Şimdi Ara

Divinity: Original Sin 2 (2017) [ANA KONU] (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
340
Cevap
18
Favori
27.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben oraya geldiğimde level 15 dim, tüm görevleri yaptığınıza eminmisiniz, adanın altındaki mağaralardada epey bi yapılacak iş var çünkü, yapılmış fakat teslim edilmeyen görevlerde olabilir belki.
  • Hangi mağaralar, biraz açıklayabilir misiniz?
  • dream0n kullanıcısına yanıt
    Wrecker's Cave den girilen depth of the cave bölgesi ve Blackpits gates bölgesindeki mağara.
  • ya bir kişi birden fazla kez pickpocketlenmiyormuş üzdü baya parasal olarak sorun yaşıyorum da gold kasma taktikleri neler acaba?
  • Bir aşktır Divinity...

• quote:

Orijinalden alıntı: Zierox

ya bir kişi birden fazla kez pickpocketlenmiyormuş üzdü baya parasal olarak sorun yaşıyorum da gold kasma taktikleri neler acaba?

Upp.Büyü kitapları bi hayli pahalı ya.Bir de şu purged dragon görevindeki cadıyı kesemedim ya çok güçlü geldi bana.o böcekler de ayrı bi dert zaten...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • oyun değil bu sanat eseri. Buram buram emek kokusu geliyor ekrandan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi light in th dark -- 11 Mayıs 2018; 14:27:57 >
  • Bu savaşlarda sınırlandırıldığımız action pointimizi arttırmanın bir yolu var mı?

Not: Lizard (Kertenkele) oynuyorum. Fakat eğilerek yürüyor, bildiğiniz sürünüyor karakter. Başlarda kertenkele diye herhalde dedim. Fakat bakıyorum videolara bir bende böyle. Nedenini bilen var mı? ( Braccus'un yüzüğünü taktığım için lanetleniyormuş. Blessing basınca düzeldi).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kivalo -- 21 Mayıs 2018; 20:43:58 >
  • Takip.
  • Zierox kullanıcısına yanıt
    Oyunda gold kasmak zor, yani aslında altın yeterli de ancak yetiyor, dikkatli olmak gerekiyor. Çünkü Persuasion ve Barter düşük iken 300'e satılan bir şeyi 50'ye geri satabiliyorsunuz. 4 kişilik parti ile çok ilerlemedim, henüz 1. haritadayım ve prison, haritanın doğu ve güneydoğusu duruyor. Onda çok daha zor olabilir bu para muhabbeti. Lone wolf ile idare edebiliyorum, ilk harita bitti, 4 bin altın var. Genelde görev ödülleri, düşmanlardan düşenler ve sağdan soldan bulduklarımı kullanıyorum.

Cadı konusunda, Level 7 bir Lonewolf parti ile (Two Handed Fane+Ranger Sebille) ben de zorlandım. Genel bir taktiğim var, zorda oynayan çoğu arkadaş da keşfetmiştir bu taktiği; bir köşeye çekilip oradan savaşmak, sırtı duvara yaslamak, mümkünse yüksekten savaşmak. Cadı ile direkt olarak savaştığımda cadıyı öldürdüm ama bir ceset dışında kimseyi öldüremeden partiyi harcadılar. İkinci denememde cadının bize göre sol arka tarafındaki yüksekliğe çıkarak rahatlıkla bitirdim. Uçan böcekler çok can yakıyor, cadıdan sonra onlara odaklandım. Partide büyücü olsaydı çok daha rahat geçilebilirdi orası.

• Şuan 1 hafta falan oldu başlayalı. İlk başlarda 4lü party sistemi olarak oynayım dedim ama kafam çok karıştı ve zorlandım fort joya girer girmez önüme gelenle konuşunca isimlere alışamadım kim kimdi diye daha sonra solo oynayım dedim savaşlarda daha da zorlanacağımı düşünüyordum ama aksine çok rahatladım. Görevlerde de keza öyle daha kolay takip edebiliyorum.Şahsen ilk defa bu seriyle tanışacak arkadaşlara benim tavsiyem solo-lone wolf başlasınlar.Hem yönlendirdiğiniz karakter sayısı az olunca oyunu daha rahat kavrayabiliyorsunuz. Ayrıca bir çok yerde hangi sınıf oynayacaksanız solo buildleri mevcut onlarında çok yardımı oldu. Skillerin birbiri ile uyumu gerçekten çok önemliymiş onu anladım. 4lü parti sisteminde bir level atlıyorduk offf kime ne versem diye yarım saat kafa patlatmaktan canım çıkıyordu.Hem oyunu daha sonra diğer origin karakterle farklı sınıflarla bitirmeyi düşünüyorum.

• Definitive Edition geliyor ağustor ayında, oyunun herhangi bir sürümüne sahipseniz bedava olarak gelecek.

Kickstarter
    Update 47: Kickstarter Update 47 - Let's talk Definitive Edition! · Divinity: Original Sin 2
    https://www.kickstarter.com/projects/larianstudios/divinity-original-sin-2/posts/2207876

• Şu oyunu Türkçeye cevirmediler zalımlar.
  • Bana grup assassin build önerebilecek var mı? İnternette genelde solo, duo build var.
  • animus projesi diye bi site var, asasin cred origins yamasını fln yapan adamlar, şimdi dos 2 için türkçe yama projesi başlatıyorlar, ama proje çok büyük olduğu için, destek bağış vs bekliyorlar, bende çok bekliyorum, az önce 4 dolar bağışladım, eğer sende düşünürsen bi bak derim.

https://animusprojesi.com/

dos 2 nin 1.olması için elimizden gelemi yapalım ve çeviri başlasın arkadaşlar. herkes destek versin ki dos 2 isteyenlerin boş olmadığını gösterebilelim.
  • Definitive Edition çıkmadan oyunu almayı düşünüyorum. Malum fiyatı artabilirmiş. Merak ettiğim 2 konu var. Divine Ascension eklentisi gerekli mi, DE sürümü içerisinde ise yer alır mı. Turnbase hiç sevmememe rağmen hem oyunun yapımcısına, hem de türkçe yamaya destek olmak için giriyoruz bir maceraya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FORZAFATHER

Definitive Edition çıkmadan oyunu almayı düşünüyorum. Malum fiyatı artabilirmiş. Merak ettiğim 2 konu var. Divine Ascension eklentisi gerekli mi, DE sürümü içerisinde ise yer alır mı. Turnbase hiç sevmememe rağmen hem oyunun yapımcısına, hem de türkçe yamaya destek olmak için giriyoruz bir maceraya.
    Ascension eklentisi oynanabilir bir eklenti değil. Soundtrack, art book filan var.
  • 75 tl çok pahalı, 60 seviyesine düştüğü an alacağım, dayanamadım oyunu zaten oynayıp bitirdim, mükemmel bir oyun lakin 75tl şu an için pahalı gibi.
  • Divinity: Original Sin 2 : Definitive Edition 6 gün sonra çıkıyor ve ortalğı biraz hareketlendirelim. Muhtemelen yorumda bulunan herkes oyunu bitirdiğine göre biraz tartışma yapılabilir. Her ne kadar herkes farklı tercihlerle farklı sonuçlar görmüş olsada bu oyunda çok iyi bir son yok görebildiğim kadarıyla. Bunun en büyük nedeni olayların sonunda önce yakın tarihte yaşananları görmemiz ve sonrası lady vengeance'e bindikten sonra anlatılan uzak tarihte anlatılan/yaşanılan olaylar ile ilgili bilgileri öğrenmemiz..

Not: Her ne kadar okuyup anlam veremeyecek olsanızda yinede oyunu bitirmeyenler/oynamayanlar için ciddi spoiler içerir..

Spoiler:
    Önce Dos2: definitive edition sürümünde act3'ü baya yenilemişler sanırım. 250.000 değişiklik 150.000 yeni satır ekleme gibi bir olay var oyunda. 250.000 değişikliğin nedeni zaten belli oyunun sonunda bir hikaye bile değişse o hikayenin tercihlere göre etkisi act1'e kadar gidebildiği için hali ile tek tek komple değişmesi gerekebiliyor. 150.000'lik ekleme kısmında ise özellikle act3'e dikkat çekmişler. Benim tahminim kara yüzük grubunu ve hikayelerini derinleştirmiş yönünde çünkü benim tercih ettiğim sonda kara yüzük grubu ile ilgili uzak tarihte anlatılanlarda tekrar bir araya gelip toplandıkları yönünde. Bu durum Divine Divinity, Beyond Divinity ve Divinity II: Ego Draconis lore'undan görebildiğim kadarıyla aynı. Zaten dos2 kronolojik olarakta hepsinin sonunda gibi görünüyor. Divinity II'den önce geçtiğini söyleyenlerde var ama hangi tercihlerle bu sonuca ulaşabildiklerini çözemedim. Özetle Kara yüzük tarafının geçmişte "büyücüler savaşında" yenildikleri ama sonra (dos2'de şeytanların tarafı olarak bildiğimiz doktor grubu ve lohse'nin içinde ki iblis Bknz: damien) yeniden güçlendikleri yönünde. Daha önce şeytan/iblis/damien grubu lucien tarafından mağlup edilmiş olmasına rağmen çocuk olarak yeniden gelişi lucien'in bu çocuk iblisi yönlendirebileceği gibi geçmiş oyunda öğrenebildiğimiz olaylar mevcut. Dos2'nin sonunda malum lucian (ki her grup ilginç bir şekilde kendine göre haklı) gücünü tamamen neredeyse kaybettiği için kara yüzük tarafının gelecekte daha da güçleneceği aşikar. İlginç olan kısım şurada aslında. Malumunuz her bir origin karakterin kendisine ve oyun sonuna etkisi olabilen 2-3 farklı sonu var. Lohse'yi iblisten kurtarabiliriz, Lohseyi çıkarlarımız doğrultusunda iblise teslim edebiliriz yada doktorla anlaşma yapıp orta yol bulabiliriz gibi lakin benim tercihim lohse'yi iblisten kurtarmayı seçip doktoru öldürdüğüm halde oyunun sonunda şöyle bir şeyle karşılaştım. Evet kontrol lohse'de ama kısa bir süre gözlerinde ki karanlığı görüp yeniden normale dönmesi içindeki iblisi kontrol edebilmek için çayırlarda gezip müziğe dönmesi gibi dialogları görünce doktoru ne kadar sözde öldürmüş olsamda damien ve iblisin grubu hala içinde ve muhtemelen dos3 çıkarsa ve gelecekte geçerse lohse'nin kara yüzük grubunun başında ve yeni bir doktor olarak (ya da damien'in/iblisin yansıması olarak) karşımıza çıkacağımızdan neredeyse emin gibiyim. Özetle sanki bu adamlar act3'e dikkat edin derken bunu söylemiş olabilirler. Doktor ile anlaşma yapıldıktan sonra ki sonda iblis/damian orduları boşluğun ordularını(void,eternal ya da diğer başka büyük kötülük olarak tandığımız the god king'i) durdurabildiklerini ama kara yüzük grubunun yeniden bir araya geldiğini anlatmışlar. Her halikarda bu kara yüzük güçlü büyücüleri ile dönecek olsada belkide bunu yeterince oyunda işleyemediklerini düşündükleri için yeniden ele almış olmaları muhtemel görünüyor. Bir de benim dikkatimi çeken Isbeil'in malum cüceler tarafında kara yüzük ajanı olması yüzünden ikna kabiliyetim +5 olmasına rağmen daha üst bir seviye istediği için kara yüzüğün gerçek amacını öğrenememiştim. (alexander'ı da bu yüzden ikna edememiştim) (: Oyun çok karışık ve derin olmasına rağmen act3 ile ilgili benim görüşlerim bu yönde siz neler düşünüyorsunuz?
    Spoiler:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi undy1ng -- 25 Ağustos 2018; 21:47:59 >

• Lohse ile ilgili yukarıda yazdığım yazının biraz daha derinleşmiş hali

Spoiler
    Lohse'yi biraz araştırdım ve farklı varyanslarla ve insanların yaptığı farklı tercihlere göre yaşanan olayları inceledikten sonra az çok kafamda bazı şeyler netleşti gibi. Buna rağmen oyunda çok fazla tercih olduğu için varyansların hepsini görebilme ihtimalimiz neredeyse yok. Olasılıklarları yazacak olursam benim kafamda oluşturduğum şema şu şekilde;
    -Lohse'nin ana karakter olarak seçilip ilerlenmesi.
    -Lohse'nin yan karakterlerden biri olarak tercih edilip ilerlenmesi.(Kendi içinde ikiye ayrılır)
    ++Lohse'nin ana karakter ile aşk yaşayarak ilerlenmesi
    ++Lohse'nin ana karakter ile şef/arkadaş modunda ilerlenmesi.
    -Lohse'yi hiç gruba almadan yaşananları gözlemlemek. (Malum karakterleri seçmesek bile hikayesi devam ediyor ve çoğu yerde bu karakterler ana karakterimiz ile karşılaşıyor)

Şimdi tüm bu varyansları tek tek seçip normalde şunlarla kıyaslamak lazım.
    1- Jahan ile ilişkileri ne durumda? Jahan ne gizliyor.
    2- Doctor ve tercihlere göre varyanslar.
    +İblis ile anlaşma
    +Doctoru/iblisi öldürme
    +Lohse'yi feda etme (iblisin lohse'yi ele geçirmesi durumu)
    3- Lohse'nin 3. kişiler ve npc'ler ile ilgili özel durumları. (Örneğin Saheila'ın içindeki iblisi açığa çıkarabilme ihtimali ve sonuçları)
    4- Tüm bunların yanında lohse'nin the god king ile anlaşması..vb

Özetle yukarıya bakınca fark ettim ki tüm bunları tek tek konuşup yorumlamak biraz delilik ama başta dediğim gibi insanların tercihlerine göre yaratılan bir dünya olduğu için benim görebildiğim ve varabildiğim sonuç şu oldu. Reddit'te ki kullanıcıların çoğunluğu lohse ile romance yapmış durumda ben ise sebille ile yaptım lakin grubumda olduğu için de arkadaş/şef modunda lohse'yi gözlemliyebildim. Yukarıda ki yazıda tercihlerime göre sonucu yazdım ama eksik yazdığımı fark ettim bunun en büyük nedeni ufak bir detayı atlamamdı. Bunlar;
    -Jahan'ın ana karakterimi sürekli uyarması durumu; Lohse'nin hiç bir şekilde ilahi olmaması ve gerekirse onu öldürmem gerektiği gerçeği gibi durumlar.
    - Sebille ile aşk yaşamadan hemen önce Lohse'nin ana karakterime "Hamile bir cadı görmek ister miydin?" gibi kışkırtıcı sorularda bulunması.

Bu iki durum aslında oyunun sonundaki bilinmez bir pencereye ışık tutuyor olabilir. Neden diyecek olursanız Larian'da ki steam sorumlusu şöyle bir açıklama yapmış (her ne kadar yazar kadrosunda olmasa da tek resmi açıklama kendisinde) Dos2 Divinity II'nin 58 yıl önce geçiyormuş. Bu da yukarıda yazdığım yazıda ki olayları biraz karıştırıyor ve şöyle bir sonuca ulaştırıyor. Sonuç ne olursa olsun Black ring toplanıyor ve lohse'nin içindeki iblis güçsüz de olsa hayatta. Ana karakterimiz ilahi olduktan sonra ve lohse ile aynı zamanda romance yaşadıysa doğacak olan çocuk hali ile iblis doğacağı için (hem kaynak büyücüsü hem de tanrı) aslında damien/iblis grubu lohseyi kullanarak bizim ana karakterimizi aşkla tuzağa düşürüp amacına ulaşmış görünüyor. Benim gibi arkadaş ilişkisi içinde kalsa bile kendisi şuan çayırlarda müzik ile uğraşıyor ve her türlü bir gün hamile kalacak biri tarafından içinde ki iblis sayesinde. (: Özetle galiba jahan haklıymış ve lohseyi jahan'ın önünde öldürseydim muhtemelen lohse the god king ile anlaşacak (diğer origin karakterlerde olduğu gibi) ve öyle yada böyle iblis tarafı yine amacına ulaşmış olacaktı. Larian'ı takdir etmek lazım çünkü biz bu oyunu bitirdikten sonra bile farkında değiliz hatta ana karakterimiz bile farkında değil Dos3 çıkarsa ve 2 dönem arasındaki olayları anlatırsa millet çok küfür edebilir

Tabi bir de lohse dışında 5 origin karakter daha var ve onları da tüm bu sonuçlara dahil etmek lazım ki oyunun sonunda her biri içinde farklı olaylar anlatıyor malum bir de tüm bunları birleştirip bir sonuca varmak gerçekten zor. Benlik şimdilik bu kadar definitive edition çıktığında işler artık ne kadar daha derinleşir kestiremiyorum.. (Evet şu hali ile zaten çok karışık)

Hayırlısı diyelim..

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.