Şimdi Ara

dizel araba ve derin yağmur birikintileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
15.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dizel araba ile yollardaki derin su birikintilerinden geçmek dizel motora zarar verir mi? Bir arkadaş dediki gerçek arazi aracı 4 x 4 lerin hava aldığı yer ön canım üstünde olur bu sebeple dizel arabada hava aldığı yere kadar suya gömülse bile birşey olmaz çünkü dizel 4 x 4 ler sudan çok rahat geçerler ve tankar da öyle , oysa bence motora egzostan su girme ihtimali olduğunu düşünüyorum çünkü turbo nedeni ile suyu alma ihtimali daha çok olabilir . Görüşlerinizi bekliyorum.

• o 4x4 lerde şnorkel vardır. motora hava filtresinden ve eksozdan başka bir yerden su girmez bildiğim kadarıyla.

o şnorkel olan 4x4 ler zaten extreme koşullan için donatılıyor. işte arkadaşınızın dediği gibi şnorkel koyuluyor, eksoz yukarı alınıyor vs. vs.

dizel - benzinli farkettiğini sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakaniko -- 11 Eylül 2009; 0:34:20 >
  • Yani c sınıfı; corolla focus megane c4 308 elantra gibi dizel arabaların eksozundan motora su girer mi? Girerse arabada ne gibi hasarlar oluşur?
  • http://carscoop.blogspot.com/2006/07/fifth-gear-puts-mercedes-300te-w124.html

2nci videoyu izle kardesim belki yardimci olur sana...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cengizsahin1971

Yani c sınıfı; corolla focus megane c4 308 elantra gibi dizel arabaların eksozundan motora su girer mi? Girerse arabada ne gibi hasarlar oluşur?

çalıştığı sürece benzinli olsun dizel olsun egzoz borusundan su girmez.

beline kadar suya girme meselesinde dizellerden bahseden arkadaş doğru söylemiş.ancak sözkonusu dizeller tümüyle mekanik sistem olanlar.şimdiki gibi kontrol ünitelerinin elktronik olduğu araçlarda nelere sebep olur bilemicem.benzinli araçlarda ise ister eski ister yeni olsun ateşleme bobini nemi kaptığı an motor durur.bu bakımdan bence artık yeni nesil elektronikle donatılmış dizellerle benzinli araçlar suya girdiğinde aynı oranda bozulma ihtimaline sahip.

aracın turbo olup olmaması da bu konuda bi sorun teşkil etmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: daturkishulan

quote:

Orijinalden alıntı: cengizsahin1971

Yani c sınıfı; corolla focus megane c4 308 elantra gibi dizel arabaların eksozundan motora su girer mi? Girerse arabada ne gibi hasarlar oluşur?

çalıştığı sürece benzinli olsun dizel olsun egzoz borusundan su girmez.

beline kadar suya girme meselesinde dizellerden bahseden arkadaş doğru söylemiş.ancak sözkonusu dizeller tümüyle mekanik sistem olanlar.şimdiki gibi kontrol ünitelerinin elktronik olduğu araçlarda nelere sebep olur bilemicem.benzinli araçlarda ise ister eski ister yeni olsun ateşleme bobini nemi kaptığı an motor durur.bu bakımdan bence artık yeni nesil elektronikle donatılmış dizellerle benzinli araçlar suya girdiğinde aynı oranda bozulma ihtimaline sahip.

aracın turbo olup olmaması da bu konuda bi sorun teşkil etmiyor.

2.20 den sonra bakarsanız eksozdan nasıl su atıyor araç.

• Kusura bakmasın kimse de o x5'in sahibi de tam bir ayıymış.

Jipim var diye hava yapıp böyle yerlere girersen olacağı bu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakaniko

2.20 den sonra bakarsanız eksozdan nasıl su atıyor araç.

sonsusturucuda gaz iyice genleşip basıncı düşürüldüğü için içine su girmiş olabilir ancak motorun çalışır olduğu durumda egzoz borusuna su giremez.
  • hayır gelmez artık o x5 ten, arabaya b** atıyorlar birde
  • sorunuza diğer dizel sitesinde cevap verdim ama diğer arkadaşlar için kısa bilgi notu için ekteki linki incelemelerini tavsiye ederim. Bizim şirket araçlarında bu markasının sistemi mevcut ve 1,5 metre su geçişi rahatlıkla yapabiliyorlar.Adam gibi 4x4 olması kaydıyla.Şehir SUV ları değil.

http://www.4x4connection.com/tech/snorkeltech.htm

http://www.4x4connection.com/

http://www.4by4connection.com/snorkels1.html

• Arkadslar ben 320d e 90 kasa ile gectim. Araba stop etti. 15-20 defa calistrmayi da denedimm. Bir iki gun ellemesem kurur mu?
    Yada motor hasar gormus mudur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barbarossa18 -- 29 Haziran 2016; 23:40:36 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.