Şimdi Ara

Dizel araca benzin konuldu ( Masraf 15000TL ) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
1
Favori
9.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

pompaci gunde yuzlerce arabaya bakiyor ve bu mesleği yapan adaminda egitim duzeyi belli her araci bilmek zorunda degil.

oncelikle pompaciya benzin veya dizel diye sesleniyoruz. haydi oldu da doldurdu calistirmadan once 10 sn fişi kontrol etse bu kadar masraf acmadan sorun çözülecek.

pompacida suç var ne sucu dalginlik e ama ayni suç araç sahibinde de var. onu ne yapacagiz.

Söylemek istediğim zaten belirli bir sistem var bu konular için istasyonun sigortası var pompacıya sataşmanın arıza çıkarmanın adamı dövmeye kalkmanın manası yok.Zaten en iyi şartlarda istasyon sahibi adamdan kesiyor.

Pompacı her aracı bilmek zorunda değil.. Ama okuma yazma bilmek zorunda. Bilmiyorsa o işe kabul edilmemeli.. Kapakta iki tarafta dizel yazıyorsa ve pompacı bunları görmeyip hala benzin doldurabiliyorsa o zaman shell denen salak şirket hatasını kabul etmeli.. Ne güzel sıyrılıyorlar işten.. Neymiş her aracı bilmek zorunda değillermiş. Tamam bilmiyorsan soracaksın araç sahibine o zaman. Allah beyin vermiş.

• yazık yav bu kadar dikkatsiz olunur mu
  • Başlıkta 15.000 lira yazıyor yuh dedim bir an.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim pompacilik yaptigim zamanlarda benzin pompasi ile mazot pompasi ayriydi. Yani bir pompadan bikac boruyla butun yakitlari veremiyorduk

Adam emanet araba almis. Yanasmis benzine doldur demis bana. Kapakta da hicbir sey yazmiyor bende bastim benzini. Adam vurdu marsa bi baktim dizel. Dur dayi diye bagirdim adam mal mal bakiyor stop ettirdim. Sonra bikac yeri aradik adam icinde kucuk bir miktari tolere eder ama miktar fazla olursa sikinti dedi. Bende depodaki benzini cektim bosalttim. Yerine tekrar mazot koyduk. Adam gecti calistiriyor dayi dedim dur emanet araba yapma. Yakit hortumuna cekmistir o benzini dedim yakit hortumunu cikarttirdik bosa akittik biraz. Tabi o zaman normal benzin var mavi. Boruda az bisey mavi akti sonra sarardi. Boruyu bagladik tekrar vurduk calisti. Sukur ki bisey cikmadi. Patrona soyledim boyle boyle oldu diye o da petrolun mazot tankina depodan cektigimiz benzini koydu. Aradaki farki hesap etti bana bir bucuk pide borclusun dedi maasimla bir bucuk pide ismarladim kapattik olayi

Edit: bak simdi aklima geldi depodaki benzini cektikten sonra yakit borusunu cikarip depoyu tamamen bosaltabilirmisiz ama olsun bi sekilde cozduk durumu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bender B. Rodriquez -- 15 Mart 2017; 20:50:55 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 5:30 dan itibaren izleyin amerikadaki sisteme bakın...
    yada vaktiniz varsa 10 dk nızı ayırıp videonun tamamnını izleyin

• quote:

Orijinalden alıntı: bloodletting.

Benzinlik de pompacı olmamalı demek ne saçma bir zihniyettir.En azından bundan ekmek yiyen binlerce insan var.Tabii sizin umrunuzda mı?Bazı araçlarda kolay yakıt sistemi var.Benzinlinin pompa ucu farklı şekilde dizayn edilmiştir.O nedenle zaten istesen de farklı yakıt koyamazsın.Aynı şey dizel için de geçerli.Diğer firmalarında bunu yapmasını önerilir.Ayrıca arabadan iner inmez yakıtı belirtirseniz böyle sorunlar olmaz.

• Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Arac 140 binde olsa dediginiz dogru ancak arac 10 binde 2 yil daha garantisi devam ediyor :)

• sorunla ilgili bir çözüme ulaşılmadıysa veya bir haksızlık olduğunu düşünüyorsanız bana özelden yazın. Sonuna kadar yardımcı olurum.
  • sahsen inanmıyorum isteseniz dahi koyamazsınız pompalar ve girisler farklı
    eksi sozluk yalan gibi
  • Selamlar, ekşi sözlük yalan derken ne demek istiyorsunuz anlayamadım gerçekten.

Ayrıca herhangi bir pompacıda dizel araca benzin pompası yerleştirmeyi deneyebilirsiniz.
  • cnrcnky C kullanıcısına yanıt
    shell ve po da sahsen denedim
    dizel ve benzin pompaları farklı imzamdaki araclara dizel pompası girmiyor.
    dizele de benzin girmemeli ama onu denemedim.
    zaten pompalar ve depo kapakları standart, 1000 yıllık istasyondan akaryakıt almadıgınız surece imkansız
  • benzinli araca dizel koyamazsınız ama dizel araca benzin koyabilirsiniz.

dizel pompaları standart olarak benzin pompasından daha geniştir, o yüzden isteseniz de koyamazsınız. Fakat benzin pompası daha ince olduğu için dizel aracın deposuna rahatlıkla giriyor.
  • Birader kendi mantigin sakat zaten. Pompalarin birisi yildiz digeri duz mu tornavida gibi?

Hadi benzin deligi kucuk mazot pompasi girmiyor. Otomatikman mazot deligi buyuk oluyor ve kucuk olan benzin pompasi rahatkikla giriyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzin pompasi dizel araca giriyor, deneyebilirsiniz

• Backstreet kullanıcısına yanıt
    dur hocam daha elektrikli 4 cam standart olmadi bu cagda
    akilli kapak std olana kadar...
  • Cesc_ kullanıcısına yanıt
    ya benzinligin kartiyla kendin doldurup banka hesabindan dusuruyorsun ya da ilk once parayi odeyip pompayi actiriyorsun. o nedenle kacma olaylari olmuyor.
  • Focus 3 de yakıt koruma sistemi var benzin pompası girmiyor yakıt deposuna

• quote:

Orijinalden alıntı: myz1453

Focus 3 de yakıt koruma sistemi var benzin pompası girmiyor yakıt deposuna

Sen öyle san arkadaşım, araştırma yaparsan yanlış yakıt konulan bir sürü focus araç var, linki ekleyemedim :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tefennili -- 17 Mart 2017; 10:6:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cseyfe

dur hocam daha elektrikli 4 cam standart olmadi bu cagda
    akilli kapak std olana kadar...

Allah'tan benim araçta var o sistem de? Japonlar yapmış gözlerim yaşarmıştı ilk gördüğüm de..
  • quote:

Orijinalden alıntı: bnym97

Ben korkuma her zaman arabadan inip kontrol ediyorum pompaci dogru pompayi mi takti diye.

Hep mazot aldığım opet bayisi var son 3-4 aydir bozdu.Tuhaf tuhaf görünümlü insanlar almislar işe.Gecen gun 180 liralık mazot dedim abi sana fiş lazim mi diyo belli kendi plakasini yazacak.Lazim dedim aldim fişi.

Kendi plakasını yazmaz...

O istasyondan yakıt alan taksi- hatlı minibüs ya da halk otobüsü sahipleri ile anlaşır bu pompacılar.
    Anlaştığı araçların plakalarına keserler bu fişleri , anlaştığı plaka sahipleri de bu yakıt harcamalarını gider olarak gösterip vergi kaçırır bi şekilde...

Pompacılarda kestikleri bu hayali yakıt fişleri üzerinden komsiyon alırlar..Bu yüzden yakıt almadan önce sorarlar fiş lazım mı diye..

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.