Şimdi Ara

Diş Teli İle İlgili Sorularım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar.. Arkadaşlar Ankara'da yaşıyorum. Halamların herzaman gittiği bir diş doktoru varmış. Ona gideceğim diş teli için.Şimdi olay şöyle diş telini o takmıyor. Yanında anlaşmalı birisi var sadece cumartesi günleri geliyormuş.O takacak. Yani dolguydu vs vs. Diş hekimi yapacak. Tel ile ilgili işleride o ortodontist yapacak. 17 yaşındayım. Üst çenem darmış sanırım.Daha gitmedim. Halam konuşmuş fiyatı 4000-4500 Tl civarı demiş. Ama görmeden bişey diyemem altıda olabilir üstüde olabilir demiş. Neyse işte gideceğim. Direk takarlar mı ne yapılacak bana açıklarmısınız ? Kafamdaki soru işaretleri :

1 - Şu Tarz Şeyler ne işe yarar. Banada takılacak mı ? neye göre takılıyor ?

Diş Teli İle İlgili Sorularım..

2 - Diş Telleri çıktıktan sonra geri eski haline dönme ve bozulma gibi bir olay var mı ?

3 - Diştelleri çıktıktan sonra beyazlatma mı temizlememi ne uyguluyolar mış. Bu dişleri bembeyaz mı yapıyor ? ve kalıcı bi beyazlıkmı eğer düzenli fırçalarsam beyazlığını korur mu?

4- Diş telleri takılmadan önce neler yapılıyor hangi işlemler ?

5- Diş telleriyle konuşma zorlaşıyormuş yani bağzı harfleri konuşamıyormuşuz doğru mudur ?

6- Bizim arkadaşın dişlerinde tel var fakat arka azı dişlere doğru bir lastik var yukarıdan aşşağıya tellere bağlı o ne işe yarar?

7- Diş telleri çıktıktan sonra dişler inci gibi tabir ettiğimiz şekilde olur mu ?

Beni bi aydınlatırsanız bu konularda sevinirim :)

• -Öncelikle şu fotoğrafta gördüklerin eskide kaldı diye biliyorum.2 sene boyunca tel tedavisi gördüm ve tedavinin sonunda dişimin arkasına tel koydular korumalık olarak ömür boyu duracağını söylemeseler de ona getirdiler.
    -Tel çıktıktan sonra beyazlatma yapıyorlar mecbur ama ondan sonra sensodyne kullanmanı tavsiye ederim beyazlık istiyosan kalıcılığı için.
    -Tel takılmadan önce dişinin şeklini çıkarıyolar bi karışım yapıyolar ona dişini bastırıyolar ona göre teli ayarlıyolar.
    -Konuşma kısmında ilk hafta zorlanabilirsin hatta ağzına ciddi anlamda bir lokma koyamıyorum diyecek seviyeye gelebilirsin.Ama ikinci haftadan sonra büyük oranda alışırsın.
    -Dişteki lastik olayı aylık randevularda gittiğin zaman dişini önemi çekicekler arkaya mı ona göre lastik konur.Veya iki dişin arasını birleştireceklerse de lastik konur hatta her randevuda değiştiriler.
    -Tedaviden sonra gözle görülür bir biçimde düzelmeyi görürsün o sana yeter ama ondan sonra diş bakımı iyi yapman gerekir.Senede 1 çağırıyolar çünkü muayene için.

• Teşekkürler :) o telleri çıkardıktan sonra takılan korumalık nasıl bişey çok belli oluyor mu ? rahatsızlık veriyor mu ? ne işe yarıyor yani ? o olduğu sürece hiç bozulmuyor mu ?

Senin dişler beyaz mı şuan ?
  • Başka cevap yazan yok mu :)
  • 1 - Aparey denen damağa takılan istenildiğinde elle çıkarıp takılabilen plastik bir aparat verir ilk önce, o da zamanla üst dişlerini dışa doğru açar. Böyle dıştan bağlamalı bir alet takacağını sanmıyorum. Bu resimdekileri genelde küçük çocuklar için veriyorlar.

2 - Diş Telleri çıktıktan sonra bir müddet onları sabit tutacak bir aparat kullanıyorsun yanılmıyorsam.

3 - Diş telleri çıktıktan sonra bir beyazlatma işlemi yaparlar. Dişlerin zaten doğal renginde kalır.,

4- Diş telleri takılmadan önce çürüklere dolgu falan yapıyorlar o kadar ?

5- Şöyle ki o aparey denen aparatla konuşmak biraz zor oluyor fakat teller pek etkilemiyor.

6- O alt ve üst dişlerin birbirine tam oturmasını sağlar.

7- Çok güzel sonuçlar alınıyor, iyi ki yaptırmışım diyeceksin ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkürler kardeşim cevabın için cumartesi günü gideceğim bakalım :) neler yapılacak falan :) eyvallah
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.