Merhaba başlıkta belirttiğim gibi bir problemim var dışardan gelen kablo ve vdsl kabloyu tekrardan bağlayınca 3 5 gün tekrar rahat hat gitmeden kullanıyorum sonra tekrardan sürekli gitmeye başlıyor tekrardan bağlantıyı yeniliyorum güzelce bantlıyorum(bantlamadanda denedim aynı olay) sürekli aynı döngü bu sorunun kalıcı bir çözümü yok mu hat değerlerim bu şekilde |
Dış hat ve Vdsl kablosu kaynaklı internet kesilmesi.
-
-
Aynı sorun bende de var 2 yıldan beri. Arayüzden anladığım kadarıyla Airties marka modem kullanıyorsun. O yüzden CRC(Hata) paket sayısını göremiyorsun. Başka marka-model bir modem alırsan orda da göreceğin üzere CRC miktarı yavaş yavaş artar ve belli bir noktadan sonra çok hızlı bir artış yaşar, hattın saturasyona uğrar ve dsl bağlantıyı resetlemeden bağlantın normale dönmez. Resetleme sonrası bağlantın normale döner. Bu böyle bir döngü halinde gider.
Ben buna çözüm bulamadım. Modem değiştirdim, ev içi tesisat yeniledim ama değişiklik olmadı. Bunun için çözüm Telekom denen salak saçması firmadan geçiyor. Altyapısını ıslah etmesi lazım. Ben müsait olduğum vakit fiber çektireceğim evime kadar. Telekomun gelen kabloları yenilediğini duymadım şu ana kadar. Sana bu yolda başarılar dilerim.
-
uğraş dur yani kısaca özet :D
-
Öyle de denebilir ancak sizin hat zayıflaması 0 gözüküyor saha dolabına yakinsaniz belki sizin ki o kadar ugrastirmaz. Benim ulaşılabilir hız 55 ben hızı 16 ya sabitleyerek çözmüştüm geçici olarak ama hat zayiflamaniz 0 sa gerçekten saha dolabı hemen bina yanında demektir buda ulaşılabilir hızınızı 100+ yapar ancak VDSL sınırlamasından dolayı 100 alırsınız. Bır siteden altyapı sorgusu yaparsanız örnek olarak goknetten ulaşılabilir hızınızı öğrenip daha sağlıklı yorumda bulunabiliriz. -
saha dolabı 100 metre civarında bir yerde diye biliyorum 60mbye kadar diyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IGRENC -- 7 Haziran 2022; 10:6:17 > -
O zaman yapacak pek bir şey yok. Ya kendinize özel fiber çektireceksiniz ya da tırt telekomun düzeltmesini bekliyeceksiniz ama benimki 2 yıldır düzeltilmedi.
-
telekom onu düzeltmez imkanı yok o kalitede ayarda firma değil fiber desen o 50 yıla gelmez buraya devam o zaman bu arada sabah değer SNR Sınırı (dB):20.8 / 15.9, öğleyin bu değerler fotoğraftaki gibi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X