Şimdi Ara

Dizel araba icin tavsiye lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
1.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bir dizel araba almayı düşünüyorum. Aracı daha çok şehir içinde kullanacağım. Bütçem çok büyük değil o yüzden pekçok arabayı eledim ve aşağıdaki arabalar kaldı.

1- Fiat Punto 1.3 Multijet Dynamic
    2- Fiat Palio 1.3 Multijet
    3- Renault Clio Symbol 1.5 DCI
    4- Hyundai Getz
    5- Hyundai Accent (Era değil)
    6- Opel Corsa 1.3 CDTI 5 Kapı Essentia
    7- Ford Fiesta 1.4 TDCi

Aracın az yakması, yedek parça/servis ücreti, 2.el satış imkanı ve fiyatı benim için çok önemli.
    Performans elbette önemli ama az yaktıktan ve sollamalarda zorluk çıkarmadıktan sonra olmazsa olmaz değil benim için.

İnternette baya araştırdım. Bu araçlar içinde sanırım en az yakanı Fiat Punto. Ancak Palio daha kolay satılabilir ve yedek parçası daha ucuz olur sanırım. Punto'nun yedek parça fiyatları yabancı araç seviyesinde ise Palio'dan pahalıdır. Palio'nun yan sanayii de daha fazladır herhalde.

Renault clio hakkında pek bilgim yok. Bagaj hacmi diğer seçeneklerden büyük diye avantajlı ama yakıt tüketimi sanırım biraz daha yüksek.

Hyundai Getz benim için (110 kg ve 185 cm.) biraz ufak kalıyor. Arabanın içinde emanet gibi duruyorum :)
    Accent ise üretimden kalkmış bir araba ve pek de içime sinmiyor.

Opel Corsa'nın da performansı ve yedek parça/servis ücretleri beni düşündürüyor.

Ford Fiesta için de iç hacim nedir bilmiyorum. Yani Punto/Palio'dan küçük müdür? Getz'e sığamadım pek.
    Ayrıca Fiesta'nın performansı ve yakıt tüketimi de soru işareti.

Gönlüm elbette bir passat/golf ya da audi/ford focus ister ama bu modellerden birini seçmem lazım.

Siz olsanız hangisini seçerdiniz? Gerekçesiyle birlikte yazarsanız sevinirim.

• Arkadaşlar,

Yukarıdaki listeye bir de Kia araçları eklenebilir aslında.

Kia Rio ve Cerato hakkında pek bilgim yok ancak dış görünüş olarak diğerlerinden çok daha iyiler.
    Sanırım aslında bir üst sınıfa ait arabalar bunlar. Fiyatları çok makul. Acaba yedek parça fiyatları ne durumdadır?

Şu an açıkçası aklım iyice karıştı.

Kia Rio, Kia Ceranto, Fiat Punto, Fiat Palio ve Opel Corsa 1.3 CDTI arasında kaldım.
  • getz i niye eledin anlıyamıyorum.

çümkü getz içlerindeki en geniş araçtır.çünkü bende 1.83 boy 120 kg ım ve araç bakarken paliodan inip getz e binince bu ne dedim böyle yayla gibi ferah.

zannedersem sen araçların içine binmedin.

bu araçlar içinde tabiiki getz.

ama olursa kia rio değilde ceratoyu düşünürüm ama oda pahalıoy geliyo donanımlısı.

yılbaşından önce 110 bg full dizel getz i 27 ye veriolardı.yerinde durmaz o alet valla.en alt modelinede 22 istiyolardı.

ama ben olsam 88 lik full ünü alırdım 25 e veriyolardı.

diğer araçlarda olabilir ama getz inan içlerinde en genişi.clio accent palio hele corsa içleri çok küçük hacimli araçlar.
  • arkadaşım şimdi bir eski punto var.
    birde yeni gelecek grand punto var.
    grand punto da haftaya gelir diyorlar.
    bunun için yarın gidipte eski punto alma.
  • toyota corolla hb d-4d terra 32500 ytl
    test ettim harika
  • Toyota corolla 32.500 YTL iyi fiyat ama beni aşar.
    Ben 25 civarı çıkartabiliyorum en fazla.

Ama bu fiyata Palio almaktansa sanırım 27.000'e verilen Kia Cerato Basic HB alacağım. Basic ama Palio full'den daha fazla donanım var neredeyse, ABS ve düşük kabin içi ses + 100 beygir motor vs.

Şu an için maximum 27-28 milyar için siz ne önerirsiniz?
    Sanırsam Getz almaktansa Cerato daha mantıklı.

Cerato'nun da Basic ve Advance modelleri arasında 6*7 milyar fark var. Aradaki farkların büyük kısmı benim işime yaramayacak konfor detayları. Performanslar aynıdır zaten. Advance'de airbag olayı ön planda ama benim şu anki arabamda da airbag yok ve Cerato Basic benim şu anki arabamdan zaten daha lüks sanırım.

Siz olsanız?

Kia Cerato Basic (HB)
    Palio Multijet Dynamic AC
    Hyundai Getz

hangisini seçerdiniz?
  • grand punto yu seçerdim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araba tavsiye
    3 yıl önce açıldı
    AZ YAKAN ARAÇ TAVSİYE
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Grand Punto satış fiyatı ve piyasaya çıkış tarihi belli mi ki?
    Ben o aracın fiyatının 30.000 YTL'den aşağı olacağını sanmıyorum.
  • yaris Dizel veya yeni grande punto bakardım ..madem sıfır araç alacaksın bir şekilde kredi desteğide kullanarak almaya çalışırım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi infinite -- 30 Ocak 2006 10:45:15 >
  • O kadar para verdikten sonra Yaris Dizel bence küçük kalır. Ben biraz da aile arabası olsun istiyorum.
    Açıkçası Kia Cerato'dan bu foruma bakmadan önce haberim yoktu. Şu an aklım karıştı. Palio/Corsa/Getz/Yaris küçük kalacak.

Grande Punto da olabilir ama 27-28 milyar zaten banka kredisi vs. ile kendimi maximum zorladığım noktadır.
    Bu fiyatların üzeri beni çok sıkıntıya sokar. Bu yüzden bu fiyata kadarki araçlar arasında Kia Cerato Basic (HB) çok mantıklı gelmeye başladı. Grande Punto satış fiyatı ne olur ki? Bi de ne zaman çıkacak satışa bu araba?
  • Seat ibiza 1.4 TDi ye baktın mı?Bi test et bence memnun kalabilirsin.
    Bu arada toyota d-4d motorlarında turbo şarj mevcut mu??
  • arkadaşım bu araçlar içinde ikisi hakkında biraz bilgim var.
    Kia Cerato Basic (HB), Hyundai Getz
    kia sı olan arkadaş bayağı memnun.
    getz e binen arkadaşım ise çok dar ve gürültülü diyor.

bu durumda kia mantıklı gibi.
    özellikle aile iseniz(kalabalık). araç memnun eder.

quote:

Orjinalden alıntı: tyler78

Toyota corolla 32.500 YTL iyi fiyat ama beni aşar.
    Ben 25 civarı çıkartabiliyorum en fazla.

Ama bu fiyata Palio almaktansa sanırım 27.000'e verilen Kia Cerato Basic HB alacağım. Basic ama Palio full'den daha fazla donanım var neredeyse, ABS ve düşük kabin içi ses + 100 beygir motor vs.

Şu an için maximum 27-28 milyar için siz ne önerirsiniz?
    Sanırsam Getz almaktansa Cerato daha mantıklı.

Cerato'nun da Basic ve Advance modelleri arasında 6*7 milyar fark var. Aradaki farkların büyük kısmı benim işime yaramayacak konfor detayları. Performanslar aynıdır zaten. Advance'de airbag olayı ön planda ama benim şu anki arabamda da airbag yok ve Cerato Basic benim şu anki arabamdan zaten daha lüks sanırım.

Siz olsanız?

Kia Cerato Basic (HB)
    Palio Multijet Dynamic AC
    Hyundai Getz

hangisini seçerdiniz?

• Arkadaslar Kia Ceranto'nun HB modelinin de dizeli var degil mi?
    Kia Ceranto baya agir basiyor su an
  • 1.3 motorluları ön planda tutmalısın vergi avantajı elden çıkartma bakımından çok başarılılar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tyler78

Arkadaslar Kia Ceranto'nun HB modelinin de dizeli var degil mi?
    Kia Ceranto baya agir basiyor su an

hb modelininde dizeli var ama bence sedan ını al.hem bagaj var hem iç donanımı daha güzel.

ceratolarad hb ile sedanın iç donanımı arasında fark var.

o 3ü arasında kia tabiki.
  • ustam al fiesta 1.4 tdci düşünebilrsin.
    ben de bi ay içinde alıcam inşallah.makyajlı hali pek de güzel.
  • kardeşim clio al bence. ben kullanıyorum
    bununla ilgili hatta bi topik vardı
    oraya bak. en az yakan dizel bence clio
    topik ise clio fun clübü idi
    pişman olmazsın
  • Şimdi bi konuyu anlamadım.

Cerato Basic için HB ve sedan arasında kasa dışında donanım farkı da mı var?
    İkisinin de Basic versiyonları için konuşuyorum. Varsa nedir paylaşır mısınız
  • her araba için bi topik var ama sen clio ile ilgili olanlarını buradan okutabilirsin
    http://forum.donanimhaber.com/m_4899499/tm.htm
  • Link için teşekkürler.
    Bana klimalı bir araç lazım(malum izmir çok sıcak). Böyle olunca Clio'lar Kia Cerano ile aynı fiyata geliyor neredeyse.

Bu yüzden kararsız kaldım.
    Palio multijet için de aynı şey geçerli.

quote:

Orjinalden alıntı: osman çekinir

her araba için bi topik var ama sen clio ile ilgili olanlarını buradan okutabilirsin
    http://forum.donanimhaber.com/m_4899499/tm.htm
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.