soru cevap başlığıdır. 2022de gaziye yerleştim kendi dönemimde burdan çok yardım almıştım. herhangi bir sorusu olan arkadaşlara ben ve forumdaki diğer diş okuyanlar bu başlık altında yardımcı olsun. |
DİŞ YAZMAYI DÜŞÜNENLER AKLINDA SORU İŞARETİ OLANLAR TOPLANSIN
-
-
En büyük korku asgari ücret alacak kadar kötü mü piyasa birde ingilizce okumak mı mantıklı yoksa görece daha rahat bir fakülte mi? Adaylar cerrahpaşa marmara ve sbü hamidiye diş teşekkür ederim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
tıpa yerleşecek sıralamayla diş yazmak iyi bir maaş garantisini riske atmak demek biraz. şu an bölüm çok fazla mezun veriyor ama bu işin güzel ekmeğini de yiyenler var. bu riski göze alınarak yazılmalı bence. cerrahpaşa yeni açıldı diye biliyorum şu an 9 tane öğretim üyesi var gözüküyor ve bu sayı cidden az ayrıca aynı sebepten ötürü okulda daha oturmuş bir sistem ve kültürün olduğunu düşünmüyorum. ben kendi senemde bu sebeplerden ötürü listeme eklememiştim. ingilizce konusuna gelirsek bir sene ekstra hazırlık okuyacaksın ve üstüne dersleri de ingilizce göreceksin. derslerin bu kadar zorlayıcı olduğu bir bölümde bir de ingilizce olmasıyla uğraşmak ekstra gereksiz bir zorluk bence. sbü hamidiye hakkında net bir bilgim yok maalesef bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa daha iyi olur. sıralama kaçtı bu arada hocam?
-
29190 hocam tıp diş arasındaki o ince yerdeyim bu arada cevaplar için çok teşekkür ederim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Gazi çok iyi diş hekimleri çıkarıyor eğitimi de çok iyi diyorlar doğru mu
rica ederim tam sınır bir sıralama karar vermek zorlayıcı aklına takılan başka bir şey olursa ulaşabilirsin tekrar.
-
kendi klasmanındaki ankara dişe göre pratik eğimi çok daha yoğun ve zorlayıcı. hasta kotaları çok yüksek. bunlar birleşince 5.yılın sonunda diğer fakültelerden mezun hekimlere göre daha deneyimli olarak mesleğe başlanıyor ancak teorik mevzusuna gelecek olursak yine kendi klasmanındaki ankara dişe göre geri planda kalıyor. pratik eğitimin yoğunluğundan ötürü teorik geri planda kalıyor. iyi bir klinisyen olmak için gazi, dus canavarı olmak için ankara diş doğru tercih olacaktır.
-
Hocam peki dus sonrası için mesleğin geleceği nasıl
Bunun cevabını ben vereyim dusu kazandıktan sonra hele de bir ortodondist filan olduktan sonra kimse seni tutamaz özeldeysen :)
Tıpa yerleşemezsek diye alternatifleri değerlendiriyorum hocam :))
Gazi 25739 ile kapatmış benim sıra 27590 gelmez kesin diyebilirmiyiz
yurtdışı imkanı 0 değil mi hocam? ben tr'den diş hekimi olarak giden 2 tane kişi araştırdım (ingiltere ve abd) ikisi de bulundukları ülkede tekrar okuyordu.
-
Dişin sağı solu belli olmaz
diş istiyorsan hacettepeden yazmaya başla o gelmez bu gelmez deme hiç belli olmuyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hacettepe yazmak polyanacilik olur
0 değil ama çok zor. türkiyede verilen eğitimi denk bulmuyorlar kabul alsan bile bir süre daha eğitim süreci devam ediyor. sanırım sadece yeditepe dişin bazı ülkelerde denkliği var diğer hiçbirinin yok.
tabi öyle ama hacettepesiz diş tercihi olmaz :D
dus kazanılırsa bence süper. bölüme göre 3 veya 4 yıl uzmanlık eğitimi var ve bu süreçte güzel bir maaş da alınıyor (bizim okulda 80-90k arası). uzmanlık bitince olanaklar çok daha fazla genişliyor.
Hocam şimdi durum böyle peki 5 yıl sonrası için ön görünüz var mu
uzmanlık muhabbeti yeni bir mevzu sayılır zaten kontenjanlar da az ben bir sıkıntı görmüyorum uzun vadede.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi afindas -- 30 Temmuz 2024; 21:58:37 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- bilgisayar mühendisliği mi elektrik elektronik mühendisliği mi
- biyotik yayınları zorluk derecesi
- selin hoca pdf
- efsane yayınları zorluk derecesi
- yks ilk 100 netleri sayısal
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X