Hocam sorunum büyük 120 GB Seagate HDD 'm var ve çalıştığım yere getirip arşvimi burada ki pc ye atmak istedim.
Bağlantıyı anakarttan değilde USB den sağlayan bi aletle denedim ama gücü power yani kasanın kendı güç kaynağından ide sinide usb den bağladım önce gördü sonra yazım başarısız dedi kopyalamada falan sonra çıkardım taktım ama görmedi büyük ihtimalle sorun ne olabilir sizce hemde şöyle bir durum var sonrada eve götürüp anakartıma takdım Disk Boot Failure... hatası aldım nasıl kurtarıcam harddiskimi benim için çok önemli yardımcı olurmusunuz?? :(
benim babamın işyerindeki pcye usb den herhangi bi depolama donanımuı taksam bozuyor 2 tane flashdisk yaktım taktığım gibi bozuyor yapısını mecburen servisine gönderiyorum böyle bi sorun olabilir iş yerindeki pcde verileri vurtarmak istersen
1-) master slav (bilgisayarı sağlam bi hdd den aç sonra pcyi kapat 120gb lık hddnionun altına tak yani 2 hdd ile aç)) böylece 120gb lik hdd nin verilerini belki görebilirsin. 2-) Data kurtarma proghram ile deneyebilirsin bunun ie yarayacağından pek emin değilim
inşallah işine yarar
Yani diğer bir pc de denemeliyim dorumu ordan alt hdd olarak gördükten sonra cd ye falan anladım hocam ya açılmazsa....
yardımcı boot cdlerden biriyle başlatmaya çalışırmısın pc ni , ayrıca bios ekranında görüyormu harddiski eğer görmüyorsa jumper ayarlarıyla oynamış olmayasın. bunun için diğer yazıcı ve hdd varsa sök bozuk olduğunu düşündüğümüz hdd tak tek başına o olsun orda görürse cd-wr falan çakıştığından olabilir.
quote:
Orjinalden alıntı: serkansan
yardımcı boot cdlerden biriyle başlatmaya çalışırmısın pc ni , ayrıca bios ekranında görüyormu harddiski eğer görmüyorsa jumper ayarlarıyla oynamış olmayasın. bunun için diğer yazıcı ve hdd varsa sök bozuk olduğunu düşündüğümüz hdd tak tek başına o olsun orda görürse cd-wr falan çakıştığından olabilir.
katılıyorm
boot cd si nedir anakrt cd simi ayrıca takınca görmüyor hdd yine biosuda...
dene benim dediğim gibi kybedecek birşeyin yok cd i sorna baka bi pcde denersin çalııp çalımadığını
arkadaşım hd nin içinde sadece arşivlerin mi var yoksa sistemde kurulumu sadece arşivlerin varsa çıkar cd-rw nin bağlantı kablolarını hd yi ona tak birde öyle dene ( Disk Boot Failure HDD ) bu hatayı hd nin bağlantılarını yanlış yaptığın zaman alırsın büyük bir ihtimalle slave ve master ayarlarını yapamamışsın sadece arşiv varsa slave olarak ayarla hd yi ve ide kablolarını geğiştirerekten dene açmayı açacaktır sonunda
eywww çok sağol deniyorum bu arada arşivim müzik ve belgeler.... ama en önemlisi müzik...
önce cd-rw nin yerine tak öyle dene olmaz sa yada olursa yaz daha yardımcı oluruz
hocam bağladım rom a yine aynı girdim disk yönetimi falan ordada görmedi arşivimi çıkarayım hdd atıcam bi yardımcı olurn lütfen ...
bilgisayar açıkken mi bağlayıp çıkarıyorsun yoksa kapalı iken mi
ikisinide denedim..
önce şu soruları cevapla olaya tam hakim olalım
1-işletim sistemin ne 2-işyerindeki işletim sistemi neydi 3- işyerine takarken slave veya master ayarlarıyla oynadın mı( arkasındaki pinle oynadın mı)
1. XP - Pro 2. XP - Pro 3. Slave Jumper'da
bilgisayar hala bu hatayı veriyormu Disk Boot Failure HDD yoksa açılıyorda hdd yimi görmüyor
Açılıyo kendi işyeri pc ama hddmi görmüyor cd-rom yerinde takılım olanı görmüyor..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme