biridir büyük ihtimalle.
  • Aydoğan* kullanıcısına yanıt
    Eğer müfettişlerin beklediği alanda stop ettirirsen seni direk arabadan indiriyolarmış sınavın bitiyomuş orda ama ben devam ettim
    Keşke önceki kavgayı bahane edebilsem neyse akşam belli olur
  • Artık stop ettirme şansı kalmadı gibi bir şey ,ehliyet almak git gide zorlaşıyor , tekrar direksiyon sınavına çağırılırsan şaşırma kardeşim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    stop etme ve abs arızası
    8 yıl önce açıldı
    Direksiyon sınavında kaza
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • merMD M kullanıcısına yanıt
    Kavga sizi ilgilendirmiyorki neyini bahane edeceksiniz. Sonuçlar açıklanınca konuyu editleyin de sınava gireceklere fikir olsun
  • Ben araci daha ilk hareket ettirirken stop ettirmistim. Sinavi gectim.
  • _AsDeRf_ _ kullanıcısına yanıt
    Ya sonuçta ben arbada bekliyorum orda kavga devam ediyo
    bekle allah bekle hocalar gelmiyo ki başlayalım iyice stres yaptım tabi zaten heyecanlıydım
    açıklanınca bilgilendiririm
  • quote:

Orijinalden alıntı: merMD

Eğer müfettişlerin beklediği alanda stop ettirirsen seni direk arabadan indiriyolarmış sınavın bitiyomuş orda ama ben devam ettim
    Keşke önceki kavgayı bahane edebilsem neyse akşam belli olur
    Birşey olmaaz. Ehliyet alabilmek için araba kullanabiliyor olmak gerekmiyor. Tamamen sınav heyetinin insiyatifi. Hocanla kavga etmiş olmaları seni çaktırabilir tabi; ama bunu yapacak adilikte olduklarını da sanmıyorum. Büyük ihtimal geçmişsindir.

Ben ehliyeti alırken parkurda yokuş falan da vardı. Benden önce arabaya bir kız binmiş. Koltuğu öne yaslamış. Ben araca binmeden koltuğu geri çektim. Arkada heyetteki abilerden birinden "ıghh!" diye ses geldi. Koltuğu dayamışız abinin dizine... Neyse arabaya bindim. Aynaları ayarladım. Sola sinyal vermeyi unutarak çıktım. Kullanımımı rahat gördükleri için yokuşa gelince biri "park et" dedi. Benim de parketmekten anladığım yolun mümkün olduğunca sağına geçip durmak olduğu için, yolun sağındaki çakılların içine girip durdum. "Niye buraya girdin?" dediler. "E park et dediniz ben de yolun sağına çektim. Yolun ortasında mı dursaydım?" dedim. Gülüştüler. "Kalk bakalım" dediler. İlk kalkışta istop ettirdim. İkinci kalkışta tozu dumana katarak kalktım. Nihayetinde sınavdan 85'le mi ne geçmiştim. Tabi bu yıllar önceydi, mevzuat farklıydı; ama hala insiyatif heyette.

• Diğerlerinden çok daha iyi surmeme rağmen heyecandan stop ettirdim iki kez. Sonra stop ettirmenin verdiği moral bozukluğuyla kör noktadaki arabayi göremedim ve sol şeride geçmeye çalıştım. Tam bir fiyaskoydu.

93le gecmistim.
  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Yok kavga kursla alakası olmayan yabancı bi sürücü ile kurs hocam arasındaydı. Heyette bi sıkıntı yoktu ama içim içimi yiyor akşam olasa da bi...
  • PetrovaFire kullanıcısına yanıt
    Abim benden 1 hafta önce girdi o da 2 kez stop ettirdi ama onda sınav heyetinden biri kurs hocasının eski öğrencisi olduğundan geçti. Ama ben de gram şans yok ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Birşey olmaaz. Ehliyet alabilmek için araba kullanabiliyor olmak gerekmiyor. Tamamen sınav heyetinin insiyatifi. Hocanla kavga etmiş olmaları seni çaktırabilir tabi; ama bunu yapacak adilikte olduklarını da sanmıyorum. Büyük ihtimal geçmişsindir.

Ben ehliyeti alırken parkurda yokuş falan da vardı. Benden önce arabaya bir kız binmiş. Koltuğu öne yaslamış. Ben araca binmeden koltuğu geri çektim. Arkada heyetteki abilerden birinden "ıghh!" diye ses geldi. Koltuğu dayamışız abinin dizine... Neyse arabaya bindim. Aynaları ayarladım. Sola sinyal vermeyi unutarak çıktım. Kullanımımı rahat gördükleri için yokuşa gelince biri "park et" dedi. Benim de parketmekten anladığım yolun mümkün olduğunca sağına geçip durmak olduğu için, yolun sağındaki çakılların içine girip durdum. "Niye buraya girdin?" dediler. "E park et dediniz ben de yolun sağına çektim. Yolun ortasında mı dursaydım?" dedim. Gülüştüler. "Kalk bakalım" dediler. İlk kalkışta istop ettirdim. İkinci kalkışta tozu dumana katarak kalktım. Nihayetinde sınavdan 85'le mi ne geçmiştim. Tabi bu yıllar önceydi, mevzuat farklıydı; ama hala insiyatif heyette.

O eskidendi.

Şu anda not verme işlemi hiç yok.

Mesajda belirttiğiniz "sinyal vermeme" kalma nedeni. Komisyonun yapacağı hiçbir şey yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: PetrovaFire

Diğerlerinden çok daha iyi surmeme rağmen heyecandan stop ettirdim iki kez. Sonra stop ettirmenin verdiği moral bozukluğuyla kör noktadaki arabayi göremedim ve sol şeride geçmeye çalıştım. Tam bir fiyaskoydu.

93le gecmistim.

Şu anda olsa kalırdınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tassa

quote:

Var.

Stop ettirmek bırakın büyütülecek şey olmayı, sınavdan başarısız olma sebebi.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tassa

quote:

Var.

Stop ettirmek bırakın büyütülecek şey olmayı, sınavdan başarısız olma sebebi.

Alıntıları Göster
    SINAV ESNASINDA DEĞERLENDİRİLECEK DURUMLAR

I. BÖLÜM: AŞAĞIDAKİ MADDELERDEN BİRİNİ HATALI YAPAN ADAY SINAVDA BAŞARISIZ SAYILIR.

1 Emniyet kemerini takmıyor, ayna ve koltuk ayarlarını kontrol etmiyor.

2 Aracı çalıştırma ve harekete geçirme usul ve kurallarına uymuyor.

3 Emniyetli ve rahat kalkış yapamıyor.

4 Yoldan geçen araçlara geçiş kolaylığı sağlayamıyor.

5 Kontrolsüz ve sinyal vermeden çıkış yapıyor.

6 Şerit izleme ve değiştirme kurallarına uymuyor.

7 Hız kurallarına uymuyor.

8 Takip mesafesini kurallara uygun olarak ayarlayamıyor.

9 Önündeki aracı sollayıp geçme kurallarına uymuyor.

10 Kavşak yaklaşımında ve kavşaklarda kurallara uygun davranış sergilemiyor.

11 Dönüşlerde (sağa-sola) dönüş kurallarına ve işaretlerine uymuyor, dönüş öncesinde sinyal vermiyor.

12 Trafik ışık ve işaretlerine dikkat etmiyor, trafiğin polis tarafından yönlendirildiği durumlarda yönlendirmelere uymuyor.

13 Trafiği tehlikeye düşürecek şekilde araç kullanıyor.

14 Araç kumanda pedallarına (gaz, fren, debriyaj) yeterince intibak edemiyor.

15 Vites değiştirme becerisi ve vites değiştirmede araç kontrolü zayıf.

16 Direksiyon hâkimiyeti zayıf.

17 Araç kullanımı esnasında heyecanlı ve telaşlı bulundu.

18 Yaya, okul ve hemzemin geçitlerinde geçiş kurallarına uymuyor.

19 Aracı geri viteste kullanma kurallarına uymuyor.

20 Araçların arasına park etme kurallarına uymuyor.

II. BÖLÜM: AŞAĞIDAKİ MADDELERDEN İKİ HATALI YAPAN ADAY SINAVDA BAŞARISIZ SAYILIR.

1 Kendisini geçmek isteyen araçlarla ilgili geçilme kurallarına uymuyor.

2 Işık, ısıtma ve havalandırma sistemlerine ait kumanda yerlerini bilmiyor ve kullanamıyor. Yakıt, yağ, şarj ve hararet
    göstergelerini ve anlamlarını bilmiyor.

3 Durma, duraklama, indirme ve park etme kurallarına uymuyor.

4 Eğimli yolda aracı durdurma ve kaldırma becerisi yetersiz.

5 Diğer yol kullanıcılarına (çocuk, yaşlı, engelli ve bisikletli) geçiş hakkı vermiyor.

6 Geçiş üstünlüğü hakkına sahip olan araçlara geçiş izni vermiyor.

7 Çevreye duyarlı (korna-gürültü) ve enerji tasarrufu sağlayacak şekilde araç kullanamıyor.

Hatalı bulunan maddenin satırına dolma kalem veya tükenmez kalemle (X) işareti yazılarak işlem yapılır. Sonuç bölümüne başarılı olan aday için “BAŞARILI”, başarısız olan aday için “BAŞARISIZ” ve nedeni yazılır.

SINAV KOMİSYONU

• quote:

SINAV ESNASINDA DEĞERLENDİRİLECEK DURUMLAR

I. BÖLÜM: AŞAĞIDAKİ MADDELERDEN BİRİNİ HATALI YAPAN ADAY SINAVDA BAŞARISIZ SAYILIR.

1 Emniyet kemerini takmıyor, ayna ve koltuk ayarlarını kontrol etmiyor.

2 Aracı çalıştırma ve harekete geçirme usul ve kurallarına uymuyor.

3 Emniyetli ve rahat kalkış yapamıyor.

4 Yoldan geçen araçlara geçiş kolaylığı sağlayamıyor.

5 Kontrolsüz ve sinyal vermeden çıkış yapıyor.

6 Şerit izleme ve değiştirme kurallarına uymuyor.

7 Hız kurallarına uymuyor.

8 Takip mesafesini kurallara uygun olarak ayarlayamıyor.

9 Önündeki aracı sollayıp geçme kurallarına uymuyor.

10 Kavşak yaklaşımında ve kavşaklarda kurallara uygun davranış sergilemiyor.

11 Dönüşlerde (sağa-sola) dönüş kurallarına ve işaretlerine uymuyor, dönüş öncesinde sinyal vermiyor.

12 Trafik ışık ve işaretlerine dikkat etmiyor, trafiğin polis tarafından yönlendirildiği durumlarda yönlendirmelere uymuyor.

13 Trafiği tehlikeye düşürecek şekilde araç kullanıyor.

14 Araç kumanda pedallarına (gaz, fren, debriyaj) yeterince intibak edemiyor.

15 Vites değiştirme becerisi ve vites değiştirmede araç kontrolü zayıf.

16 Direksiyon hâkimiyeti zayıf.

17 Araç kullanımı esnasında heyecanlı ve telaşlı bulundu.

18 Yaya, okul ve hemzemin geçitlerinde geçiş kurallarına uymuyor.

19 Aracı geri viteste kullanma kurallarına uymuyor.

20 Araçların arasına park etme kurallarına uymuyor.

II. BÖLÜM: AŞAĞIDAKİ MADDELERDEN İKİ HATALI YAPAN ADAY SINAVDA BAŞARISIZ SAYILIR.

1 Kendisini geçmek isteyen araçlarla ilgili geçilme kurallarına uymuyor.

2 Işık, ısıtma ve havalandırma sistemlerine ait kumanda yerlerini bilmiyor ve kullanamıyor. Yakıt, yağ, şarj ve hararet
    göstergelerini ve anlamlarını bilmiyor.

3 Durma, duraklama, indirme ve park etme kurallarına uymuyor.

4 Eğimli yolda aracı durdurma ve kaldırma becerisi yetersiz.

5 Diğer yol kullanıcılarına (çocuk, yaşlı, engelli ve bisikletli) geçiş hakkı vermiyor.

6 Geçiş üstünlüğü hakkına sahip olan araçlara geçiş izni vermiyor.

7 Çevreye duyarlı (korna-gürültü) ve enerji tasarrufu sağlayacak şekilde araç kullanamıyor.

Hatalı bulunan maddenin satırına dolma kalem veya tükenmez kalemle (X) işareti yazılarak işlem yapılır. Sonuç bölümüne başarılı olan aday için “BAŞARILI”, başarısız olan aday için “BAŞARISIZ” ve nedeni yazılır.

SINAV KOMİSYONU

Alıntıları Göster
    Stop ettirmekten kimse kalmaz saçmalamayın.

30 yıllık şöförler bile stop ettirebilir aracı.

Stop ettirmek sadece puanınızı düşürür o kadar.

90 la geçmezsiniz 80 le geçersiniz gibi.

• İlk sınavda arabayı 2 defa stop ettirip kaldıramayınca yanımda oturan kursun direksiyon hocası iddiasındaki deyyus pedallarıyla yardım edip kaldırmıştı arabayı. Sorunsuz sürüp tamamladığım halde kalınca küfredip bir daha girmem diye karar vermiştim.
    Sonradan öfkem yatıştığında kursun direksiyon eğitimlerine yeniden katıldım. Oradaki hoca "Sen arabayı gayet güzel sürüyorsun, sınavda kalman garip" dedi.
    15 gün sonra sınava ikinci defa girip 80 puanla direksiyonu geçtim.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.