Şimdi Ara

Ortalama Universitede Mühendislik Okumak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
1
Favori
4.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bilkent odtü harici sınavlarınız aynı oluyor (baktım)

50-100k arası okullarda saçma bi zorluk var.

Taşrada okuyan arkadaşlarımın sınavları çok daha kolay, bilkent odtü çok zor.

Ytü ise ortalama universitelere yakın.

Ortalama universitelerden not ortalamasına bakan yerlere girme olasılığınız bu yüzden az.

Bizim okulda prof sayısı fazla, verilen eğitim de fena değil. Sınavları da zor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

•  

• Yalnız hep desteklediğim bir olay, üniversite sonrası iş bulurken adam senin sınav notlarına bakmıyor. Şu dilde yatkınlığı ne, ne değil; yoksa ikiside sınavları geçer ama kendi kendine bir dil öğrenmeyi bilmiyor başaramıyorsa o adam fıs.

• Ankara veya İstanbul dışı mühendislik okunmaz bu zamanda 10 yıl öncesi hadi neyse denilirdi de o zamanın mezunları tecrübeli oldu.

Şu zamanda hedeflerinizi bu doğrultuda belirleyin.

İstanbul'da İtü,Boğaziçi,Burslu kazanabilirseniz Sabancı veya Koç

Ankara'da Odtü,Bilkent,Hacettepe ve Gazi gerisi okumak boşunadır zaman emek israfıdır.

Bilgisayar ve bilişim odaklı bölümler seçecekseniz burslu vakıf üniversiteleri daha yol gösterici daha yaralı olur.

Bir sürü tırıvırı kurum açılmış yahu çoğunun varlığından yeni haberdar oldum.

• itüdeki sınavları yıldızdakiler çerez diye yiyor haberi yok :) Net olarak yıldız çok daha zor sınavları

• YTÜ Ehm kullanıcısına yanıt
    konuda itü geçmiyo ytülü kardeşim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Havuz dersleri için ytü daha zor evet ama bölüm dersleri her ikisi de zor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilkent/ODTÜ de Kimya okumak?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çok popüler bölümlerden mezun olmadıktan sonra ortalama mühendis 2 asgari itülü 3-3.5 asgariye başlar en iyi ihtimalle yani aşırı komiksiniz la. Top tier (!) üni mezunları 12-15 asgariye başlıyorsa sınava tekrar hazırlanacağım

Hocam sizin bu ytü kompleksi niye boyle

• BirZemanHatası kullanıcısına yanıt

okulu sevmiyorum şu an kendi gözümde yüceltmeye çalışıyorum hocam

• Ya bro bu ytülüler kafadan kontakt mı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Geçen bu, mühendislikte "ortalama üniversite" olayını düşünüyordum, bence şöyle bir durum var TR özelinde; tier 1 üniler var, sonra direkt tier 3ler var. Arada Tier 2 ya yok ya da yok denecek kadar az sayıdalar.

En iyiler; Bilkent, Koç ve adlarını zaten bildiğiniz diğerleri desek, bundan sonra gelen üniversitelerin eğitimi, İngilizce düzeyi, hocaları, kampüsü, imkanları, öğrencileri, mezunları, marka değeri, vs. göze batar derecede daha aşağı düzeyde oluyor. Tier 2 olmas için bence mesela diğer faktörler aynıyken sadece öğrenciler veya hocalar biraz daha kötü olmalı, yani sadece bir veya birkaç faktör biraz daha alt düzeyde olmalıydı, ama durum pek öyle değil burada.

• Top tier üniversitede okumaya değmez. Sıralamam hacettepe bilgisayara yeterken bilkent cs yazdım. Hayvan gibi zorlanıyorum. Bu kadar zorlamaya da değeceğini düşünmüyorum.

Ortalama yerlerde okumak daha mantıklı eğer çok inek değilseniz.

• ikigai kullanıcısına yanıt

bence üzülerek söylüyorum ki itü tier 2  

• Sizce ortalama ünilerde (eskişehir, pamukkale, uludag, gazi vs. top tierlerin arkasından gelenler) bilgisayar, endüstri tarzı mühendislik okumak mı daha mantıklıdır odtü, boğaziçi, sabancı tarzı top ünilerde işletme okumak mı? Kariyer açısından tüm alanlara eşit uzaklıkta olan biri için ne derdiniz?

• Julianos kullanıcısına yanıt

top tier econ tercih ederdim

• Julianos kullanıcısına yanıt
    Aşırı net 2. seçenek bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: Julianos

Sizce ortalama ünilerde (eskişehir, pamukkale, uludag, gazi vs. top tierlerin arkasından gelenler) bilgisayar, endüstri tarzı mühendislik okumak mı daha mantıklıdır odtü, boğaziçi, sabancı tarzı top ünilerde işletme okumak mı? Kariyer açısından tüm alanlara eşit uzaklıkta olan biri için ne derdiniz?

Uludağ Endüstri vs Boun İşletme, şaka mı bu? Cevap belli

@thereareseveralreasons

Olay sadece diploma almaksa İstanbul'da herhangi bir üniversite iş görecektir, ama diploma yanında kaliteli bir eğitimi, iyi eğitimli, başarılı ve zeki insanlardan almak istiyorsanız Tier 1 üniler dışında seçenek yok bence. (Öğrenci düzeyi farkından bahsetmeyeceğim bile)

• ikigai kullanıcısına yanıt

Hocam odtü işletme ile ilgili yorumunuz nedir

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.