Şimdi Ara

Diyaframı açınca ekranda leke oluşuyor SORUN DEVAM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tair 300mm photosniper lense sahibim F4,5-22 aralığında diyafram değeri var.

Diyafram 8 e kadar problem yok ancak 8 den sonra ekranda solucan gibi lekeler oluşmaya başlıyor F22 DE tamamen soluncanlaşıyor.
    Bunu nasıl düzeltebilirim ?

Farklı lenslerde problem yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 24 Şubat 2018; 17:42:51 >

• Sorunuzun cevabı pislikten başka birşey değil. Zamanla lenslerin içine toz vs girebiliyor. Mantar oluşumu olabiliyor. Bunları iyi bir ustaya temizletmek gerekir. Lensin ön camındaki parmak izine ve tozlara bakınca çok temiz kullanmadığınız sonucu çıkartıyorum doğrusu :) Kuvvetli ihtimalde belirttiğim tozlar ön grup optiklerin içinde. Diyafram kıstıkça da belli oluyor. Temizlik ihtiyacı sensörde de olabilir. Görmeden nokta atış sorun budur diyemeyiz. Ama sorununuz tozdan başka birşey değil.
  • turkeroztrk kullanıcısına yanıt
    Açıkcası trabzonda yaşıyorum lensi ilk aldığımdan beri 2.kullanışım bi türlü zaman olmadı. Aldıktan sonra genel olarak temizlik için girdiğim fotoğrafçıların hiçbiri temizlik bakım yapmayacağını söylemişti :/

Sizce kendim yapmam çok mu zor temizliği ?

Sensörde zannetmiyorum çünkü diğer 3 lenste hiçbir problem olmuyor tüm diyaframlarda

Parmak izi çekerken oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 4 Şubat 2018; 16:50:12 >
  • Penanggalan kullanıcısına yanıt
    Hayyamda bir kaç usta var bu işleri yapan. Onlara kargo ile gönderip yaptırabilirsiniz aslında. Yada yolunuz istanbula düşerse o zamanda olur. Başka lenslerde sorun yoksa sorun bu lensin içindeki toz vs şeyler. Kendin de yaparsın ama söktükten sonra toplayamakta biraz sorun yaşayabilirsin. Yapısı basit bir lens değil. :) Tavsiyem ustanın görmesidir.
  • Başka bir lenste denedinizmi? Sensör de kirlenmiş olabilir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tair gibi eski dönem lenslerin içinde, yıllar boyunca kullanıma bağlı olarak toz birikmeye başlaması normaldir. Aslında Trabzon'da lens temizliği ve eski lens satışı gibi işlerle uğraşan birkaç usta vardı 4-5 sene kadar önce internetten alışveriş yaptığım. Olmadı en kötü bir Hayyam'a yolunuzun düşmesi gerekiyor.
  • t u r g a y kullanıcısına yanıt
    Denedim denedim onlarda hiçbir problem yok.

Diğer yorumlar için teşekkür ederim.
  • Father Torque kullanıcısına yanıt
    turkeroztrk kullanıcısına yanıt
    Problem sensörün kirliğiymiş.

Ben samsung lensi takınca f22 aldıgımı zannederken makine otomatik modda 4 gibi çektiği için gözükmüyormuş.
    Hava ile az uğraştım ama olmadı yarın bi ustaya götüreceğim sensör temizliği için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 24 Şubat 2018; 18:29:50 >
    Sorunun tespit edilmesine sevindim. Rize de Ali kemal usta vardı. Ama irtibat bilgileri yok malesef.
  • turkeroztrk kullanıcısına yanıt
    Pazartesi şehir merkezini gezeceğim tekrardan yardımlarınız için teşekkür ederim
    Kameranızı bilmediğiniz ustaya bırakmamanızı öneririm. Trabzon fotoğraf evi diye bir yer buldum. Belki yardımcı olabilirler.

http://www.trabzonfotografevi.org
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.