Şimdi Ara

Diyetisyenlik okuyan ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
8.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Diyetisyenlik Okumak Mantıklı mı? Diyetisyenlik Okuyanların Yorumları

Giriş:

Beslenme ve diyetetik alanına ilgi duyuyorsanız, diyetisyenlik okumak kariyer yolunuz için uygun bir seçenek olabilir. Diyetisyenlik, beslenme biliminin ve yemek hizmetlerinin ilkelerini ve uygulamalarını kapsayan bir sağlık mesleğidir.

Diyetisyenlik Okumak Mantıklı Mı?

Diyetisyenlik okumayı düşünüyorsanız, mesleğin sunduğu fırsatları ve zorlukları tartmanız önemlidir.

Fırsatlar:

• Sağlıklı beslenme ve yaşam tarzı konularında bireylere yardımcı olma fırsatı
    • Hastaneler, klinikler, okullar ve toplum sağlığı kuruluşları gibi çeşitli ortamlarda çalışma imkanı
    • Halk sağlığını iyileştirmeye ve hastalıkların önlenmesine katkıda bulunma olasılığı

Zorluklar:

• Beslenme ve diyetetik alanında kapsamlı bir eğitim gerektiren zorlu bir program
    • Uzun çalışma saatleri ve düzensiz programlar içerebilen talepkar bir meslek
    • Bazı durumlarda duygusal olarak zorlayıcı olabilecek hastalarla çalışma

Diyetisyenlik Okuyanların Yorumları:

Diyetisyenlik okumayı düşünenler, sektörde çalışan kişilerin görüşlerini almak faydalı olacaktır. Diyetisyenlik okuyanlar genellikle aşağıdakilerden bahseder:

• Beslenme bilimi ve diyetetik alanındaki kapsamlı bilgi edinme fırsatı
    • Sağlıklı yaşamı teşvik etme ve hastalıkların önlenmesine katkıda bulunma anlamı
    • Sektördeki iş fırsatlarının geniş yelpazesi

Ancak bazıları da zorlu akademik programa, uzun çalışma saatlerine ve duygusal olarak zorlayıcı durumlara dikkat çeker.

Sonuç:

Diyetisyenlik okumak, beslenme ve diyetetik alanına ilgi duyanlar için faydalı bir kariyer yolu olabilir. Ancak, mesleğin fırsatlarını ve zorluklarını dikkatlice tartmak ve sektörde çalışan kişilerin görüşlerini almak önemlidir. Diyetisyenlik okumak konusunda bilinçli bir karar vermek, tatmin edici bir kariyer yolculuğu için çok önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Okuyordum bıraktım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neden ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ibrahim.h2182

Neden ?
    iş yok
  • Devlete atanıyorlar 70-80ile maaşları 2-3diyende var 4-5diyende

• Çok istemiyorsan okuma hatta çok istiyorsan da okuma

• O kadarda kötü olamaz 😭😭 mimarlık okuma beslenme okuma ftr okuma hemşirelik okuma mühendislik okuma bi tıp kaldı bu millet ne okuyor ulan 😭😭

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tıp okumak?
    2 yıl önce açıldı
    Üniversite Okurken Memurluk
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ibrahim.h2182 İ kullanıcısına yanıt
    Aslında haklısın geçen sene ben de hep bununla karşılaştım herkes kendi içinde bulunduğu bölümün kötü yönlerini görüyor. Mimarlıktan soğuttular diyetetik yazdım şuan hala diyorum mimarlığa mı geçsem ya da bırakıp tekrar mı hazırlansam. İyi düşün şuan yaşadığım kararsızlığı pişmanlığı yaşama sen de ileride gerçekten baya kötülü bi durum

• quote:

O kadarda kötü olamaz 😭😭 mimarlık okuma beslenme okuma ftr okuma hemşirelik okuma mühendislik okuma bi tıp kaldı bu millet ne okuyor ulan 😭😭

biz baba parası yiyoz qnq üni okumak fakir işi
  • gaydırıgubbak cemile G kullanıcısına yanıt
    Çok kararsızım ya :(( 3şık var önümde mimarlık ve beslenme (%50 burslu)yada 3.sene :((

• quote:

Orijinalden alıntı: HerŞeyiSorgulayanKafir

quote:

O kadarda kötü olamaz 😭😭 mimarlık okuma beslenme okuma ftr okuma hemşirelik okuma mühendislik okuma bi tıp kaldı bu millet ne okuyor ulan 😭😭

biz baba parası yiyoz qnq üni okumak fakir işi

Gevezelik yapma bence sen

• Oo bi de yarı bursluysa beslenme ben hiç yazma derim. İnan değmez okula verdiğin parayı kazanamıcaksın bile belki de. Ama çook çook istiyorum deli gibi çalışıp kendimi geliştiricem kendime güveniyorum diyosan da bi şey diyemem çok güzel paralar kazananlar da var yok değil. Sadece çok iyi araştır girdiğinde hayal kırıklığı yaşama benim gibi.

sıs la
    http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2016/KPSS/TERCIH1/MAXMINPuanlar_Lisans14072016.pdf

Bu son aciklanan atama puanlari. Kamu hastaneleri kismina bakacaksin 81den asagi yok koskocaman hastaneye 1-2 tane aliyor. Arkadasim marmarayi bitirdi pisman. Ben hemsirelik son sinifim benimde bu sene bitiyor kpssden 69 yaptim atanabiliyorum.

• Çok aşırı sevdigim bi bölüm degil aslında mf3 ü sevdigimden cazip geldi ama 3.seneyide düşünmek istemiyorum :(

3u dusunme saglik alaninda daha mantikli bölümler yazabilirsin sana yolladigim linkte atama puanlarına gore bakabilirsin. Ergoterapi odyoloji gibi.

• Hep mühendis memur almışlar ya :(

Universite adlarina Turkiye halk sagligi kismima bide Turkiye kamu hastanelerine bak oralarda var. Müh cok yuksekle aliyor hic ozenme diyetisyenlerden beter.
    Dediğim bolumleri arastirmani oneririm az cok saglik alani icindeyim.

• Ekşi sözlükten bir farkımız yok yemin ederim. Adam çapa tıp yazar ayy binası çok kötü gitme derler, ankara hukuk der teröristi çok boşver der, diyetisyenlik dersin -ki kuzenim bile turgut özalda %25 burslu diyetisyenlik okuyor şu anda 50k oldu ve de- iş yok derler bir de bunu globalleşen dünyada 90-60-90 kalmak için servetini diyetisyenlere döken insanların ülkesinin vatandaşı der. Matematik öğretmeni olmak isteyene dün burda zorla mühendislik diretildi. Bazılarına göre mühendislik de ne? Tıp dururken mühendis beyinler ölmeli bu dünyada.

Yani diyeceğim şu ki arkadaşlar insanı hayattan soğutacak derecede kötümser yorumlarınız var. Gayet de diyetisyenlik iş yapabilir.

• Çocuk gelişiminin sayısı fazla ha bide ebelik 😂 ebelikmi okuyum şimdi 😭

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.