Şimdi Ara

Diyanet İşleri Başkanı: Kuran kurslarımızın bulunduğu yerlere şeytandan korunmuş bölgeler diyoruz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Bizim Kur'an kurslarımız, kötülüklerden insanları uzaklaştırmanın merkezleridir. Buralarda amacımız, Rabbini tanıyan, peygamberini tanıyan, ezanını bilen, bayrağına itaat eden, bütün değerlerine bağlı nesiller yetiştirmek" dedi.

Erbaş, Kahramanmaraş'ta Pazarcık Yatılı Hafızlık Erkek Kuran Kursu'nun açılışında, Türkiye'de 2 bine yakın yatılı Kur'an kurslarından birisine Pazarcık ilçesinin sahip olduğunu söyledi.

"Biz Kuran kurslarımızın bulunduğu yerlere şeytandan korunmuş bölgeler diyoruz" ifadesini kullanan Erbaş, "Bir yerde Allah zikredilirse oraya şeytan yaklaşamaz." dedi.
    https://tr.sputniknews.com/turkiye/202002081041359941-diyanet-isleri-baskani-erbas-kuran-kurslarimizin-bulundugu-yerlere-seytandan-korunmus-bolgeler/

• Kafanızda yarattığınız şeytan mı.

Not:Sağdan soldan vesvese verdi. Öyle yazdım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Milletin gündemi geçim derdi.Bunlar nelerle uğraşıyorlar.
  • Asıl Şeytan Milletin Vergisiyle Kuranı Kendi Kafalarına Göre Yorumlayan Üfürükçülerdir

Gönülden Bahsedenler Hikaye

Maaş (Para) Almadan Üfürükçülük Yapan Hiç Gördünüz Mü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 8 Şubat 2020; 19:42:21 >
  • Dikkat edin bu tarz haber yorumlarına bakın.Genelde kuran kursu ve tecavüz kelimesi birarada kullanılıyor ve yukarda biri kullanmış hiç şaşırmadım
    Yeni nesillere dinler kötü şekilde empoze edilecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi danger-gddr -- 8 Şubat 2020; 21:18:5 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leaderjack1

Bu mesaj silindi.
    O iş öyle yürümüyor maalesef. Çocuk tacizcisi birisi için en uygun ortam yurtlar okullar kurs vb. yerlerdir. Okullara göre kuran kursu veya yatılı yurt gibi yerlerde denetim daha zayıf olduğundan ve her kurumun kendine özel bir kültürü olmasından dolayı dışarı kapalı olduklarından dolayı bir sapık için en uygun hedefler buralar oluyor.

Hali ile eğer birisi tacizci veya tecavüzcü ise bu ortamlardan faydalanıyorlar. Denetim eksikliğinden sebep tüm bu olanlar.

Aslında benim bunu buraya yazmama gerek yok. Bu forumda aptal insan yok çünkü. Zaten bu tür ufak ayrıntıları hesaplayabildiğinizi biliyorum. Ama anladığım kadarı işe bilseniz bile " dindarlar sapıklar " propagandasını yaymak daha çok işinize geliyor.

• Bu konuyu fark etmedim, ben de benzer bir konu açmıştım, zira gerçekten ben de bu açıklamalara şaşırdım. Orada yazdıklarımı burada da yazayım;

Öncelikle başkanın açıklamaları şu şekilde;

* Kur’an kurslarımızın bulunduğu yerlere biz ne diyoruz biz biliyor musunuz? Şeytandan korunmuş bölgeler.

* Çünkü, Rabbimiz buyuruyor ki, bir yerde eğer Allah zikredilirse oraya şeytan yaklaşamaz.

* Allah’ın Kuran-ı Kerim’i orada okunursa oraya şeytan yaklaşamaz.

Bilenler bir açıklık getirirlerse sevinirim.

1. si son zamanlarda ne yazık ki çeşitli kuran kurslarında ortaya çıkan, ufacık çocuklara taciz, tecavüz haberlerini hepinizin malumudur. O zaman orası kuran kursu mu değildi? Yoo öyleydi. O zaman şeytan girmedi de ne girdide sonuç tecavüz oldu, taciz oldu?

2. si Rabbimiz yine kuran-ı kerim de defalarca münafıklara karşı müslümanları uyarıyor. Onlar ki diyor sizden gibi görünecekler ama en çok kötülüğü onlar yapacaklar. Onlara karşı dikkat edin diyor. E münafıklar defalarca Allah adını da zikrediyor, kendi çıkarları ve insanları kandırmak için. Nasıl şeytan yaklaşamaz?

Yani hani bu açıklamaları bir münafık yapsa anlayacağım. Hah insanları daha kolay kandırmak için Allah dendiyse korkma oraya şeytan girmez falan diye derim ki cahil kandırıyor. Ama diyanet işleri bu açıklamaları yapınca insanın kafası karışıyor. Şimdi bir yanda kuran var, Allah'ın sözleri. Defalarca münafıklara karşı uyarıyor. Bu yanda diyanet işleri başkanımız sanki münafık diye bir şey hiç yokmuş gibi açıklamalarda bulunuyor.

Tabi ki gönül ister ki her şey bu diyanet işlerinin bahsettiği gibi güllük gülistanlık olsa. Millet "Allah şahit kız gibi" deyipte dirençle kandırılmış hurdaları millete gagalamaya çalışmasa. Ama ne yazık ki işin aslı öyle değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spider_hip -- 8 Şubat 2020; 20:44:58 >

• Bir kot pantolon alabilmek için 12 saat çalışmam gerekiyor diyanet bey ne günah işledik acaba merak ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neroavalon -- 8 Şubat 2020; 22:22:19 >
  • Bomboş kurumun bomboş başkanı neden haber gündemi oluyor onu anlamadım?
  • Asıl şeytan zihin zihniyetiniz...

• Treth kullanıcısına yanıt
    Beni de muhtemelen saydığın kitle içinde görüyorsundur. Bi yorum yapayım bari.

Yorumundaki mantık doğru. Kendim adına konuşayım (aslında forumda gördüğüm çoğu yorum da böyle), müslümanlar veya dindarlar sapıktır gibi genelletici bir cümle hiç kurmadım, kurmayacağım.

Biz farklı inançtakilerin sapık ya da hırsız olduğunu düşünmüyoruz. Aksine, bunun bir ahlak meselesi olduğunu söylüyoruz. Fakat forumda da bulunan birçok müslüman, inançsızlığın kendisini bizzat ahlaksızlık olarak görüyor.

Böyle durumlarda özellikle belirtirim(iz), dindar değil dinci diye. Yani bu ayrımı asıl yapan biziz aslında.

Fakat burda inançlı kesimin bence büyük hatası var, sahiplenmek. 2000 lerin başında ben de "inançlı tayfa" arasındaydım. Ve dincilerin yaptığı işgüzarlıklara tepki gösterirdim. FAKAT DİNDARIM DİYENLERİN ÇOĞUNLUĞU BUNU YAPMADI. Tersine, sahiplendiler. Ahlaklı insan her zaman yanlışın karşısında durmalı, ama "önce müslümanım" diyen çoğunluk durmadı, hala da kendileri zarar görmedikçe gerçeği söylemiyorlar.

Onlarca çocuğa tevavüz olayına "bir kereden bişey olmaz" tepkisi sence normal mi? Çalıyor ama çalışıyor demek sence hırsızlığı aklamak değil mi?

Veya; "Öbürü de çalıyordu, biraz da müslüman çalsın" diyen birisi sence müslüman mıdır?

İlave: daha net yazayım. Hırsızlık, sapkınlık düşüncesini savunarak veya savunanı koruyarak, başörtülü ya da namaz kılanlar hakkındaki önyargıları bizzat kendisini "inançlı" olarak tanıtan kesim yaptı, yine kendini "müslüman" olarak tanıtan kişiler de buna hiç itiraz etmedi. (herkes değil tabii ki. Bu düzene en yoğun itirazı yapan gerçek dindarlar da var, ve doğrusu da böyle olmalıydı zaten)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asderty -- 8 Şubat 2020; 21:55:13 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Şeytan girse "Ulan bana rakip mi çıktı" diyecek

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Haklı. Ben şeytan olsam derim ki, ulan insanlara ben bile sizden büyük kötülük,fesatlık,haksızlık yapamam.Bana gerek yok burada der uzaklaşırım.
  • Seytana gerek yok ki taşere etmis bahamalarda yatiyo lusifır

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aklı az olanın dine ihtiyacı çok olur aklını kullananın ise din ihtiyacı yok olur..kutsal kitap akıldır içinde akıl olmayan hiçbir şey baki değildir şu yaşamda..
    aptallara malum olmayın inanmayın imamlara hocalara diyanete alın kuranı kerimi okuyun

kuranı kerimin ilk ayeti OKU
    anlamanız için okumanız lazım binbir türlü insanların ne dediği önemli değil okuyun kardeşim okuyun okudukça hırsızlığı göreceksiniz korkmayacaksınız ne yaptıklarını anlayacaksınız okuduğunuz için istismar edilmeyeceksiniz tecavüze uğramayacaksınız hocanın imamın yanında el pençe divan oturup püsü gibi dizlerinin yanında korkmayacaksınız akıllı olun
    bütün herşey belalar okumadan o kokuşmuş zihniyete çocuklarınızı teslim edip aaa yaw tecavüz etmişler la suçlayıp duruyorsunuz esas suçlu sizlersiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dephyr -- 8 Şubat 2020; 23:52:24 >
  • Erkek çocuklarını mabadından ensarlayanlar halen yeni bebeleri ensarlama peşindeler...

Allahın sanki sizin okuduğunuz kuran a ihtiyacı var... Siz olmasanız ne yapar değilmi

Koca kainatı yaratmış sanki bunların kuran okumasına kalmış...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sissil

Erkek çocuklarını mabadından ensarlayanlar halen yeni bebeleri ensarlama peşindeler...

Allahın sanki sizin okuduğunuz kuran a ihtiyacı var... Siz olmasanız ne yapar değilmi

Koca kainatı yaratmış sanki bunların kuran okumasına kalmış...
    nasılsa denetim yok kim bilecek her çocuğa ensarlanıp süt gibi bebeleri teslim eden zihniyet problemli
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.