Şimdi Ara

Diş Hekimliği kazandım kayıt yaptırmayı düşünmüyorum yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
0
Favori
11.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hedefim diş hekimliğiydi sene boyunca bu sene de Gazi dişi kazandıım, oh mis dedim ve derken forumda dolaşmaya başladım diş hekimliğiyle ilgili başlıkları okudum acaip derecede karamsar mesajlar doluydu forumda.Uzmanlıkta dönen torpillerden falan bahsediliyordu.Şu an o kadar kötüyüm ki her an ağlayabilirim, kayıt yaptırmamayı bile dusunuyorum.Yok özel diş hastanelerınde maaslar 2500 liraymıs,yok neden eczacılık yazmadın, yok devlette en fazla 4 bin lıraymıs.Devlette bulmak imkansızmış anca doguda bulabılırmıssın.Ya madem bu kadr kötü meslek neden tıpa bu kadar yakın.2.5 puanla kaçırdım tıpı, keşke biyolojide son 5 dakikada doğru çozdugum o 2 soruyu değiştirmeseydiiim.Lütfen bu işin içinde olan kardeşlerim,abilerim bana bi yardım etsin :(

• kardeş öncelikle hayırlı olsun...büyük bir şehirde diş hekimliği gibi bir bölümü kazanmışsın...bu kadar mutsuz olman anlamsız...diş hekimliği uzmanlık sınavı 2012 yılından itibaren yapılacak yani o torpil olayı falan kalkıyor..forumda yazanların çoğunun diş hekimliğiyle ilgili çok bilgisi yok...diş hekimliği konusunda bir diş hekimi çok ayrıntılı bir şekilde anlatmıştı mesleği..öyle kötü bir durumda falan değil diş hekimliği...tabi ki hiç birşey eskisi gibi kolay değil...hangi bölümü okursan oku...her geçen yıl mezun sayısı artıyor...diş hekimleri özel muayene açtıklarında büyük ve merkezi şehirlerde küçük yerlerdeki kadar para kazanamazlar...küçük yerlerde diş hekimi sayısı az olduğundan kısa sürede çalışarak birikim yapabilirsin...büyük şehirlerde mezunlar genelde özel tıp merkezlerinde çalışıyor...2500 tl den başlar zamanla tecrübe arttıkça 5000 liraya kadar çıkacağını söylemiş forumda yazan diş hekimi...bu para kesinlikle azımsanacak bir miktar değil...uzmanlık yapanların kazançları ise uzman doktorlarla aynı hatta bazı branşlarda daha fazla...
    ama samimi bir şekilde şunu da söyleyeyim..ben senin yerinde olsam kesinlikle ftr yazardım..inanılmaz bir açık var ve türkiye gitgide yaşlanıyor...ftr uzmanları bir taraftan özel hastanede 3000-4000 lira minumum maaş alıp bir de özel hastalara saati 200 liradan rehabilitasyon yapıyorlar...yani işini bilen fizyoterapist 7-8 bini rahat bulur...diş hekimliğinde bunun için biraz daha çabalaman gerekir ama kesinlikle mutsuz olmanı gerketirecek bir durum yok..git kaydını yaptır çok pişman olursun sonra...

• Hiç düşünme git kaydını yaptır sonra pişman olursun...
  • Eskiden fizyoterapistlik fakültesi 9 tane vardı şimdi 35 tane var, ilerde onların da iş bulamayacagını dusunerek yazmadım orayı.bu Dus işi de biraz yaş geliyor, ÖSYM sınav takvimine koymamış, ha ayrıca bı kac tane 5.sınıf ogrencısıyle konustum, kucuklugumden berı gelecek dıyorlar,şimdiye kadar gelmedi,bundan sonra da gelmez falan dedi direk.Ha bide çalışma açısından meslegi sevdıgım ıcın sectıgım ıcın dıger cogu diş hekımıne göre avantajım olacak severek yapabıleceım meslek ama parasal açıdan beni korkutuyor çünkü benim ailemin durumu o kadar iyi deil yanlış adım atmak istemiyorum.Yani dostum senin anlıcagın tıpsa tıp okul puanım dusecek ama 1 sene daha girmeyi de göze aldım yani :/
  • Zaten 70.000.000 x 32 adet diş var ülkemizde...Sen dalında iyi olursan mesleğini iyi yaparsan rahat para kazanırsın merak etme....Sevdiğin meslekse 1 saniye düşünme ve hemen kaydını yaptır...
  • kesinlikle git kaydını yaptır foruma göre mi belirleyeceksin hayatını?
  • dis hekimligini seviyorsun ama tipa gideceksin?drtus gibi dr forumlarina da bir bak sonra 2.senende tipi birakirsin demedi deme.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: pafnus

Zaten 70.000.000 x 32 adet diş var ülkemizde...Sen dalında iyi olursan mesleğini iyi yaparsan rahat para kazanırsın merak etme....Sevdiğin meslekse 1 saniye düşünme ve hemen kaydını yaptır...

Dostum tamam sevdıgım meslek de haklısın o kadar dişte var.Yalnız diş hekimi sayısı oldukça fazla ve git gide arttırıyorlar. Ya bazı yerlerde 1500 liraya falan calıstıkları diş teknisyenlerin agız kokusunu cektıklerını falan yazıyo.Abi iyi para kazanamıcaksam ilerde burayı seçmeninde bi alemi yok hırssa hırs gider tıpta yaparım.

Abi tabiki foruma göre belirlemicem de adamlar bi açıdan haklı, cunku bende sorup sorustuyuorum yani harbıden 2500 lıra falan maas alıyorlar özel diş hastanesınde.dışardan bakan biri için evet delilik olabilir de bu kadar ders calıstıktan sonra ilerde para sıkıntısı cekeceksem niye yazayım ki burayı.Zaten bu sene daha ilk senemdi

• Bu işin içinde olan diş hekimlerinden mesaj bekliyorum lütfen yardımcı oluuuuuun
  • quote:

Orijinalden alıntı: eudomania

kesinlikle git kaydını yaptır foruma göre mi belirleyeceksin hayatını?

Öyle yapan deliler var.

( Konu sahibini tenzii ederim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bodyguard_26 -- 28 Ağustos 2011; 22:30:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dt.Kinq

Hedefim diş hekimliğiydi sene boyunca bu sene de Gazi dişi kazandıım, oh mis dedim ve derken forumda dolaşmaya başladım diş hekimliğiyle ilgili başlıkları okudum acaip derecede karamsar mesajlar doluydu forumda.Uzmanlıkta dönen torpillerden falan bahsediliyordu.Şu an o kadar kötüyüm ki her an ağlayabilirim, kayıt yaptırmamayı bile dusunuyorum.Yok özel diş hastanelerınde maaslar 2500 liraymıs,yok neden eczacılık yazmadın, yok devlette en fazla 4 bin lıraymıs.Devlette iş bulmak imkansızmış anca doguda bulabılırmıssın.Ya madem bu kadr kötü meslek neden tıpa bu kadar yakın.2.5 puanla kaçırdım tıpı, keşke biyolojide son 5 dakikada doğru çozdugum o 2 soruyu değiştirmeseydiiim.Lütfen bu işin içinde olan kardeşlerim,abilerim bana bi yardım etsin :(

işinde iyi olduğun sürece çok kral meslek.Dişçi sayısı fazla olabilir .Mesela bizim buralarda yan yana 4-5 tane dişçi var fakat biz ailecek hep aynı yere gidiyoruz çünkü adam işini iyi yapıyo ve acayip müşterisi var, Adam deli gibi para kazanıyo zaten senede 3-4 ay filan çalışıyo kışın artık tatilmi yapıyodur napıyodur bilmiyorum :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Dt.Kinq

Dostum tamam sevdıgım meslek de haklısın o kadar dişte var.Yalnız diş hekimi sayısı oldukça fazla ve git gide arttırıyorlar. Ya bazı yerlerde 1500 liraya falan calıstıkları diş teknisyenlerin agız kokusunu cektıklerını falan yazıyo.Abi iyi para kazanamıcaksam ilerde burayı seçmeninde bi alemi yok hırssa hırs gider tıpta yaparım.

Arabayla kaza yapıp ölenler var diye araba da kullanmayalım o zaman. Sen işini iyi yaparsan para seni bulur. En azından benim görüşüm böyle.
  • ben de aynı durumda sayılırım ama senin kadar karamsar bakmıyorum duruma. tıp kontenjanları coştu ilerde doktorlar çok kazanamayacak falan deniyor ki ben şu an tıp kazanmış durumdayım ara sıra iyi üniversitelerde mühendislik mi yazsaydım dediğim oluyor içimden ama yaşamadan ne olacağını bilemeyiz biraz da kader deyip yola devam etmek gerek bence
  • Her mesleğin kötü yanları vardır. Yani sana en uygun mesleğin bile mutlaka olumsuz yorumlar duyarsın.

Ayrıca öyle on milyarlar hayali kurma. 2500 fazlasıyla yeter dostum. ha belki fazla hakediyorlardır bilemiyeceğim ama biraz da kanaatkar olmak lazım.

Şİmdi tıpla ilgili yorumlara baksan bir sürü olumsuz yorum bulursun.

mühendisliğe baksan gene bulursun.

öğretmenlik desen hakeza

vsvvsvs
  • SaidAbdullah abi o kadar emegın karsılıgı 2500 lira olmamalı abi.Pratisyen doktor en azından 4 bin alıyorsa.Diş hekimide en azından bi 3500 falan almalı diye dusunuyorum.Tıpı 2 puanla kaçırdık diye bu kadar işkenceye gerek yook
  • sağdan soldan okuduğun şeylerden etkilenme devlette maaş az gözükür döner yükseltir doktorlarında öyle zaten ayrıca kendi muayenehaneni yaparsan ve hastaları memnun edersen gayet iyi kazanırsın sen en iyisi bi dişçiye kontrole git aradada sorular sor öğren gel
  • oys14 devlette zaten aldığın para dönerle birlikte 3-4 bin lira.Orda ideal ama büyük ihtimal atama yaptıgında doğu illeri falan geliyormuş.Dostum gittim o dedıgını de yaptım genelde her bırı bırbırınden farklı söylüyor ya :/
  • Vallahi diş hekimliğini seviyorum diyorsan hiç durma git.Para meselesini kafaya takma çok sonuçta rızkı allah veriyor.Bu devirde sevdiği ve istediği bölümü kazanan az sayıdaki insandan birisin bak bende bu yıl 2. senemde marmara makine mühendisliği kazandım sor bakalım ilk yıl ne yapmıştım?30 puan fazla almıştım ve itü makine 3 puanla kaçmıştı.Bir takım özel problemlemlerimden dolayı çalışamadım ve böyle bir noktaya geldim,ha üzülmüyorum sonuçta kaderinde ne varsa o ben böyle düşünüyorum ve rahatlıyorum.Senin hayır sandığında şer,şer sandığında hayır vardırOlaylara bu mantıkla bakmazsan yaptığın en küçük hatayı bile büyütür büyütürsün seni verem eder

• quote:

Orijinalden alıntı: GusFring

Vallahi diş hekimliğini seviyorum diyorsan hiç durma git.Para meselesini kafaya takma çok sonuçta rızkı allah veriyor.Bu devirde sevdiği ve istediği bölümü kazanan az sayıdaki insandan birisin bak bende bu yıl 2. senemde marmara makine mühendisliği kazandım sor bakalım ilk yıl ne yapmıştım?30 puan fazla almıştım ve itü makine 3 puanla kaçmıştı.Bir takım özel problemlemlerimden dolayı çalışamadım ve böyle bir noktaya geldim,ha üzülmüyorum sonuçta kaderinde ne varsa o ben böyle düşünüyorum ve rahatlıyorum.Senin hayır sandığında şer,şer sandığında hayır vardırOlaylara bu mantıkla bakmazsan yaptığın en küçük hatayı bile büyütür büyütürsün seni verem eder

Eyvallah hocam bu biraz daha iyi geldi galiba, abi sonuçta her şey ailem ıcın onlara ilerde beni yetiştirdikleriyle gurur duysunlar diye iyi bi gelecek sunmak istiyorum bu konuda da haksız oldugumu düşünmüyorum, o yüzden maaş konuları beni şimdiden tedirgin etmeye başladı

• sen 2 puanla kaçırmışsın iyisin, ben tıbbı 0.2 puanla kaçırdım.Ege diş hekimliğini kazandım, tıbbı kaçırdığım için öyle çok kafaya takmıyorum sadece hiç bilmediğim bir şehre gideceğim için tedirginim.

Şimdi sana meslek tanıtımı filan yapacak değilim sen zaten epey kişiyle görüşmüşsündür ama hem tıp için beklemek isteyip hemde kayıt yaptırman kötü olmuş.okul puanının yarısı kırılacak kazanman imkansız gibi bir şey.Benim okul puanım 57,9 olduğu için 5bin kişi geriledim senin kırılmış okul puanın en fazla 35 filan olur ki kaç bin kişi geriye atar sen düşün artık.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.