Şimdi Ara

DİREKSİYONU OLANLAR BURAYA (21. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
543
Cevap
6
Favori
151.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu ucuz olanlardan hangisini tavsiye edersiniz ? logitech almaya yetmedi bişeyim
  • bende de direksiyon var fakat gereğinden fazla hassas ve gerçekten sürüşü zorlaştırıyor ama ps2de kullandığım için böyle olabilir belki bilgisayarda hassaslığı ayarlarsam biraz daha sürüş rahat olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nef'i -- 28 Nisan 2010; 20:12:19 >
  • Logitech Driving Force GT ve Logitech MOMO Racing(240 derece dönen güncel modeli) kullanıyorum.
    MOMO'yu 5 aydır kullanıyorum. GT birkaç gün oldu.

Daha öncesinde klavyeyle oynardım oyunları. Rezalet ötesi bir durummuş :)
    Direksiyon şahane olay ki, MOMO'yu almadan önce force feedback denen şeyin bu kadar gelişmiş olduğunu bilmiyordum. GT'leyse, aldığım zevk katlandı.

Yok klavyenin bazı avantajları varsa da, öyle durumlarda da klavye yerine gamepad'i (Logi Cordless Rumblepad 2) kullanırım. Analoglar sayesinde hem kademe olanağı hem de keskin dönüşler mümkün. Yarışta klavye dönemi bitmiştir benim için :D

Bir sonraki hedefim G27. Ulaşmak oldukça zor olacak, Türkiye fiyatlarıyla :)

Not: Konudaki cevapları pek okumadım. Okuyunca, verecek cevabım olursa buraya eklerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cz

Logitech Driving Force GT ve Logitech MOMO Racing(240 derece dönen güncel modeli) kullanıyorum.
    MOMO'yu 5 aydır kullanıyorum. GT birkaç gün oldu.

Daha öncesinde klavyeyle oynardım oyunları. Rezalet ötesi bir durummuş :)
    Direksiyon şahane olay ki, MOMO'yu almadan önce force feedback denen şeyin bu kadar gelişmiş olduğunu bilmiyordum. GT'leyse, aldığım zevk katlandı.

Yok klavyenin bazı avantajları varsa da, öyle durumlarda da klavye yerine gamepad'i (Logi Cordless Rumblepad 2) kullanırım. Analoglar sayesinde hem kademe olanağı hem de keskin dönüşler mümkün. Yarışta klavye dönemi bitmiştir benim için :D

Bir sonraki hedefim G27. Ulaşmak oldukça zor olacak, Türkiye fiyatlarıyla :)

Not: Konudaki cevapları pek okumadım. Okuyunca, verecek cevabım olursa buraya eklerim.

peki siz hangisini önerirsiniz Logitech Driving Force GT ve MOMO içinden?

• evet ya momo ile dfgt arasında hangisi tercih edilir? şu an momo var ama vatanda dfgt çok uygun fiyatta.
  • arkadaşlar az önce dfgt nin siparişini verdim ama açıkcası momonun 2.el fiyatını görünce vazgeçme durumum oluştu. dönüş açısının çok olması çok hoşuma gitti. bir de ff momodan daha iyimiş. eğer bu değişiklik değer derseniz siparişi iptal etmiyeceğim. ya da olmadı bir kere denedikten sonra iade ederim.
  • Ben de DFGT siparişi verdim. Gelsin bakalım nasıl birşey.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Révoltant

peki siz hangisini önerirsiniz Logitech Driving Force GT ve MOMO içinden?

http://forum.donanimhaber.com/m_39357072/tm.htm

Burada bahsetmiştim. DFGT, kesinlikle.

Logitech'in en yaygın direksiyonları arasında genel bir sıralama yaparsak:

G27>G25>Driving Force GT>Driving Force Pro>MOMO

MOMO kaliteli, iş gören, fiyatıyla (DF Pro bulunmuyorsa) tercih edilir bir direksiyondu; ancak şu sıralar DFGT aynı fiyata satıldığı için, MOMO'nun tercih edilir bir yanı kalmadı. Ki daha önceleri Driving Force Pro MOMO'yla aynı fiyata satılıyordu ki, MOMO'nun o şartlarda da tercih edilirliği kalmıyordu. GT'nin fiyatı tekrar yükselir ve MOMO yerine Pro (ikinci el olur sanırım) alma gibi bir şansınız olursa, Pro tercih edin.
    DF GT'nin DF Pro'yla arasındaki farkları: Direksiyon simidi daha büyük(G25-27 seviyesinde); force feedback - hassasiyet konusunda biraz daha başarılı (bunun yanında, özellikle direksiyonu döndürme kolaylığı-çıkan ses konusunda GT avantajlı); tuş sayısı biraz daha fazla ve Gran Turismo'da özel işlev de gören ayar mekanizması var:http://www.youtube.com/watch?v=wGVo9otfU4M (Not: Bu videodaki GT'yi PC'de DF Pro olarak tanıtma gereği, bazı tuşların PC'de çalışmaması gibi bilgiler şu an geçerli değil. Logitech'in mevcut sürücüleri GT'yi doğrudan tanıyor; tuşların da hepsi çalışıyor.)
    Pro'nun GT'ye olan tek avantajıysa, üzerindeki tuşlara belli bir sırayla basınca mekanik olara 200 (180 de olabilir) dereceye kilitlenme ve gene belli bir sırayla basınca force feedback gücünü değiştirme seçeneği sunması.

Geri kalan özellikleri GT'yle aynı olduğundan, Pro, MOMO'ya karşı gene daha avantajlı (Pro gene 900 derece dönüyor; en azından hassasiyet konusunda MOMO'dan avantajlı; tuş sayısı da daha fazla [ki d-pad olması özellikle menülerde büyük kolaylık] ve gamepad tuşlarını barındırdığından, PlayStation'da kullanacaklar için fazladan avantajı var).

Bir de, Driving Force serisinde direksiyon arkasına büyükçe tuşlar değil de en azından MOMO'daki gibi pedallar koysalar iyi olacak :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 6 Mayıs 2010; 14:54:04 >

• Üşengeçlikten MOMO yu çatıdan indirip DIRT2 ile hiç kullanmamıştım, dün erinmedim indirip bağladım, MOMO suz Dirt2 oynadığım günlerde harcadığım zamana acıdım.
  • Dün vatandan 156 liraya ben de DFGT aldım.
    Masamın kenarının kalın olmasından dolayı direksiyonu monte edemedim. (Ya kestiricem ya da eğelicem 6-7 mm kadar)
    Üstüne bir de Profiler ayarlarını beceremedim.
    Sonra yemek masasına kurup rfactor ve gtr2 oynadım biraz. Sonuç oldukça tatmin edici.
    Ama profiler ayarlarını öğrenmem lazım.
  • Gran Turismo 5 'in Mart 2010 da çıkacağı açıklanınca 4-5 ay önce Logitech G25 aldım. Ama oyunun tekrar ertelenmesi üzerine PC de kullanmaya başladım. Özellikle Test Drive Unlimited inanılmaz zevkli oluyor. Oyunda tam manuel vites desteği var. Oyunları manuel vitesle oynamak gerçekten çok başka bi keyifliymiş. G25 in pedallarıda çok profesyonel yapmışlar. Başına oturunca gaza getiriyo insanı Gerçek yarış aracı gibi mübarek :)

Eski yeni ayırmaksızın pek çok yarış oyununda denedim direksiyonu. Gerçekten direksiyonsuz klavye ve hatta gamepad ile oynamak işkenceymiş rFactor, LFS, Dirt 1-2, Grid, Shift... Hepsindede mükemmel. 2010 sonu gibi Test Drive Unlimited 2 ve Gran Turismo 5 de çıkmış olacak. O zaman kalk başından kalkabilirsen

Yarış oyunlarından hoşlanan tüm arkadaşlar direksiyon almalı mutlaka.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatz -- 29 Nisan 2010; 14:11:12 >

• DFGT sahiplerine bir sorum var.
    Fren pedalınız da bir boşluk var mı? Gevşeklik diyim daha doğrusu... Oyun içinde bahsetmiyorum. Normalde ayağınızla dokunduğunda bir gevşeklik hissediyormusunuz. Tık tık oynuyor mu?
    Mesela gaz pedralında bu yok.
    Gidip değiştiricem onun için soruyorum.
  • @Fatz
    @BoltAction

Aynen. Direksiyonların titreme özelliğini falan biliyordum; fakat yolun-arabanın durumunu böyle yansıttıklarını bilmiyordum. MOMO'yu aldığımda bayıldım; daha önce almadığım için kendime kızdım. Bu kadar geliştiklerini bilseydim, geçmişte ekran kartlarından birini almaz, yerine G25 alırdım.

@erulu

Fren pedalında, sertleşmeye başladığı bir eşik var. O eşiğe gelince bir ses de çıkıyor ve o eşik sırasında bir boşluk hissi de olabiliyor. Gazda bu yok.
    Ancak sizin kastettiğiniz biraz daha farklı bir şey sanırım. Pedalın yerine gaz pedalı kadar oturmamış olması gibi bir şey diyorsunuz sanırım. Böyle bir durum gözlemlemedim.

Ancak, benim de başka bir sorum olacak, DFGT kullananlara:

Direksiyonun güç adaptörü takılıyken ve PC'ye bağlıyken, ancak Force Feedback pek devrede değilken sağa, sola döndüğünden daha kolay dönmesi ve sağa dönerken çıkardığı sesin bu durumdayken biraz daha farklı olması gibi bir şey gözlemlediniz mi? (En iyi anlama yolu, direksiyonu sağa döndürüp bırakmak ve ne kadar dönmeye devam ettiğini görmek. Sonr aaynı şeyi sola döndürerek yapmak).

Adaptör takılı değil ama PC'ye bağlıyken bir sorun yok (force feedback devreden çıkıyor ve iki tarafa da aynı kolaylıkta dönüyor); adaptör takılı, PC'ye bağlı veya değil ve boşta masaüstünde öylece durur, ff yüzünden zor döner durumdayken sorun yok; adaptör takılı, PC'ye bağlı ve oyundayken force feedback'in gene hafif olduğu (altta bahsettiğim, Logi ayar kısmı açıkkenki hafiflik) durumlarda da en azından çoğu zaman sorun yok gibi ve oyun içinde force feedback'in daha ağırlaştığı durumlarda da hiçbir sorun yok. Yani aslında oyun oynayışımı etkileyen bir şey değil gibi. Ama çok emin de değilim.

Logitech'in device ayarı penceresini açtığınızda direksiyon hafifliyor, biliyorsunuz. Orada kesin oluyor.

Burayı açın ve gözlemleyin lütfen. Logitech profiler sürümü, 5.08 olsun. İşletim sistemi mümkünse bendeki gibi Win 7 64 olsun.
    Hatta bu durum, direksiyonun tuşlarına basarak FF'yi bir nevi test ettiğinizde, direksiyonun sağa yatık kalmasına yol açıyor gibi (direksiyonu düz 0 derece konumunda bırakın, sonra alttakiler ve d-pad haricindeki bir tuşa basarak direksiyonun ff hareketleri yapmasını sağlayın ve testi 0 derecenin çok sağında mı bitirecek bakın).

Ya sürücüsel ya da donanımsal nedenden ötürü, FF'de bir sorun var gibi. Eğer aynı sürücü - işletim sistemiyle başkalarında aynı şey olmuyorsa, garantiye göndereceğim. Oyunları etkilemese bile, insanın içi rahat olmuyor :)

Ek: Sağa yatık bitirmesi çok ilgili değilmiş gibi geldi, tekrar bir bakınca. Son çevirişinde, sağa doğru, o bahsettiğim sorunla açıklanamayacak kadar daha uzun süre döndürüyor çünkü. Deneyin siz yine de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 30 Nisan 2010; 12:17:59 >

• @cz
    Evet benim demek istediğimde buydu. bir eşik var ve ses çıkarıyor. Aslında senin tarifin daha doğru. Demek bir sorun değilmiş bu. Rahatladım

Ben de XP ile profiler sorunu yaşadım. 5.08 di. Direksiyon sağa yatık kaldı. Baya uğraştım olmadı. Bende sinirlenip profilerı sildim.
    XP nin oyun kumandalarundaki kalibrasyonuyla yaptım. Şu anda sorun yaşamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erulu

@cz
    Evet benim demek istediğimde buydu. bir eşik var ve ses çıkarıyor. Aslında senin tarifin daha doğru. Demek bir sorun değilmiş bu. Rahatladım

Sevindim. Boşluk hissi oluşuyor, demiştim ama; tekrar bakınca böyle bir şeyin olmadığını fark ettim. Sadece bir eşik var, ulaşınca ses çıkıyor ve pedal sertleşiyor.

Bu arada, DFGT yanında, MOMO'nun fren pedalında da sertliği başlatan aynı eşik-ses var. Bunun bir sorun olmadığını kesinleştirmiş oluyoruz böylece.

quote:

Ben de XP ile profiler sorunu yaşadım. 5.08 di. Direksiyon sağa yatık kaldı. Baya uğraştım olmadı. Bende sinirlenip profilerı sildim.

Sağa dönük kalma sorununu bir kere yaşamıştım ve USB kablosunu çıkarıp takınca düzelmişti. Basit bir kalibrayson sorunu olmuştu sanırım.
    Ama bu sorunu sık sık yaşayı çözemeyenler de duydum. Sizinki de o tür bir şey olsa gerek. Belki XP'ye özgü falandır.

Benim sorun daha karmaşık bir şey.
    Gerçi bu sağa yatık kalma mevzusuyla bir ilgisi de olabilir. Neden sola yatık değil de sağa yatık kalıyor, diyor herkes mesela? Bahsettiğim sağa daha kolay dönme meselesiyse bir ilgisi vardır belki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 30 Nisan 2010; 17:59:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cz

quote:

Orijinalden alıntı: erulu

@cz

Sevindim. Boşluk hissi oluşuyor, demiştim ama; tekrar bakınca böyle bir şeyin olmadığını fark ettim. Sadece bir eşik var, ulaşınca ses çıkıyor ve pedal sertleşiyor.

Bu arada, DFGT yanında, MOMO'nun fren pedalında da sertliği başlatan aynı eşik-ses var. Bunun bir sorun olmadığını kesinleştirmiş oluyoruz böylece.

quote:

Sağa dönük kalma sorununu bir kere yaşamıştım ve USB kablosunu çıkarıp takınca düzelmişti. Basit bir kalibrayson sorunu olmuştu sanırım.
    Ama bu sorunu sık sık yaşayı çözemeyenler de duydum. Sizinki de o tür bir şey olsa gerek. Belki XP'ye özgü falandır.

Benim sorun daha karmaşık bir şey.
    Gerçi bu sağa yatık kalma mevzusuyla bir ilgisi de olabilir. Neden sola yatık değil de sağa yatık kalıyor, diyor herkes mesela? Bahsettiğim sağa daha kolay dönme meselesiyse bir ilgisi vardır belki.

quote:

Orijinalden alıntı: Tears of ice

Logitech Driving Force GT kullanıyorum..Önceden sorun yoktu fakat bugün bilgisayarı açtığımda direksiyonun çok az sola dönük olduğunu fark ettim, normalde hep düz duruyordu oyuna girmeden ve oyun dışında direksiyonu çevirmeme izin vermiyor zaten..Dolayısıyla şu anda direksiyon sola hafif çevirik şekilde duruyor ve bunu sanki orta eksenden başlıyormuş gibi algılıyor.Bunu tekrar düz eksene nasıl getirebilirim? Ayarlarda bununla ilgili birşey göremedim..Yani oyun kumandalarından özellikler diyip direksiyonun ayarlarına girdiğimde "Steering Wheel Movement" deki gösterdiği eksen düz tam ortayı gösteriyor fakat direksiyon bi 10-15 derece açı ile sola doğru dönük duruyor şu anda Lütfen bilen biri varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim

Bende bunu yaşamıştım ama dediğiniz gib bendeki direksiyonda hafif sola yatık duruyordu..Kendi kendime deneyerek anladımki bilgisayardaki usb hem takılı durunca bu sorun oluyor..Yani işim bitince usb 'yi çıkartıyorum ..Oynayacağım zaman geri takıyorum hepsi bu..

Gaz pedalı boşluğunu bende yaşıyorum neredeyse %40 bastıkan sonra almaya başlmıyor çoğu oyunda ve ondan sonrası hassasiyete dayalı oluyor..Sanırım bunu oyun içi ayarlarda pedal ayarlarını değiştirerek yapabiliriz ama ben bi türlü tutturamadım..Yapabilen arkadaşlar varsa ve paylaşırsa sevinirim

• arkadaşlar bu dfgt de dirt2 için direksiyonu nasıl 900 derece veya yüksek (240 dan yüksek) değerlere çıkarabiliyoruz?
  • 900 Derece ya da 240 dereceden daha yüksek herhangi bir ayar için task manager'da bulununan diresiyonun ayarlarına girmen lazım (Denetim masası\oyun kumandalarındanda olabilir aynı şey) orada rotation u elinle ayarlayabilirsin zaten en yüksek 900 derece olarak görürsün orda , sonra oyuna girince oyun içi ayarlarınada biraz müdahale ederk uyum sağlayabilirsin
  • @Tears of ice

logitech profiler ayarlarından 900 derece yapmıştım ama oyunda öyle değildi. direksiyon ayarlarında hangisini yapmak gerekir acaba?

bir de arkadaşlar bende şu an hem momo hem de dfgt var. momoyu satacağım ama gaz/fren pedalları çok güzel. dfgt ile bunu kullanıyorum. yine de size sorayım dedim. hangi setin pedalları daha iyidir? ona göre seçim yapıp diğer seti satacağım.
  • Yaklaşık 4-5 yıldan beri Momo Racing kullanan birisi olarak (tabi o zaman g25ler cartlar curtlar yoktu) gözüm kapalı tavsiye edebilceğm bi wheel. ancak şuan piyasa bulunan ürünler tabiki onu biraz gölgede bırakior ilk aldğm zmnlarda nfsu2'nn başından kalmazdm tabi şuan ki ürünlere göre eksileri var dönüş açısının kısa oluşu sadece triptonik vites seçeneği ve gıcırtıları.. ama g25 g27'ye bakıcak olursak o paraya 987987 tane momo alınır yani eğer ilk kez direksiyon alcak ve bütçeniz kısıtlıysa momo bi seçenek.. ama dfgt (Driving Force GT) sanırsam ondan biraz daha iyi.. özellikle 900 derecelik dönüşü fln ama direksiyon üstündeki buttonlar fln biraz tırt onuda sölemek gerekir.. ama şunu söliyebilrim ki momo bnce ilk başta alınabilrlk açısından gözüm kapalı önerebilrm . tercih tabi sizin.

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.