Şimdi Ara

Diyanete Sorduğum Soru 14 Gündür Cevaplanmıyor Edit: 2 Ay Sonra Cevap Geldi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
1
Favori
6.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • diyaneti aşar bu konu , bence haddini çok aşan bir soru sormuşsun . derin devlet e so.. neyse ...

biz yaşadık gördük . benim şahsi fikrimi sorarsan üniversite mezunu işli güçlü yada kalantor babasından bir şeylerin devralıp yürüten çoğu şerefsizler askerlik bile yapmıyor . at önüne her sabah bir bardak süt içsin sç. sın gevşek gevşek askerliğini yapsın .. orda burda muhabbet etsin . benim gittiğim yerde ne disiplin vardı ne saygı . hayır bırakın komutanlarının beş para etmemezliğini bir tane anadolu çocuğunun saflığı temizliği saygısı yoktu hiçbirinde . keşke gitseydim de ücra kentlerde dağda bayırda yapsaydım askerliğimi .şerefsiz p. doluydu her yer . tabii böyle olunca böyle tipleri tehlikeli arazilere sürmüyorlar . genelleme yapmıyorum fakat gittiğim yerde bulunan kısa dönemliklerin çoğu oç ğuydu . iyileri de vardı elbet . ama bölük komutanı olacak iblisten tugay komutanlarına kadar alayı disiplini bile sağlayamayan pç lerin tekiydi . bir daha askere gitmem gerekse bastırırım 1 senede topladığım parayı 2 hafta kalır gelirim ne uğraşacam böyle tiplerle iblislerle komutan dedikleri bazı fetöcü tiplerle . zaten bizim zamanımızda acemi birliğinde tugay komutanı olacak şerefsiz şu an fetöden içerde yatıyor . allah kimsenin ahını yerde bırakmaz işallah . ne o asker dedikleri pisliklere ne başlarındaki yv. komutanlara . dediğim gibi genelleme yapmıyorum ama çok lakayıt laçka vukuatlı birliklerde askerlik yaptım ben .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi estimates29 -- 17 Mart 2020; 10:0:43 >

• Seni kale almamislar yegen puhaha iyi olmus

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonuna soru işareti koyulması , illa da anlamlı bir soru cümlesi olduğu anlamına gelmiyor. Ben diyanetin yerine olsam "HAYIR" diye tek kelimelik bir cevap yazar postalarım. Çünkü sorunun cevabı bu ... gerisi ise yorum.
  • Bilinen net gerçekler bazen acıdır

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ben soruna cevap vereyim kisaca cahil insanlarda bilinçlensin
    1- Neden garibanlar şehit oluyor diyorsun zengin olan adam dağa gidip niye kendini ölüme atsın kimseyi zorla uzman rutbeli yapmıyorlar şehit bizim şehidimiz o ayri ( Burda empati yapın sizin 2 3 trilyon paraniz olsa uzman olurmusunuz)
    2 - ülkede issizlik var askerlik özellikle köylerde ilgi goruyor koyde iş yok cunku
    3 - Benim öz dayimin oglu sehit oldu 29 yasinda trilyoner babası ile parayi ortak kullanıyorlardı oda şehit oldu malesef
    4 - Bu durumda devleti suçlamak birilerini suçlamanin mantigi yok

• Şehit olanlar insanların doğdukları an şehitlik mertebesine yükseleceği kaderinde yazar.
    Burada bakmak gereken husus gariban olması değil tüm şehitlerin günahsiz ve çok iyi kalpli olmaları.
    Allah herkese şehitlik nasip etmez kendi yolunda şehit olan herkes saf temiz iyi kalpli güler yüzlü insanlardır.

• İslama göre Allah için ölen şehittir. Ölen kişinin içini bilemeyiz Allah için mi öldü yoksa dünyalık için mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Villa çocuğu zaten askerliği meslek olarak seçmiyor, gidiyor babasının şirketinde küçük patron oluyor..
    Büyük ihtimal seni kaale almamışlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel bir sorgulama bu. Biraz daha sorgulayın ve tüm milletin bu haberlerden sonra kendilerini pekiştirmesinide düşünün. Bu arada savaş politikası, silah ekonomisi, militarizm ve benzer konuları lütfedip araştırın.
  • Bu sorunun muhatabı Diyanet mi ? Ayrıca ilkokul terksin galiba ? Bu nasıl bir üslup, nasıl bir yazım şekli? Ülke muhalefetinin geldiği nokta.Yazık!
  • Cevabı belli bir soru... Bir çok subay, neredeyse bütün astsubaylar ve BÜTÜN uzman erbaşlar gariban ailelerden geliyor. Çok da doğal bir durum.

Ailemde bir tane asker yok. Rol modeli yok. İstediğim herşeyi olma imkanına sahiptim. Askerliğe meraklı da değilim. Neden asker olayım? Mühendis olurum, işletmeci olurum, iktisatçı olurum, avukat olurum, yeteneğim ve merakım varsa tiyatrocu olurum, müzisyen olurum... Asker olmak aklımın ucundan geçmedi.

Bir çok gariban aile için çocuğun askeri okula gitmesi çocuk için de, gariban aile için de bir kurtuluş. Normalde okuyamayacak çocuk hem okumuş, hem de kendini kurtarmış oluyor. O yüzden genelde asker olanlar genelde gariban ailelerden çıkıyor.

Ülkeye hizmet aşkı başka bir konu... Kimi asker olur hizmet eder, kimi sanayi ustası olur ülkeye hizmet eder. İşini iyi yap. En iyisi olmak için uğraş. Yenilik getirmeye, geliştirmeye bak.

• Bu soruyu çok yanlış zamanda sormuşsun. Şayet soruyu 90 lı yıllarda veya 2000 lerin başında sormuş olsan, hadi anlamı olurdu. Çünkü ozaman profesyonel askerlikten ziyade zorunlu askerlik yaygındı.

Ancak şuan ordu sınırdışına direk profesyonel kadrosunu gönderiyor. Yani bu mesleği seçmiş, bu meslekte ilerlemek isteyen kişiler gidiyor. Haliyle senin sorunun bir anlamı kalmıyor. Cevabı da meslek tercihi oluyor.

Peki neden askerlik mesleğini hep gariban insanların çocukları seçiyor diye soruna devam edecek olursan, zaten bu da diyaneti aşıp ekonomi konusunu ilgilendiren bir soru oluyor.

• Diyanet : Sevgili vatandaşımız askeri personel seçimin kurumumuz yapmadığı gibi hangi grubun hangi bölgede çatışmaya gireceğinin kararını da kurumumuz vermemektedir. Lütfen ilgili kurumlarla iletişime geçiniz.

Buradaki süreçte bizim diyanet olarak muhattap olacağımız soru çatışma sırasında şehit olan her vatandaşımızın dinimizde tanımlanan şehitlik tanımına girip girmediğidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _A_L_İ_ -- 17 Mart 2020; 22:12:52 >
  • benim cimere gönderdiğim 2 tane biri bilgi edinme biri şikayet halen cvplanmadı. ne yapıyor bunlar anlamıyorum
  • Diyanetin bütcesi yetmemiştir
  • Ben olsam takdiri ilahi der başımdam savardım seni,
  • 7 yaşındakiler bundan daha doğru soru soruyor.
  • Ben basit bir mantık kurarak cevap vereyim.

Öncelikle son zamanlarda verdiğimiz şehitlerin hemen hemen hepsi belki de hepsi profesyonel asker.

bu mantıkla bakarsak villada yaşayan adamın para için ya da vatan için profesyonel asker olmasını bekler misiniz?

ha er ya da erbaş şehitler de oldu ama genellikle doğu illerinde şehit oldular. haliyle her yerde olduğu gibi torpil işlerini düşünürsek sence o zenginlerin yüzde kaçı doğuya gidiyordur? doğuya gitse bile torpil sayesinde iyi bir yere veriliyordur.
  • ComradeMRX kullanıcısına yanıt
    1, imam veriyor

2, müezzin veriyor

ne alaka diceksin şimdi. senin için bir faydası olmaya bilir. benim için faydalı birşey.

hatta bir çok insana göre faydalı 2 şey.

bence bu kadarı bile yeterli...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.