Şimdi Ara

Dizel arac tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
1
Favori
552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar merhaba, elimde 2002 model corsa comfort var 90 bin km de otomatik vites ve lpg var aracta. Yeni bir arac almak isitiyorum bunu satip ancak surekli fikir degistirmekten yoruldum. Kafamdaki araba astra sport 1.3ctdi di. Ama 52000 tl fiyati var. benim bunu almam icin en az 30 bin tl kredi vs cekmem gerekicek. Bu araba icin degermi sizce?

Diger bir yandan da corsa yada fiesta nin dizelleri de 38 bin tl civarinda. Bombos olmasink istemiyorum arabalarin. 2. Ele de gidip 30 bin yada 40 bin vermek istemiyorum.

Tavsiye ve giruslerinizi bekliylrum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Candy_Dulfer

Arkadaslar merhaba, elimde 2002 model corsa comfort var 90 bin km de otomatik vites ve lpg var aracta. Yeni bir arac almak isitiyorum bunu satip ancak surekli fikir degistirmekten yoruldum. Kafamdaki araba astra sport 1.3ctdi di. Ama 52000 tl fiyati var. benim bunu almam icin en az 30 bin tl kredi vs cekmem gerekicek. Bu araba icin degermi sizce?

Diger bir yandan da corsa yada fiesta nin dizelleri de 38 bin tl civarinda. Bombos olmasink istemiyorum arabalarin. 2. Ele de gidip 30 bin yada 40 bin vermek istemiyorum.

Tavsiye ve giruslerinizi bekliylrum

ayda kaç km yapıyorsunuz?
    Yılda 10 bin yapan adamın alacağı dizelle benzinli farkı kendisini 10 yılda amorti eder.
    Bence dizelden ziyade benzin + lpg daha iyi seçim olur.
    Çekeceğiniz krediyle beraber 60 bine vuracak arabanın fiyatı.

• Yilda yaptigim km max yani cok zorlarsan 11 bin. Azi olur fazlasi olmaz. Benzinlisinin fiyati 45 bin tl ama arastirman sonucu onunda cok yaktigini duydum 1.4 140 hp nin. 9 lt ortalama yazmislar. Hal boyle olunca en az 5 sene kullanicagimi dusunursek benzinlisi bana daha pahaliya gelir.
    Tup takarsakta arabanin performansi dusmezmi sizce? Su an 1.4 corsa 95 beygir 1 ton araba bile tupteyken bayiliyor rampalarda ki astra 1.3 ton du yanlis hatirlamiyorsam.
    Yanlis anlasilmasin. Performans delisi veya hiz tutkunu biri degilim.

• Tavsiyelerinizi ve goruslerinizi bekliyorum arkadaslar

• Ben yıllar boyu kredi ödemek istemezdim doğrusu.

Hem mevcut aracın ikinci el değeri yıllar içinde düşecek, hem de ben kredi faizi nedeniyle aracın liste fiyatının çok daha üzerinde bir para ödüyor olacağım.

Bana ters. :)

Eğer bu yazdıklarımda haklılık payı buluyorsan cebinden daha az para çıkartacak, sana daha az kredi çektirtecek, daha hesaplı bir araç bak derim arkadaşım.
  • faiziyle dizele ödeyeceğiniz parayı 60 bin lira olarak kabul edersek bu size fikir verebilir
     Dizel arac tavsiye
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.